Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024

Βασιλακόπουλος για κορωνοϊό: «Ο αριθμός των θανάτων είναι μεγάλος, θα ήταν μικρότερος αν είχαμε κάνει το εμβόλιο» (video)

«Εάν δηλαδή είχαμε ακούσει την επιστήμη»

13 Ιανουαρίου 2024 09:50
Βασιλακόπουλος για κορωνοϊό: «Ο αριθμός των θανάτων είναι μεγάλος, θα ήταν μικρότερος αν είχαμε κάνει το εμβόλιο» (video)
Από Εύη Κουρίδου

Συστάσεις προς τους πολίτες απηύθυνε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, να ακούνε τους ειδικούς σχετικά με την έξαρση του κορωνοϊού και να εμβολιαστούν.

Μιλώντας στο MEGA, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος ανέφερε πως δε χρειάζεται να παρθούν έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ενώ σύστησε στους πολίτες να εμβολιαστούν.

«Θα πρέπει να εφαρμοστούν τα μέτρα που έχουν προταθεί. Δε χρειάζεται κάτι έκτακτο. Ο αριθμός των εισαγωγών έχει μειωθεί σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα».

«Ο αυξημένος αριθμός των θανάτων ελπίζω δε θα συνεχιστεί, όμως ο αριθμός των νεκρών είναι μεγάλος και θα μπορούσε να είναι μονοψήφιος, εάν είχαμε κάνει κάτι απλό, εάν δηλαδή είχαμε ακούσει την επιστήμη και είχαμε κάνει το εμβόλιο», συμπλήρωσε.

Άδωνις Γεωργιάδης: Ανατροπή «βόμβα» από την κυβέρνηση - Διαγράφονται τα πρόστιμα σε όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

«Ένα πρώτο συμπέρασμα που εξάγεται από τα στοιχεία είναι η τεράστια σημασία του εμβολιασμού τόσο για τη γρίπη όσο και για τον κορωνοϊό.

Ήταν ένα ζήτημα που δίχασε στην πανδημία, χωριστήκαμε σε εμβολιαστές και αντι-εμβολιαστές, τσακωθήκαμε, χαλάσαμε τις καρδιές μας», είπε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στην ενημέρωση.

«Το εμβόλιο του κορωνοϊού δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα εμβόλιο από αυτά που έχουμε συνηθίσει να κάνουμε», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ματίνα Παγώνη για άνοιγμα σχολείων: «Μάσκα και αντισηπτικό, όχι αγκαλιές και φιλιά» - Οι συστάσεις στους γονείς (video)

Συστάσεις στους γονείς έκανε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων εν μέσω έξαρσης κορωνοϊού και γρίπης.

Πιο συγκεκριμένα, η Ματίνα Παγώνη συνιστά στους γονείς να μη στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο, ακόμα και αν παρατηρούν μια μικρή αδιαθεσία και το τεστ κορωνοϊού είναι αρνητικό.

«Πρέπει να σταματήσουμε τη μετάδοση», τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε ότι σημειώνεται αύξηση στις νοσηλείες κατά 40%.

Στις ΜΕΘ δεν παρατηρείται ακόμη πίεση ενώ είπε ότι τα περιστατικά γρίπης είναι περισσότερα και με πιο βαριά συμπτώματα.

«Τα παιδιά που θα πάνε σχολείο από σήμερα πρέπει να πηγαίνουν εφοδιασμένα με μάσκα και αντισηπτικό. Ανοιχτά παράθυρα και όχι αγκαλιές και φιλιά», είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Η κ. Παγώνη σημείωσε ακόμη ότι η συγκεκριμένη μετάλλαξη δεν προκαλεί πνευμονίες, καθώς πλήττει το ανώτερο αναπνευστικό.

«Οι μεγαλύτερες ηλικίες, σε συνεννόηση με τον γιατρό τους πρέπει να παίρνουν τα αντιικά φάρμακα», ανέφερε και επανέλαβε πως οι ηλικιωμένοι και όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο παράλληλα με αυτό τις γρίπης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share