Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024

Ανατριχιάζει ο διάλογος: «Αθάνατος» - Η στιγμή που οι συνάδελφοι του Γιώργου Λυγγερίδη ενημερώνονται στον ασύρματο πως είναι νεκρός

«Δεν είναι πια μαζί μας ένας από την οικογένειά μας»

28 Δεκεμβρίου 2023 13:31
Ανατριχιάζει ο διάλογος: «Αθάνατος» - Η στιγμή που οι συνάδελφοι του Γιώργου Λυγγερίδη ενημερώνονται στον ασύρματο πως είναι νεκρός
Από Εύη Κουρίδου

Ανατριχιαστικό είναι το ηχητικό ντοκουμέντο από τη στιγμή που οι συνάδελφοι του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη ενημερώνονται τον θάνατό του, μέσω ασυρμάτου, την ώρα της βάρδιάς τους.

Αναφερόμενος στον 31χρονο υπαρχιφύλακα που υπέκυψε μετά από 20 ολόκληρες ημέρες μάχης στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, ο επικεφαλής της υπηρεσίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης τονίζει στους συναδέλφους του «ο Γιώργος θα μας προσέχει» ενώ όλοι οι συνάδελφοί του αναφωνούν: «Αθάνατος».

Την ίδια ώρα, Έγκλημα στη Θεσσαλονίκη: Με μια μαχαιριά στον λαιμό σκότωσε ο 44χρονος Νορβηγός τον 32χρονο αστυνομικό - Πώς έγινε το φονικό στο μπαρ (Video)

Ο διάλογος που ακούγεται στο ηχητικό ντοκουμέντο:

 • Επικεφαλής: 526
 • Διμοιρίτης: Πολύ καλά
 • Επικεφαλής: 531
 • Διμοιρίτης: Πολύ καλά
 • Επικεφαλής: 520 λαμβάνετε και εσείς με τις βραδινές διμοιρίες, ορθόν;
 • Διμοιρίτης: Ορθόν
 • Επικεφαλής: Έχουν στρέψει στο κανάλι μας και οι διμοιρίες της ΥΜΕΤ, οι οποίες εκτελούν υπηρεσία. Ο ομιλών διαβιβάζει, και εκφράζω σίγουρα το σύνολο των υπηρετούντων στην ΥΑΤ αλλά και γενικότερα στη διεύθυνσή μας. Γνωρίζουμε ότι η σημερινή ημέρα είναι η πιο δύσκολη για την υπηρεσία μας, γιατί δεν είναι πια μαζί μας ένας από την οικογένειά μας, ο Γιώργος. Ελπίζω για όλους, να είμαστε τόσο γενναίοι όσο γενναίος ήταν ο Γιώργος στη μεγάλη μάχη που έδωσε όλες αυτές τις ημέρες. Όλες μας οι ενέργειες πρέπει πλέον να τιμούν το συνάδελφό μας και να αποδίδουν τον απαραίτητο σεβασμό στη μνήμη του. Είμαστε σίγουροι ότι ο Γιώργος πλέον μας προσέχει από εκεί που είναι και είναι σίγουρο, γιατί αποτελούμε μέλη της οικογένειάς του. Ήρωας και αθάνατος.
 • Διμοιρίτης: Αθάνατος
 • Διμοιρίτης: Αθάνατος
 • Διμοιρίτης: Αθάνατος
 • Διμοιρίτης: Αθάνατος

Τριήμερο πένθος στην Ελληνική Αστυνομία για τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού Γεώργιου Λυγγερίδη – Αλλάζει το κατηγορητήριο για τον 18χρονο δράστη

Με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννη Οικονόμου, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στην Ελληνική Αστυνομία, από σήμερα 27 έως και τις 29 Δεκεμβρίου 2023, εξαιτίας του θανάτου του Υπαρχιφύλακα Γεώργιου Λυγγερίδη και, όπως είναι αυτονόητο, αλλάζει το κατηγορητήριο για τον 18χρονο δράστη.

Ο άτυχος 31χρονος αστυνομικός είχε πέσει θύμα δολοφονικής επίθεσης εν ώρα καθήκοντος, στις 7 Δεκεμβρίου, και τελικά υπέκυψε στα τραύματά του σήμερα, 27 Δεκεμβρίου 2023, στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν.

Αλλάζει το κατηγορητήριο για τον 18χρονο δράστη

Βαραίνει το κατηγορητήριο τόσο για τον 18χρονου που έχει ήδη συλληφθεί και ομολογήσει πως έριξε φωτοβολίδα προς τον αστυνομικό όσο και σε κάθε άλλο πρόσωπο που εμπλέκεται και θα ταυτοποιηθεί για τη συμμετοχή του, μετά την τραγική εξέλιξη του θανάτου του 31χρονου αστυνομικού.

Η κατηγορία πλέον μετατρέπεται σε ανθρωποκτονία. Αυτό σημαίνει ότι ο 18χρονος αναμένεται να κληθεί εκ νέου προκειμένου να απολογηθεί συμπληρωματικά πλέον για ανθρωποκτονία. Η υπόθεση έχει ήδη αναβαθμιστεί με παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, αφού συμπεριλαμβάνεται στους φακέλους που έφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου και αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης για εγκληματική οργάνωση και πιθανή διασύνδεση και με άλλες οργανωμένες παράνομες δράσεις όπως ναρκωτικά, όπλα κλπ.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share