Κυριακή, 26 Μαΐου 2024

Διδυμότειχο: «Παρουσίασε επεισόδιο αιμόπτυσης και απώλεια συνείδησης» - Σοκάρει το ιατρικό ανακοινωθέν για τον θάνατο της 9χρονης από στρεπτόκοκκο

Της έκαναν ανάνηψη επί μία ώρα

5 Φεβρουαρίου 2024 18:22
Διδυμότειχο: «Παρουσίασε  επεισόδιο αιμόπτυσης και απώλεια συνείδησης» - Σοκάρει το ιατρικό ανακοινωθέν για τον θάνατο της 9χρονης από στρεπτόκοκκο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στη δημοσιότητα δόθηκε το ιατρικό ανακοινωθέν για το 9χρονο κορίτσι που πέθανε από στρεπτόκοκκο στο Διδυμότειχο.

Στο ιατρικό ανακοινωθέν επισημαίνεται ότι διαπιστώθηκε ότι το κορίτσι έπασχε από επιθετικό στρεπτόκοκκο και βαριά πνευμονία και ότι παρόλο που δόθηκε εντολή για τη μεταφορά της στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, το παιδί παρουσίασε επεισόδιο αιμόπτυσης και αιφνίδια απώλεια συνείδησης.

Οι γιατροί προσπάθησαν να την επαναφέρουν κάνοντάς της ανάνηψη για περισσότερο από μία ώρα, ωστόσο δεν κατάφεραν να την κρατήσουν στη ζωή.

Διδυμότειχο: «Παρουσίασε  επεισόδιο αιμόπτυσης και απώλεια συνείδησης» - Σοκάρει το ιατρικό ανακοινωθέν για τον θάνατο της 9χρονης από στρεπτόκοκκο (video)

Το ιατρικό ανακοινωθέν

«Σχετικά με τον επισυμβάντα ξαφνικό θάνατο 9χρονου κοριτσιού στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου:

Περί ώρα 12μ.μ. προσκομίστηκε στο Νοσοκομείο 9χρονο κορίτσι από τη μητέρα του λόγω υψηλού εμπύρετου, δύσπνοιας και διαρροικών κενώσεων.

Συνωδά Συμπτώματα: Ρινίτιδα, Βήχας. Μετά από εξετάσεις διαπιστώθηκε η σοβαρότητα της κατάστασης (ύπαρξη στρεπτόκοκκου και μάλιστα επιθετικού, και βαριά πνευμονία με άλλα συνωδά συμπτώματα: Ωχρότητα, περιστοματική κυάνωση, δύσπνοια, ταχυπαλμία κλπ), και η ασθενής ετοιμάστηκε για διακομιδή στο ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, αλλά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τη διακομιδή η ασθενής παρουσίασε μεγάλο επεισόδιο αιμόπτυσης και αιφνίδια απώλεια συνείδησης. Κλήθηκαν κατέφθασαν και επελήφθησαν του περιστατικού: Αναισθησιολόγος, Καρδιολόγος, Ουρολόγος Χειρουργός, οι οποίοι με την παιδίατρο επεχείρησαν ανάνηψη για περισσότερο από 1 ώρα αλλά δυστυχώς αναποτελεσματικά. Η μικρή ασθενής κατέληξε περί την 14.30 μ.μ.

Η Διοίκηση και το προσωπικό του Γ.Ν. Διδυμοτείχου εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για το γεγονός και τα συλλυπητήρια στους γονείς και συγγενείς της θανούσης 9χρονης».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share