Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Το είπε με 3 λέξεις ο Τάσος Αρνιακός - «Μετά τον αγιασμό των Φώτων, έρχεται...» (video)

Η αναλυτική πρόγνωση του μετεωρολόγου

2 Ιανουαρίου 2024 20:42
Το είπε με 3 λέξεις ο Τάσος Αρνιακός - «Μετά τον αγιασμό των Φώτων, έρχεται...» (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός: Με ήπιο καιρό θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού, αλλά μετά τον αγιασμό των υδάτων τα Θεοφάνεια, φαίνεται να έρχονται «ύδατα από τον ουρανό», όπως επεσήμανε ο ίδιος, προειδοποιώντας για την μεταβολή του καιρού.

Με την ευκαιρία, δείτε την πρόγνωση «βόμβα» του Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για αύριο Τετάρτη (3/1)

Πολική «βόμβα» από τον Γιώργο Τσατραφύλλια - Χιόνια και στην Αττική μετά τις 10 Ιανουαρίου

Καιρός: Με μία ανάρτηση που προβλημάτισε ενημέρωσε ο Γιώργος Τσατραφύλλιας τους ακολούθους του το απόγευμα της Τρίτης (2/1) για την εξέλιξη του καιρού τον Ιανουάριου κάνοντας λόγο για σαρωτική αλλαγή του σκηνικού από το δεύτερο δεκαήμερο του μήνα.

Με την ευκαιρία, δείτε την πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο

«Καλησπέρα και καλή χρονιά!

Μετά τον ήπιο καιρό των Χριστουγέννων και με το Δεκέμβρη να συγκαταλέγεται στους πιο θερμούς των τελευταίων δεκαετιών, σταδιακά η επόμενη περίοδος στη χώρα μας αποκτά καιρικό ενδιαφέρον.

Συγκεκριμένα αν και θα διατηρηθούν οι υψηλές θερμοκρασίες και οι επιλεκτικές (και εξασθενημένες ) βροχές στα δυτικά και στο ανατολικό Αιγαίο μέχτι τα τα Θεοφάνια από εκεί και ύστερα αλλάζει ο καιρός.

Αιτία είναι ένα βαρομετρικό χαμηλό το οποίο θα στροβιλίζεται στην αδριατική θάλασσα και θα προκαλέσει μπόλικες βροχές -καταιγίδες αρχικά στη δυτική Ελλάδα ( προς το βράδυ των Θεοφανίων ) και την Κυριακή 7-1 ( εκτός από τα δυτικά ) στη βόρεια ελλάδα και στην ανατολική νησιωτική χώρα.Επίσης από το απόγευμα και μετά θα χιονίσει στην Πίνδο.Αξιοσημέιωτη θα είναι και η ενίσχυση των νοτιάδων η ένταση των οποίων θα αγγίξει τα 9 μποφόρ στο Ιόνιο το Σαββατο και την Κυριακή και στα δύο πελάγη.Επιπλέον ευνοείται και η μεταφορά Αφρικανικής σκόνης στις νοτιότερες περιοχές ,ενώ η θερμοκρασία από την Κυριακή θα αρχίσει να πέφτει.

Παράλληλα τα δύο βασικά προγνωστικά μοντέλα (Ευρωπαϊκό και Αμερικάνικο) αρχίζουν να συμφωνούν ότι στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου αλλάζει η ατμοσφαιρική κυκλοφορία στην περιοχή μας με αποτέλεσμα να αρχίζουν να κατηφορίζουν πολικές αέριες μάζες οι οποίες θα επηρεάσουν και τη χώρα μας.

Αυτό σημαίνει πρακτικά , κρύο ,βοριάδες και χιόνια ακόμα και σε χαμηλότερα υψόμετρα. Τις επόμενες ημέρες θα μπορέσουμε να είμαστε πιο συγκεκριμένοι για την ένταση των φαινομένων και τις περιοχές που θα επηρεαστούν!»

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share