Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Επεισόδια στου Ρέντη: Στο μικροσκόπιο τα ρούχα που έκαψαν οι χούλιγκαν μετά την επίθεση στον αστυνομικό - Εντοπίστηκε DNA (video)

Νέες εξελίξεις!

29 Δεκεμβρίου 2023 20:27
Επεισόδια στου Ρέντη: Στο μικροσκόπιο τα ρούχα που έκαψαν οι χούλιγκαν μετά την επίθεση στον αστυνομικό - Εντοπίστηκε DNA (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αδιάκοπες είναι οι έρευνες για την ταυτοποίηση περισσότερων χούλιγκαν που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση στου Ρέντη, όπου έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα ο 31χρονος αστυνομικός. Μάλιστα οι Αρχές επιστρατεύουν και τη βοήθεια της τεχνολογίας και των εγκληματολογικών εργαστηρίων για τον εντοπισμό περισσότερων εμπλεκόμενων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, δεκάδες ήταν οι χούλιγκαν οι οποίοι μετά τα επεισόδια έξω από το γήπεδο του Ρέντη -κι ενώ οι Αρχές τους απέκλεισαν σε αυτό- έκαψαν τα ρούχα που φορούσαν, στις τουαλέτες του γηπέδου, προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Εντοπίστηκε DNA

Ωστόσο, όπως φαίνεται αυτό δεν ήταν αρκετό. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εντοπίστηκε DNA στα υπολείμματα των ρούχων που κάηκαν και αυτή τη στιγμή οι Αρχές βρίσκονται στη διαδικασία της ταυτοποίησης των ατόμων αυτών. Μάλιστα, το γεγονός ότι επέλεξαν να κάψουν τα ρούχα τους, αποτελεί και βασικό στοιχείο ενοχής, όσον αφορά στην εμπλοκή τους στη φονική επίθεση.

Μάλιστα, φαίνεται ότι «ανοίγουν και τα στόματα» όσων έχουν καταθέσει αυτές τις ημέρες στις Αρχές. Αρκετοί είναι αυτοί που «δίνουν» τους άλλους οπαδούς, λέγοντας ότι ενώ κάποιος καθόταν δίπλα τους, στη συνέχεια εξαφανίστηκε για λίγο και όταν επέστρεψε φορούσε άλλα ρούχα.

Η αποθήκη με τον οπλισμό

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται εξελίξεις, ενώ στο στόχαστρο των Αρχών έχει μπει και η αποθήκη που χρησιμοποιούσαν οι χούλιγκαν, για να κρύβουν τον «οπλισμό» τους (π.χ. φωτοβολίδες). Φαίνεται ότι δύο άτομα, με αρχηγικό ρόλο, ήταν οι μόνοι που είχαν τα κλειδιά αυτής της αποθήκης - άρα πιθανότατα και τον έλεγχο και τον συντονισμό των επιθέσεων.

Οι βασικοί ύποπτοι για τον αρχηγικό τους ρόλο, δε, θα κληθούν από τις Αρχές να καταθέσουν τελευταίοι, κι αφού έχουν «δέσει» όλα τα στοιχεία που σχετίζονται με την υπόθεση και την ενδεχόμενη ενοχή τους...

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share