Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

«Βόμβα» Ιερώνυμου: «Θα μπορούσε να γίνει δημοψήφισμα για τα ομόφυλα ζευγάρια, πρέπει να ρωτηθούν οι πολίτες»

«Η Εκκλησία δε θα πάρει τα όπλα, αλλά έχει δικαίωμα να ενημερώσει τον κόσμο»

19 Ιανουαρίου 2024 11:04
«Βόμβα» Ιερώνυμου: «Θα μπορούσε να γίνει δημοψήφισμα για τα ομόφυλα ζευγάρια, πρέπει να ρωτηθούν οι πολίτες»
Από Εύη Κουρίδου

Επίσκεψη σε σχολείο της Νέας Μάκρης πραγματοποίησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και βρέθηκε με δημοσιογράφους, οι οποίοι τον ρώτησαν για τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος διευκρίνισε ότι η συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό ήταν για άλλο θέμα και ότι την επίσημη θέση της Εκκλησίας για το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών, θα την ακούσουμε την Τρίτη, που θα συνεδριάσει εκτάκτως για το θέμα, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Δείτε ακόμα: Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: Οι ομοφυλόφιλοι κινδυνεύουν να πεθάνουν από μικρόβια

«Να ξέρουμε τι ζητάμε και γιατί το ζητάμε. Αυτό να καταλάβει ο κόσμος. Τα παιδιά εκείνα, πώς θα ζήσουν σε μια οικογένεια με δύο μπαμπάδες και δύο μαμάδες; Δεν έχουμε δικαίωμα να πούμε ότι δε μας αρέσει αυτό το πράγμα; Η Εκκλησία δε θα πάρει τα όπλα, αλλά έχει δικαίωμα να ενημερώσει τον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος το πρωί της Παρασκευής (19/1/24). Και συμπλήρωσε με νόημα: «Πρέπει να ρωτηθούν οι πολίτες. Θα μπορούσε να γίνει και ένα δημοψήφισμα».

Η πρόταση του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου να γίνει δημοψήφισμα για τα ομόφυλα ζευγάρια

Στο μεταξύ, όπως δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Bloomberg, «το θέμα της ισότητας του γάμου θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα και είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα γίνει ελληνικός νόμος τις πρώτες δύο εβδομάδες του Φεβρουαρίου».

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, πρόκειται για σημαντικά ζητήματα για την ελληνική κοινωνία, γι’ αυτό το λόγο, είπε, δεν έχει επιβάλλει κάποια πειθαρχία στη Νέα Δημοκρατία. «Μέχρι τώρα έχουμε μία υγιή συζήτηση», επισήμανε για τον διάλογο στο κόμμα του όσον αφορά το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Καλλιάνος για ομόφυλα ζευγάρια: «Δεν θα ψηφίσω το νομοσχέδιο, θα απέχω από την ψηφοφορία, αρκεί το σύμφωνο συμβίωσης»

«Δεν θα ψηφίσω το νομοσχέδιο, θα απέχω από την ψηφοφορία, αρκεί το σύμφωνο συμβίωσης» ανέφερε σε ανάρτηση του ο Γιάννης Καλλιάνος για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Με ανάρτηση που έκανε στο Facebook, τόνισε ότι συγχαίρει τον πρωθυπουργό που δεν έθεσε ζήτημα κομματικής πειθαρχίας. Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν, θα πράξει με βάση την συνείδηση του και δεν θα ψηφίσει, αναφέροντας ότι «αρκεί το σύμφωνο συμβίωσης, με μια απλή τροποποίηση». Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και η Άννα Καραμανλή της ΝΔ.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι «η θέση μου σε ένα καθαρά συνειδησιακό ζήτημα, δεν έρχεται σε αντίθεση με την πλήρη και απόλυτη στοίχιση μου δίπλα στη Νέα Δημοκρατία και δίπλα στον πρωθυπουργό μας κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη».

«Αγαπημένοι μου φίλοι, με απόλυτο σεβασμό σε όλες και όλους σας, είχα υποσχεθεί, ότι με το θάρρος της γνώμης μου, όταν θα ενημερωνόμουν πλήρως και αναλυτικά για το νομοσχέδιο που αφορά στα ομόφυλα ζευγάρια, θα έκανα δημόσια δήλωση για να εξηγήσω τι προτίθεμαι να κάνω όταν θα έρθει προς ψήφιση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο», έγραψε στη λεζάντα της ανάρτησης και δημοσίευσε βίντεο, εξηγώντας τη στάση που θα τηρήσει.

Δείτε την ανάρτησή του

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share