Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024

«Καλικάντζαροι» των Χριστουγέννων στην Κηφισιά: Ντύθηκαν Άι Βασίληδες και εισέβαλαν σε σπίτι - Άρπαξαν χρηματοκιβώτιο (video)

Διαρρήκτες εκμεταλλεύτηκαν το έθιμο των ημερών και προχώρησαν ανενόχλητοι στη δράση τους

25 Δεκεμβρίου 2023 14:42
«Καλικάντζαροι» των Χριστουγέννων στην Κηφισιά: Ντύθηκαν Άι Βασίληδες και εισέβαλαν σε σπίτι - Άρπαξαν χρηματοκιβώτιο (video)
Φωτογραφία αρχείου: ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI
Από Κυριάκος Μελλίδης

Το έθιμο για τα κάλαντα των Χριστουγέννων εκμεταλλεύτηκαν τρεις διαρρήκτες και εισήλθαν σε μεζονέτα στην Κηφισιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις δράστες, ντυμένοι Άγιοι Βασίληδες, με το πρόσχημα να πουν τα κάλαντα, μπήκαν σε μεζονέτα. Ένας εξ αυτών «τρύπωσε» σε ένα από τα δωμάτια και άρπαξε από τη ντουλάπα μικρό πακτωμένο χρηματοκιβώτιο, το οποίο περιείχε άγνωστο χρηματικό ποσό, ένα ρολόι και κλειδιά αυτοκινήτων μεταξύ άλλων. Οι δράστες, στη συνέχεια, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

ΗΣΑΠ Κηφισιάς: 15χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύμα στο κεφάλι μετά από συμπλοκή ανηλίκων - Οκτώ προσαγωγές

Ακόμη ένα περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (24/12), γύρω στις 12:30, στο σταθμό του ΗΣΑΠ στην Κηφισιά. Μάλιστα, κατά το επεισόδιο τραυματίστηκε ελαφρά ένας 15χρονος.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το παιδί μεταφέρθηκε στο Παίδων με χτύπημα στο κεφάλι, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε οκτώ προσαγωγές. Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστος ο λόγος που προκάλεσε το επεισόδιο μεταξύ των ανηλίκων.

Οπαδική βία: Ανακοίνωσε τα 7 μέτρα ο Γιάννης Βρούτσης - Τι ισχύει με κάμερες και εισιτήρια (video)

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης παρουσίασε τα 7 μέτρα κατά της οπαδικής βίας.

Με την ευκαιρία, δείτε το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Ο κ. Βρούτσης έκανε λόγο για μια «κρίσιμη καμπή για το φλέγον ζήτημα της οπαδικής βίας. Μάστιγα και πληγή η βία. Που οπλίζει τα χέρια νέων ανθρώπων».

«Ο αθλητισμός και ειδικά το ποδόσφαιρό μας έχει βάναυσα ταλαιπωρηθεί και εν τέλει απαξιωθεί από συμπεριφορές χούλιγκανς που στόχο έχουν την αποσταθεροποίηση του χώρου για λόγους που προφανώς εξυπηρετούν αλλότρια με τον αθλητισμό συμφέρονται. Χρησιμοποιώ τη λέξη χούλιγκαν και όχι οπαδός, για να αποδώσουμε και στις λέξεις το νόημά τους», είπε ο αναπληρωτής υπουργός.

«Πρέπει να δούμε την αλήθεια κατάματα και να κινηθούμε αστραπιαία με ένα ολοκληρωμένο νομοθετικό πλαίσιο που θα απομονώνει κάθε παραβατικό άτομο που έχει σκοπό να βλάψει το ποδόσφαιρο. Η κυβέρνηση είναι εδώ να προστατεύσει τους πολίτες», σημείωσε.

«Στη μάχη αυτή θέλουμε συμμάχους όλους σας. Την ίδια την κοινωνία», επισήμανε ο κ. Βρούτσης και συνέχισε με την απαρίθμηση των μέτρων.

