Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Άδωνις Γεωργιάδης: Ανατροπή «βόμβα» από την κυβέρνηση - Διαγράφονται τα πρόστιμα σε όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Οι ανακοινώσεις του νέου Υπουργού Υγείας - «Το εμβόλιο δε γίνεται με το ζόρι...»

10 Ιανουαρίου 2024 11:50
Άδωνις Γεωργιάδης: Ανατροπή «βόμβα» από την κυβέρνηση - Διαγράφονται τα πρόστιμα σε όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ, ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
Από Κυριάκος Μελλίδης

«Ένα πρώτο συμπέρασμα που εξάγεται από τα στοιχεία είναι η τεράστια σημασία του εμβολιασμού τόσο για τη γρίπη όσο και για τον κορωνοϊό.

Ήταν ένα ζήτημα που δίχασε στην πανδημία, χωριστήκαμε σε εμβολιαστές και αντι-εμβολιαστές, τσακωθήκαμε, χαλάσαμε τις καρδιές μας», είπε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στην ενημέρωση.

«Το εμβόλιο του κορωνοϊού δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα εμβόλιο από αυτά που έχουμε συνηθίσει να κάνουμε», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ματίνα Παγώνη για άνοιγμα σχολείων: «Μάσκα και αντισηπτικό, όχι αγκαλιές και φιλιά» - Οι συστάσεις στους γονείς (video)

Συστάσεις στους γονείς έκανε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων εν μέσω έξαρσης κορωνοϊού και γρίπης.

Πιο συγκεκριμένα, η Ματίνα Παγώνη συνιστά στους γονείς να μη στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο, ακόμα και αν παρατηρούν μια μικρή αδιαθεσία και το τεστ κορωνοϊού είναι αρνητικό.

«Πρέπει να σταματήσουμε τη μετάδοση», τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε ότι σημειώνεται αύξηση στις νοσηλείες κατά 40%.

Στις ΜΕΘ δεν παρατηρείται ακόμη πίεση ενώ είπε ότι τα περιστατικά γρίπης είναι περισσότερα και με πιο βαριά συμπτώματα.

«Τα παιδιά που θα πάνε σχολείο από σήμερα πρέπει να πηγαίνουν εφοδιασμένα με μάσκα και αντισηπτικό. Ανοιχτά παράθυρα και όχι αγκαλιές και φιλιά», είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Η κ. Παγώνη σημείωσε ακόμη ότι η συγκεκριμένη μετάλλαξη δεν προκαλεί πνευμονίες, καθώς πλήττει το ανώτερο αναπνευστικό.

«Οι μεγαλύτερες ηλικίες, σε συνεννόηση με τον γιατρό τους πρέπει να παίρνουν τα αντιικά φάρμακα», ανέφερε και επανέλαβε πως οι ηλικιωμένοι και όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο παράλληλα με αυτό τις γρίπης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share