Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Καιρός σήμερα 11/2: Τέλος οι Αλκυονίδες! Προ των πυλών χιόνια, βροχές & καταιγίδες - Συναγερμός Καλλιάνου, Αρνιακού, Μαρουσάκη, Σούζη, Κολυδά και Τσατραφύλλια - Οι περιοχές που θα "χτυπηθούν"

Αναλυτική προγνωση του καιρού ανά περιοχή από την ΕΜΥ για σήμερα Κυριακή 11 Φεβρουαρίου - Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας

11 Φεβρουαρίου 2024 08:03
Καιρός σήμερα 11/2: Τέλος οι Αλκυονίδες! Προ των πυλών χιόνια, βροχές & καταιγίδες - Συναγερμός Καλλιάνου, Αρνιακού, Μαρουσάκη, Σούζη, Κολυδά και Τσατραφύλλια - Οι περιοχές που θα
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Καιρός σήμερα 11/2: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στο μεγαλύτερο μέρος τη χώρας από τις προμεσημβρινές ώρες σήμερα, Κυριακή (11/2) μέχρι και τη νύχτα της Δευτέρας (12/2), σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της ΕΜΥ, με τους Γιάνη Καλλιάνο, Τάσο Αρνιακό, Κλέαρχο Μαρουσάκη, Χριστίνα Σούζη, Θοδωρή Κολυδά και Γιώργο Τσατραφύλλια να κρούουν καμπανάκι για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων τις επομένες ώρες.

Τα έντονα φαινόμενα που θα ξεκινήσουν από τα βορειοδυτικά, βαθμιαία θα επεκταθούν στα υπόλοιπα δυτικά, τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ενώ πρόσκαιρα θα επηρεαστούν και τμήματα της κεντρικής χώρας.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι ενισχυμένοι και θα φτάσουν τα 7 με 8 και τοπικά στο Αιγαίο τα 9 μποφόρ. Το άστατο σκηνικό του καιρού αναμένεται να συνεχιστεί, σύμφωνα με τα μετεωρολογικά δεδομένα και τις επόμενες ημέρες, με την θερμοκρασία να πέφτει αισθητά.

Live η πορεία της κακοκαιρίας:

«Χαλασμός» από τον Γιάννη Καλλιάνο: Τριήμερη καιρική «απειλή» - Πως θα εξελιχθούν τα φαινόμενα; (video)

Καιρός: Στην δυτική Ελλάδα αρχικά το πρωί θα σημειωθούν βροχές και στο υπόλοιπο της ημέρας θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες, σύμφωνα με την πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου. Με την ευκαιρία, δείτε την πρόβλεψη του καιρού από τα Μερομήνια.

Αντίστοιχα στα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα ο καιρός θα καταστεί άστατος από το μεσημέρι και μετά με τοπικές βροχές ασθενούς έντασης.

Από τα μεσάνυχτα της Κυριακής και στις υπόλοιπες περιοχές της επικράτειας θα σημειωθούν βροχοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα είναι στους 17 – 19 βαθμούς στα δυτικά ηπειρωτικά και Επτάνησα, στους 16 – 18 βαθμούς στα βόρεια, στους 18 – 21 βαθμούς στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές και στους 18- 19 βαθμούς Κελσίου στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου.

Στην Αττική αναμένεται να επικρατήσουν νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 7 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Στη Θεσσαλονίκη οι νεφώσεις θα είναι αρκετά πυκνές με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 7 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

«Θύελλα» φαινομένων από τον Τάσο Αρνιακό - 48ωρος «κόκκινος» συναγερμός (video)

Καιρός: Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός ξεκινώντας από τα δυτικά με βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς νοτιάδες, σύμφωνα με την πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού.

Την Κυριακή θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα συναντήσουμε πυκνές νεφώσεις που κατά τόπους θα εξελιχθούν σε βροχοπτώσεις.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον Τάσο Αρνιακό

«Κατακλυσμός του Νώε» από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη - Από την άνοιξη στις ισχυρές βροχοπτώσεις και τα χιόνια (video)

Καιρός: Βαθμιαία επιδείνωση θα παρουσιάσει σήμερα (Κυριακή 11/2) ο καιρός στη χώρα μας, σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη. Με την ευκαιρία, δείτε την πρόγνωση του καιρού από το Meteo.

Από αύριο και με το ξεκίνημα της νέας εβδομάδας μπαίνουμε σε φθινοπωρινό καιρικό μοτίβο με αρκετές βροχές - καταιγίδες, θυελλώδεις νοτιάδες και χιόνια σε ψηλά βουνά.