Τα μέτρα που παρουσιάστηκαν στο Υπουργικό Συμβούλιο

Α. ΛΕΣΧΕΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ

Μόνο μία Λέσχη ανά έμβλημα ομάδας
Πλαίσιο αρχαιρεσιών και διοίκησης της Λέσχης
Εποπτεία της ΠΑΕ στη Λέσχη και αστική ευθύνη της εις ολόκληρον
Υποχρεωτική σύσταση Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λεσχών Φιλάθλων εντός 6 μηνών και συμμετοχή της στις διεθνείς Συνομοσπονδίες Λεσχών Φιλάθλων
Άμεση λειτουργία του Ηλεκτρονικού Μητρώου Μελών Λεσχών Φιλάθλων

Β. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ (ΚΑΜΕΡΕΣ)

Υποχρέωση πλήρους λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος εποπτείας για τα γήπεδα Super League και Basket League
Βεβαίωση καλής λειτουργίας του από την ΕΛ.ΑΣ. δύο ημέρες πριν από κάθε διεξαγωγή αγώνα
Εφόσον το σύστημα λειτουργεί πλημμελώς, ο αγώνας θα διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών
Εάν το σύστημα λειτουργήσει πλημμελώς την ημέρα του αγώνα, θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών ο αμέσως επόμενος

Γ. ΑΝΑΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΒΙΑΣ (ΔΕΑΒ)

Σε εφαρμογή της Σύμβασης Σεντ Ντενί του Συμβουλίου της Ευρώπης, καθίσταται 5μελής και ευέλικτη, με νομικούς, δικαστικούς και αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ.
Δημιουργείται Ηλεκτρονική Πλατφόρμα υποστήριξης του έργου της, σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ.

Δ. ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ

Συστήνεται η Εθνική Επιτροπή Συντονισμού, σε εφαρμογή της Σύμβασης Σεντ Ντενί του Συμβουλίου της Ευρώπης
Σκοπός της, η ανάπτυξη και υλοποίηση διυπηρεσιακής ολοκληρωμένης προσέγγισης για την ασφάλεια, προστασία και εξυπηρέτηση σε αθλητικές εκδηλώσεις
Συμμετέχουν εκπρόσωποι των Υπουργείων Αθλητισμού, Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Υγείας, Υποδομών και Μεταφορών, καθώς και από Εισαγγελία, ΔΕΑΒ, ΕΛ.ΑΣ., Πυροσβεστική, αθλητικές και ποδοσφαιρικές Αρχές, ΠΣΑΤ, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Λεσχών Φιλάθλων κ.ά.

Ε. ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ & ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Κατόπιν εισήγησης της ΔΕΑΒ, έπειτα από τις εκθέσεις των Παρατηρητών της και της ΕΛ.ΑΣ., κατά δέσμια αρμοδιότητα επιβάλλονται από το Υπουργείο Αθλητισμού με αυτοματοποιημένο τρόπο κυρώσεις για περιστατικά οπαδικής βίας, όπως ρίψη εύφλεκτων υλικών.
Ποινή φυλάκισης και πρόστιμο για δημόσιες δηλώσεις, ανακοινώσεις, καταχωρήσεις κ.λπ., ικανές να υποκινήσουν πράξεις βίας ή απειλής σε βάρος των θεσμοθετημένων διοικητικών, δικαιοδοτικών, δικαστικών οργάνων του ποδοσφαίρου, των διαιτητών, καθώς και κατά των αξιωματούχων των επαγγελματικών ομάδων

ΣΤ. ΡΗΤΡΑ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Απομείωση της χρηματοδότησης για Ανώνυμες Αθλητικές Εταιρίες (ΑΑΕ), Τμήματα Αμειβομένων Αθλητών (ΤΑΑ) και Ερασιτεχνικά Σωματεία σε περιπτώσεις απαγόρευσης παρουσίας φιλάθλων σε συγκεκριμένες ζώνες ή τμήματα κερκίδων ή τουλάχιστον μιας αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών
Τα παρακρατούμενα χρηματικά ποσά θα διατίθενται αποκλειστικά για τη συντήρηση και αναβάθμιση εγκαταστάσεων στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα

Ζ. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ – ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ

Σύγχρονο και πρωτοποριακό σύστημα ταυτοποίησης κατόχων εισιτηρίων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Αυτόματη και αδιάβλητη διαδικασία, χωρίς τη διενέργεια ελέγχου από φυσικό πρόσωπο, μέσω εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο του κατόχου εισιτηρίου
Χρήστες της εφαρμογής θα είναι τα φυσικά πρόσωπα που εκδίδουν εισιτήριο για τους ίδιους και τα ανήλικα τέκνα τους
Προϋπόθεση για τους χρήστες η καταχώρηση των στοιχείων τους στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ)

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share