Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024

«Κοκτέιλ» φαινομένων από τα Μερομήνια: Έρχεται ολική ανατροπή του καιρού - Πως θα κάνουμε Καθαρά Δευτέρα;

Η αναλυτική πρόβλεψη του καιρού

13 Ιανουαρίου 2024 16:25
«Κοκτέιλ» φαινομένων από τα Μερομήνια:  Έρχεται ολική ανατροπή του καιρού - Πως θα κάνουμε Καθαρά Δευτέρα;
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τι είναι τα Μερομήνια; Πρόκειται για έναν πανάρχαιο τρόπο πρόβλεψης του καιρού που θα κάνει τον χειμώνα, αν και η επίσημη μετεωρολογία τον... αμφισβητεί. Με την ευκαιρία, δείτε την πρόγνωση του καιρού από τον Γιάννη Καλλιάνο.

Πώς γίνεται; Τον Αύγουστο παρατηρούμε προσεκτικά τον καιρό για δώδεκα ημέρες που η κάθε μία τους αντιστοιχεί στον καιρό των επόμενων μηνών. Δηλαδή, η πρώτη ημέρα θα μας πει για τον καιρό του Αυγούστου, η δεύτερη για του Σεπτεμβρίου, η τρίτη για του Οκτωβρίου κ.ο.κ.

«Κοκτέιλ» φαινομένων από τα Μερομήνια:  Έρχεται ολική ανατροπή του καιρού - Πως θα κάνουμε Καθαρά Δευτέρα;
(MIXAΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Οι προβλέψεις για το 2024

Ιανουάριος

Αρχή του χρόνου με χαμηλές θερμοκρασίες και πιθανές χιονοπτώσεις σε πεδινά της βόρειας χώρας. Στα μισά του μήνα πιθανότητα πρωτοφανούς ψύχους για την εποχή και πιθανός πανελλαδικός χιονιάς σταδιακά.

Φεβρουάριος

Κακοκαιρία στο ξεκίνημα του μήνα και από τις 6 -10 απότομη αλλαγή και σταδιακά από τα δυτικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Στο δεύτερο μισό του μήνα αρκετές βροχές και καταιγίδες από δυτικά προς ανατολικά.

Μάρτιος

Πρώτο δεκαήμερο με κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες. Τελευταίο δεκαήμερο άστατος καιρός μόνο στα ηπειρωτικά με ηλιοφάνεια σε γενικές γραμμές και φυσιολογικές θερμοκρασίες.

Απρίλιος

Πρώτο μισό του μήνα με φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες, 15-18 κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με ισχυρές βροχές. Τελευταίο δεκαήμερο με σταδιακά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και τοπικές μπόρες σε Μακεδονία.

Μάιος

Πρώτη εβδομάδα με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, μικρή κάθοδος στη συνέχεια και 17-26 υψηλές θερμοκρασίες και πιθανότητα για οριακό καύσωνα κυρίως σε κεντρικά και νότια. Στο τέλος του μήνα τοπικές μπόρες.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share