Ολική μεταβολή του καιρικού σκηνικού - Για ποιές περιοχές προειδοποιεί η Χριστίνα Σούζη; (video)

Καιρός: Με ολική μεταβολή του καιρικού θα κυλήσει η Κυριακή με το νέο κύμα κακοκαιρίας να συνεχίζεται και τις πρώτες ημέρες της εβδομάδας, σύμφωνα με την Χριστίνα Σούζη. Με την ευκαιρία, δείτε την πρόβλεψη του καιρού από τα Μερομήνια.

Πιο συγκεκριμένα, την Κυριακή (11/2) αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι στα πελάγη 7 με 8 μποφόρ , και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Δείτε την πρόγνωση της Χριστίνας Σούζη για την εξέλιξη του καιρού:

Προειδοποίηση Θοδωρή Κολυδά: «Σύστημα Ιβηρικής θα μας "χτυπήσει" από την Κυριακή! Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο είναι...» (photo-video)

Καμπανάκι έκρουσε ο Θοδωρής Κολυδάς καθώς όπως τονίζει αλλάζει «πρόσωπο» ξανά ο καιρός από την Κυριακή, με χειμωνιάτικο σκηνικό που θα περιλαμβάνει βροχές, κρύο και χιόνια στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα αρχίσει σταδιακά να υποχωρεί, ενώ η σημερινή ημέρα είναι η τελευταία με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Παράλληλα, εφιστά την προσοχή ο Γιώργος Τσατραφύλλιας για όσους προγραμματίζουν ταξίδι κρούωντας καμπανάκι για 17 περιοχές.

«Ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει την ΒΔ Ευρώπη και άλλο την Ιβηρική. Το σύστημα της Ιβηρικής θα κινηθεί ανατολικά και θα μας επηρεάσει από την Κυριακή και μετά», όπως αναφέρει από την πλευρά του ο Θοδωρής Κολυδάς.

Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΜΥ ΑΠΌ 10-2-2024

Τελευταία Αλκυονίδα ημέρα το Σάββατο όπου ο καιρός θα διατηρηθεί γενικά αίθριος καιρός με τη θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα για την εποχή.

Την Κυριακή αλλαγή του καιρού κυρίως στα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια με τοπικές βροχές, που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες που πιθανόν να είναι τοπικά έντονες κυρίως στα Βορειοδυτικά. Στα πελάγη οι νοτιάδες τοπικά θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ και θα έχουμε μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Τη Δευτέρα τα φαινόμενα στα δυτικά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη ,το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, θα είναι κατά τόπους ισχυρά αλλά σταδιακά από τα δυτικά θα εξασθενήσουν. Στο Αιγαίο οι νοτιάδες πρόσκαιρα θα φτάσουν τα 8 με 9 μποφόρ
@EMY_HNMS

@GSCP_GR

Περισσότερα εδώ : http://emy.gr/emy/el/forecast/deltia_kairou/geniki_prognosi

«Το βαρομετρικό χαμηλό που θα σχηματιστεί στη βόρεια Ιταλία θα κινηθεί ανατολικά και θα μας επηρεάσει από την Κυριακή.

Σας ενημερώνουμε ότι πέραν της γενικής προγνώσεως θα εκδοθεί και έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού με πρόσθετες πληροφορίες για την χρονική και χωρική εξέλιξη αυτής της μεταβολής του καιρού.

Δεν προβλέπεται κάτι ιδιαίτερα ακραίο και οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο είναι τα δυτικά , από τα βόρεια η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη , καθώς Ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα. Λεπτομέρειες στο έκτακτο .

Στα πελάγη οι νοτιάδες Κυριακή και Δευτέρα θα φτάσουν τα 7 με 8 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τα 8-9 μποφόρ.
Περισσότερα σε λίγο από την επίσημη ιστοσελίδα της #ΕΜΥ
@EMY_HNMS

@GSCP_GR»

Εφιστά την προσοχή ο Γιώργος Τσατραφύλλιας: «Για όσους προγραμματίζουν ταξίδι να γνωρίζουν ότι...» - Οι 17 περιοχές που έκρουσε καμπανάκι (photo)

Εφιστά την προσοχή ο Γιώργος Τσατραφύλλιας για όσους προγραμματίζουν ταξίδι κρούωντας καμπανάκι για 17 περιοχές που επηρεαστούν περισσότερο από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Συγκεκριμένα, ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας έκανε λόγο μέσω μίας ανάρτησής του στο Facebook, για «ευεργετικές βροχές και ευεργετικά χιόνια στα βουνά» ιδίως την Κυριακή και τη Δευτέρα, εφιστώντας την προσοχή στους κατοίκους ορισμένων περιοχών της χώρας που αναμένονται έντονα φαινόμενα. Παράλληλα, σαρωτικός εμφανιστηκε ο Τάσος Αρνιακός στην πρόγνωσσή του για την εξέλιξη του καιρού, ενώ υπογράμμισε και τις κρίσμιμες ώρες της Αττικής.

