Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Αδιανόητο περιστατικό στην Κέρκυρα: Ο Μητροπολίτης έδωσε εντολή να διώξουν ΑμεΑ που ήθελε την ευχή του (video)

Θλίψη και ντροπή!

4 Φεβρουαρίου 2024 18:30
Αδιανόητο περιστατικό στην Κέρκυρα: Ο Μητροπολίτης έδωσε εντολή να διώξουν ΑμεΑ που ήθελε την ευχή του (video)
Από Κυριάκος Μελλίδης

Εντύπωση προκαλεί η κίνηση του Μητροπολίτη Κερκύρας Νεκτάριου. Σε βίντεο που αναρτήθηκε στα social media από τον δημοσιογράφο Δημήτρη Αλικάκο, φαίνεται ο Μητροπολίτης να δίνει εντολή να διώξουν ΑμεΑ που ήθελε να πάρει την ευχή του.

Στην ανάρτηση, αναφέρεται συγκεκριμένα:

«Προσέξτε αυτή τη σκηνή. Ο Μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος δίνει εντολή να απομακρύνουν το παιδί με ειδικές ανάγκες που θέλει να πάρει την ευχή του.

»Την εντολή εκτελεί το δεξί του χέρι, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητρόπολης π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός. Γνωστός στους εκκλησιαστικούς κύκλους και πολυγραφότατος με τα γνωστά «αγάπη στον πλησίον» κλπ. Θλίψη και ντροπή.

»(Σημ.: Το τυπικό θέλει πρώτα να παίρνουν ευχή οι ιερείς, μοναχοί κλπ, και ύστερα οι λαϊκοί. Το άτομο ΑΜΕΑ (νοητική υστέρηση) έπρεπε να μην απομακρυνθεί. Να πάρει πρώτο την ευχή και όχι τελευταίο, όπως φαίνεται στο τέλος της διαδικασίας, διότι σύμφωνα με τον Ιησού: “οι καθαροί τῇ καρδίᾳ… αὐτῶν ἐστιν ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν”)».

Λάρισα: Βανδάλισαν την μητρόπολη με συνθήματα υπέρ των ομοφυλόφιλων - «Ο Θεός να τους συγχωρέσει, δεν φοβόμαστε» απαντά ο Μητροπολίτης

Λάρισα: Βανδάλισαν την μητρόπολη με συνθήματα υπέρ των ομοφυλόφιλων, με τον μητροπολίτη να δίνει τη δική του απάντηση, δηλώνοντας «ο Θεός να τους συγχωρέσει, δεν φοβόμαστε».

Άγνωστοι με σπρέι προκάλεσαν σημαντικές φθορές στα προπύλαια του ναού γράφοντας συνθήματα, εν όψει της ανάγνωσης της συνοδικής εγκυκλίου για το θέμα του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Οι βάνδαλοι έγραψαν συνθήματα τόσο κατά της πίστης και της πατρίδας όσο και κατά του Μητροπολίτη Λαρίσης, Ιερώνυμου προσωπικά.

Δείτε επίσης: Ομοβοφικό παραλήρημα από τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ: Να μην ξαναέρθουν στην Εκκλησία όσοι ψηφίσουν το νομοσχέδιο

Σύμφωνα με το onlarissa.gr η απάντηση που έδωσε ο Μητροπολίτης Λάρισας, Ιερώνυμος, ήταν «δεν φοβόμαστε. Ο Θεός να τους συγχωρέσει»

Σημειώνεται ότι ο μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος είναι ένα από τα μέλη της Ιεραρχίας που αντιδρούν σθεναρά στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Στις 7 το απόγευμα της Κυριακής, μάλιστα, στον ίδιο ιερό ναό ο Μητροπολίτης Λαρίσης, Ιερώνυμος, θα μιλήσει σε εκδήλωση με τίτλο «Γιατί λέμε όχι στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών». Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί η αστυνομία η οποία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share