Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

«Πολική ριπή» Γιάννη Καλλιάνου: «Εντυπωσιακή κατάβαση ψύχους - Πληθαίνουν τα χιόνια ακόμη και σε περιοχές…»

Η επέλαση βαρυχειμωνιάς ξεκίνησε και κάνει απότομη εμφάνιση παντού τις επόμενες ώρες!

20 Ιανουαρίου 2024 13:39
«Πολική ριπή» Γιάννη Καλλιάνου: «Εντυπωσιακή κατάβαση ψύχους - Πληθαίνουν τα χιόνια ακόμη και σε περιοχές…»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Γιάννης Καλλιάνος - Καιρός: Ηχηρή «καμπάνα» για τον καιρό αυτού του Σαββατοκύριακου ήχησε ο Γιάννης Καλλιάνος για ακόμη μία φορά, προειδοποιώντας για το ψύχος και τα χιόνια που κατεβαίνουν στη χώρα μας!

Ο μετεωρολόγος του Mega μίλησε στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο για τη βαρυχειμωνιά που έρχεται πια για να μείνει στην Ελλάδα και θα χτυπήσει ιδιαίτερα το βόρειο τμήμα της επικράτειας, ενώ χιονοπτώσεις θα υπάρξουν και σε περιοχές της Αττικής. Με την ευκαιρία, δείτε την πρόγνωση του καιρού από τον Τάσο Αρνιακό.

Γιάννης Καλλιάνος - Πιο αναλυτικά:

«Κατάβαση ψύχους, με πολύ κρύες αέριες μάζες που θα επηρεάσουν άμεσα μέσα στη μέρα (20/1) τη Μακεδονία και τη Θράκη, αφού εισβάλλουν από τα Βαλκάνια. Η αλλαγή θερμοκρασιακά θα είναι απότομη και τα πρώτα χιόνια θα πέσουν από τις μεσημβρινές ώρες και σταδιακά μέχρι το βράδυ να ενταθούν και στις πιο πεδινές περιοχές της Βορείου Ελλάδας.

Αυτό το κρύο θα κατέβει προς το βράδυ και νοτιότερα, επηρεάζοντας Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο. Από εκεί και πέρα, προφανώς θα δούμε χιόνι και στην Αττική, αλλά όπως έχουμε επισημάνει, όχι στα πεδινά του νομού και μέσα στην Αθήνα, παρά μόνο στα υπερβόρεια προάστια, από τα 400-500 μέτρα και πάνω. Από τον Διόνυσο και πάνω ίσως να έχουμε και κάποια χιονόστρωση.

Πάντως το δριμύ ψύχος θα διατηρηθεί για αρκετές μέρες, με την Κυριακή και ειδικά τη Δευτέρα, να είναι πιο κρύες μέρες, γι’ αυτό και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στον παγετό, ειδικά τα πρωινά.»

Γιάννης Καλλιάνος - Ολόκληρη η πρόγνωση του καιρού στο Mega:

Μερομήνια 2024: Θα μας επισκεφτούν πλημμύρες και ψύχος - Πότε θα έρθει βαρυχειμωνιά

Πλημμύρες και ψύχος θα μας επισκεφτούν το 2024 σύμφωνα με τα Μερομήνια. Πότε θα έρθει βαρυχειμωνιά; Δεν είναι πολύ ευοίωνες οι προβλέψεις του καιρού για το 2024, σύμφωνα με τα Μερομήνια. Ο Μάρτιος θα είναι πιο «γλυκός» σε σχέση με άλλες χρονιές, ωστόσο αρκετό κρύο θα επανέλθει στις τελευταίες μέρες του.

Μερομήνια: Τι δείχνουν για το 2024

Φεβρουάριος 2024

Άστατος θα είναι ο καιρός τον Φεβρουάριο, με πολλές καταιγίδες αλλά και συνέχεια στις χιονοπτώσεις. Τα πλημμυρικά φαινόμενα δεν αποκλείεται να συνεχιστούν, ενώ ανάλογες δυσκολίες θα αντιμετωπίσουν και άλλες μεσογειακές χώρες.

Μάρτιος 2024

Ο πρώτος μήνας που θα έχει πιο ήπιο καιρό αναμένεται να είναι ο Μάρτιος. Μετά τα μέσα του μήνα, ωστόσο, τα φαινόμενα θα αρχίσουν να είναι ξανά έντονα κατά τόπους ενώ στο τέλος του θα υπάρχει ισχυρή κακοκαιρία σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

Απρίλιος 2024

Με δύσκολο καιρό θα αρχίσει ο Απρίλιος, ωστόσο, στην πορεία θα αρχίσει να βελτιώνεται. Οι βροχές και ο αέρας θα εμφανίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι τα μέσα του μήνα, όταν και σταδιακά θα αρχίσει περαιτέρω βελτίωση.

Μάιος 2024

Πρώτη εβδομάδα με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, μικρή κάθοδος στη συνέχεια και 17-26 υψηλές θερμοκρασίες και πιθανότητα για οριακό καύσωνα κυρίως σε κεντρικά και νότια. Στο τέλος του μήνα τοπικές μπόρες.

Ιούνιος 2024

Φυσιολογικές θερμοκρασίες αρχικά και κακοκαιρία στα μισά του μήνα 13-19 σε όλη τη χώρα και σταδιακή άνοδος προς το τέλος χωρίς φαινόμενα.

Ιούλιος 2024

Πρώτο μισό του μήνα με παρατεταμένη περίοδο υψηλών θερμοκρασιών.

Σε επίπεδα καύσωνα 19-25 του μήνα.

Αύγουστος 2024

Πρώτο δεκαήμερο με υψηλές θερμοκρασίες στα νότια, κανονικές βορειοανατολικά. 11-21 ισχυρός καύσωνας.

22-26 ισχυρή κακοκαιρία με καταιγίδες από τα δυτικά προς τα βορειοανατολικά και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Τέλος του μήνα με βελτιωμένο καιρό και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share