Οι περιοχές αυτές είναι: Θεσπρωτία, Πρέβεζα, Άρτα, Αιτωλοακαρνανία, Κέρκυρα, Παξοί, Αχαΐα, Ηλεία, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Ξάνθη, Ροδόπη, Έβρος, νησιά Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα.

«Επίσης, για όσους προγραμματίζουν κάποιο ταξίδι να γνωρίζουν ότι οι θαλάσσιες συγκοινωνίες θα έχουν προβλήματα στο Ιόνιο και στο Αιγαίο την Κυριακή (νοτιάδες 8-9 μποφόρ) και τη Δευτέρα στο Αιγαίο (νοτιάδες 9 μποφόρ). Η θερμοκρασία δεν θα πέσει σημαντικά» αναφέρεται στη σχετική ανάρτηση.

Αναλυτική προγνωση του καιρού ανά περιοχή από την ΕΜΥ για σήμερα Κυριακή 11 Φεβρουαρίου

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις την Κυριακή (11/02), με τοπικές βροχές στα δυτικά που βαθμιαία θα επεκταθούν και στα ανατολικά και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά από τις προμεσημβρινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, από τις απογευματινές ώρες στο νότιο Ιόνιο, στη δυτική Στερεά, στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη και από τις βραδινές ώρες στη δυτική και πιθανώς στη νότια Πελοπόννησο.

Λίγα χιόνια, σύμφωνα με την ημερήσια πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ, θα πέσουν στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής χώρας. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά και τα νότια.

Επίσης, οι άνεμοι θα πνέουν άπό νότιες διευθύνσεις 5 με 7, στα πελάγη τοπικά 8 και στο Αιγαίο τοπικα έως 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση απο τις προμεσημβρινές ώρες στα δυτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Θα φτάσει στα βόρεια και τα δυτικά τους 16 βαθμούς Κελσίου και στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 20.

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές ενώ, από αργά το βράδυ, θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα ενταθούν.
  • Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και, από το απόγευμα, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες.
  • Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία έως 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες αρχικά στη δυτική Μακεδονία και στη Θράκη, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες – Τα φαινόμενα που σταδιακά θα επεκταθούν και στις υπόποιπες περιοχές, από το απόγευμα και στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, θα είναι κατά τόπους ισχυρά – Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.
  • Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα θαλάσσια 7 με 8 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ – ΗΠΕΙΡΟΣ – ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ – ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και sτην Ήπειρο, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες – Τα φαινόμενα που σταδιακά θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές, θα είναι τοπικά ισχυρά από τις προμεσημβρινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο, από τις απογευματινές ώρες στο νότιο Ιόνιο και στη δυτική Στερεά και από τις βραδινές ώρες στη δυτική Πελοπόννησο – Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.
  • Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση απο τις προμεσημβρινές ώρες.
  • Θερμοκρασία: Από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου, στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ – ΕΥΒΟΙΑ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Nεφώσεις που γρηγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές αρχικά στην ανατολική Πελοπόννησο και, από το απόγευμα, και στις υπόλοιπες περιοχές – Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν από το βράδυ – Τα φαινόμενα που, από τις βραδινές ώρες, θα είναι πιθανώς έντονα στη νοτιοανατολική Πελοπόννησο, κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές.
  • Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα θαλάσσια τοπικά 8 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 7 έως 18 και τοπικά έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ – ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και, από το βράδυ, θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
  • Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 7 με 8 και από το μεσημέρι πιθανώς τοπικά έως 9 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
  • Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί στα Δωδεκάνησα 6 με 7 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου 7 με 8 και πρόσκαιρα έως 9 μποφόρ – Από το απόγευμα θα ενισχυθούν στα Δωδεκάνησα και θα φτάσουν τοπικά τα 8 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

  • Καιρός: Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και, μετά το μεσημέρι, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σταδιακά μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βορειότερα τμήματα.
  • Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στις Σποράδες 7 τοπικά 8 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share