Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

«Ο Άλλος άνθρωπος»: «Ο φορέας δεν είχε καν ΑΦΜ, έτσι απέφευγε τη λογοδοσία» - Η αποκάλυψη για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο

«Το γεγονός πως οι δωρητές καλούνταν να καταθέσουν τις χρηματικές προσφορές τους σε λογαριασμό στο όνομα συγγενούς είναι ύποπτη ένδειξη»

29 Ιανουαρίου 2024 09:54
«Ο Άλλος άνθρωπος»: «Ο φορέας δεν είχε καν ΑΦΜ, έτσι απέφευγε τη λογοδοσία» - Η αποκάλυψη για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην υπόθεση του επικεφαλής της κοινωνικής κουζίνας «Ο άλλος άνθρωπος», Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, μίλησε τη Δευτέρα ο Θεόδωρος Φλωράτος, τέως διευθυντής του ΣΔΟΕ, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Παπαδάκη, αποκαλύπτονας πως ο φορέας δεν είχε καν ΑΦΜ και έτσι απέφευγε τη λογοδοσία.

Ο κ. Φλωράτος επισήμανε ότι, από μόνο του το γεγονός πως οι δωρητές καλούνταν να καταθέσουν τις χρηματικές προσφορές τους σε χρηματικό λογαριασμό στο όνομα συγγενούς, είναι μια ύποπτη ένδειξη η οποία θα έπρεπε να έχει ερεθίσει το ενδιαφέρον των αρχών.

Δείτε επίσης: «Ο Άλλος Άνθρωπος»: Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος που κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Εξάλλου σημείωσε ότι η απαραίτητη διαφάνεια και σαφήνεια μεταξύ των εσόδων και των εξόδων της συγκεκριμένης κοινωνικής πρωτοβουλίας ήταν αδύνατο να υπάρξει ή τουλάχιστον να είναι ελεγκτέα, καθώς πρόκειται για φορέα χωρίς νομική προσωπικότητα και χωρίς ΑΦΜ.

Τέλος, υπογράμμισε ότι τέτοιες κατηγορίες θα πρέπει να διερευνώνται πολύ προσεκτικά και να εξαντλείται κάθε όριο εξιχνίασής τους, καθώς κλονίζουν σοβαρά την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στην κοινωνική αλληλεγγύη και στις φιλανθρωπικές πρακτικές.

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: «Να έρθουν να με πάρουν αν κάνω ξέπλυμα μαύρου χρήματος»

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος απάντησε στην κάμερα του Alpha και τη Β. Δαράτου: «Να ψάξουν καλά και να έρθουν εδώ να με πάρουν αν κάνω ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ναι, εδώ είμαι, να έρθουν να με πάρουν».

«Δεν είναι μόνο 600.000 ευρώ είναι 1.500.000 τα τελευταία δύο – τρία χρόνια. Μόνο το φαγητό που έχουμε μοιράσει βάλτε κάτω και δείτε πόσο κάνουν όλες αυτές οι μερίδες», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος.

«Εγώ δεν παίζω ποτέ. Έχω έναν φίλο ο οποίος πήγε με την κάρτα και έπαιρνε χιλιάρικα. Αυτά τα λεφτά ήταν για τον «Άλλον Άνθρωπο». Καλά κάνουν και ψάχνουν, δεν έχω θέμα…» ανέφερε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος.

Στην κάμερα του Alpha μίλησε και η αδελφή του σχετικά με τους λογαριασμού στους οποίους πήγαιναν οι δωρεές από των πολιτών: «Όλες αυτές οι δωρεές έμπαιναν στον λογαριασμό της μητέρας μου και για λίγο χρονικό διάστημα στον λογαριασμό του συζύγου μου».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share