Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024

Ήρωας ο 40χρονος Επισμηναγός Επαμεινώνδας Κωστέας: Θυσιάστηκε για να μην πέσει στο χωριό - Δεν εγκατέλειψε το αεροσκάφος αν και διέθετε εκτινασσόμενο κάθισμα

Υπηρετούσε επί 23 χρόνια στην Πολεμική Αεροπορία και είχε πάνω από 3.000 ώρες πτήσης.

28 Δεκεμβρίου 2023 08:43
Ήρωας ο 40χρονος Επισμηναγός Επαμεινώνδας Κωστέας: Θυσιάστηκε για να μην πέσει στο χωριό - Δεν εγκατέλειψε το αεροσκάφος αν και διέθετε εκτινασσόμενο κάθισμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την τελευταία του πτήση πραγματοποιούσε ο 40χρονος Επαμεινώνδας Κωστέας, με το T-2 Buckeye της Πολεμικής Αεροπορίας, όταν το αεροσκάφος κατέπεσε στην Καλαμάτα.

Η τραγωδία έγινε μπροστά στα μάτια της οικογένειάς του από τον αεροδιάδρομο της 120 ΠΕΑ. Ο 40χρονος επισμηναγός υπηρετούσε επί 23 χρόνια στην Πολεμική Αεροπορία και είχε πάνω από 3.000 ώρες πτήσης.

Το χρονικό

Αν και θεωρητικά ήταν μία εκπαιδευτική πτήση καταδίωξης, στο διθέσιο εκπαιδευτικό ο 40χρονος ήταν μόνος του.

Κάποια στιγμή λίγο πριν την προσγείωση το αεροσκάφος άρχισε να χάνει ύψος και χάθηκε από τα μάτια των δικών του και των συναδέλφων του. Αφού είχε τελειώσει η πτήση και τα αεροσκάφη επέστρεφαν στο αεροδρόμιο για προσγείωση, στις 11:28 έγινε η τραγωδία.

Η συντριβή σημειώθηκε 900 μέτρα βόρεια της πύλης του αεροδρομίου, κοντά στην περιοχή Άρι στη Μικρομάνη και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 40χρονου.

Τα αίτια της πιθανής συντριβής είναι πολλά -τα οποία ερευνώνται. Κάποιοι κάνουν λόγο για έκρηξη στον αέρα, όπως μεταδίδει το Mega.

Ήρωας ο 40χρονος Επισμηναγός Επαμεινώνδας Κωστέας - Θυσιάστηκε για να μην πέσει στο χωριό

Είχαν περάσει λίγα λεπτά από τη συντριβή του εκπαιδευτικού αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας και οι χειρότεροι φόβοι επιβεβαιώθηκαν. Ο 40χρονος έμπειρος επισμηναγός είχε αφήσει την τελευταία του πνοή.

Πληροφορίες του ίδιου μέσου αναφέρουν πως ο 40χρονος δεν εγκατέλειψε το αεροσκάφος, αν και το μοιραίο Τ-2 διέθετε εκτινασσόμενο κάθισμα, προκειμένου αυτό να μην καταλήξει στο χωριό Άρης προξενώντας θύματα.

Κάτοικοι της περιοχής έκαναν λόγο για έναν εκκωφαντικό θόρυβο και στη συνέχεια είδαν ένα μαύρο σύννεφο καπνού να απλώνεται στον ουρανό.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share