Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024

Τραγωδία στη Λάρισα: Πέθανε βρέφος 3 μηνών - Ανείπωτη θλίψη στην τοπική κοινωνία για το αγγελούδι που «έφυγε»

Ο Θεός να δίνει δύναμη και κουράγιο στην οικογένειά του

3 Φεβρουαρίου 2024 18:37
Τραγωδία στη Λάρισα: Πέθανε βρέφος 3 μηνών - Ανείπωτη θλίψη στην τοπική κοινωνία για το αγγελούδι που «έφυγε»
Από Κυριάκος Μελλίδης

Σε ηλικία τριών μηνών πέθανε, σύμφωνα με το onlarissa.gr, ένα βρέφος στη Λάρισα, με την τραγική είδηση, που έχει προκαλέσει θλίψη, να γνωστοποιείται με ανακοίνωση της τοπικής ομάδας.

Σε σχετική ανακοίνωση, η ΠΑΕ Λάρισας «εκφράζει την οδύνη της και τα θερμά συλλυπητήρια για την τραγική απώλεια της τριών μηνών κόρης του. Ο Θεός να δίνει δύναμη και κουράγιο στην οικογένειά του».

Θρήνος στο Διδυμότειχο: Από υποσιτισμό ξεψύχησε το 4 μηνών βρέφος – Φαινόταν πολύ μικρότερο από την ηλικία του

Θρήνος επικρατεί στο Διδυμότειχο, καθώς ένα 4 μηνών βρέφος, που φαινόταν πολύ μικρότερο από την ηλικία του, ξεψύχησε από υποσιτισμό.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή για τα ακριβή αίτια θανάτου του μωρού κάνει λόγο για εισροή γαστρικού γάλακτος στην αναπνευστική οδό και υποσιτισμό, ενώ τα σημάδια παραμέλησης ήταν εμφανή στο βρέφος, το οποίο μάλιστα φαινόταν αρκετά μικρότερο από την ηλικία του.

Οι γονείς του βρέφους έχουν επισκεφθεί στο παρελθόν το νοσοκομείο Διδυμοτείχου και για το πρώτο τους παιδί, ένα κοριτσάκι, το 2019 όταν ήταν 3,5 χρονών μεταφέρθηκε στα επείγοντα με δαγκωματιές από ποντίκι στο πρόσωπο και στο χέρι.

Τότε άμεσα αφαιρέθηκε η επιμέλεια από τους γονείς, ενώ το κοριτσάκι υποβλήθηκε σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων για να αντιμετωπιστούν τα εξαιρετικά σοβαρά τραύματά του, τόσο στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όσο και σε νοσηλευτικό ίδρυμα στην Αθήνα όπου και μεταφέρθηκε στη συνέχεια.

Την επόμενη εβδομάδα οι γονείς αναμένεται να καταθέσουν στο Αστυνομικό Τμήμα Διδυμοτείχου για την υπόθεση θανάτου του 4 μηνών παιδιού τους, ενώ η κοινωνική λειτουργός του νοσοκομείου Διδυμοτείχου μιλώντας στην ΕΡΤ δηλώνει ότι δεν είχαν ενημερωθεί για την κατάσταση της οικογένειας, ούτε για τη νέα εγκυμοσύνη, μετά το περιστατικό με το κοριτσάκι, αλλά ενημερώθηκε μόνο αφότου το μωρό μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο.

«Αυτές οι οικογένειες χρειάζεται να παρακολουθούνται από τις κοινωνικές υπηρεσίες, αλλά μετά από εντολή της Εισαγγελίας».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share