Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Αράχωβα: Ανατροπή στην υπόθεση του Όλιβερ - Επιμένει η πρώτη κτηνίατρος - «Μόνο άνθρωπος μπορεί να προκαλέσει αυτό που συνέβη»

«Όσα γνωρίζω δεν ταιριάζουν όλα με όσα λέγονται»

24 Δεκεμβρίου 2023 13:55
Αράχωβα: Ανατροπή στην υπόθεση του Όλιβερ - Επιμένει η πρώτη κτηνίατρος - «Μόνο άνθρωπος μπορεί να προκαλέσει αυτό που συνέβη»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αράχωβα: Παρά το τελικό πόρισμα για τον Όλιβερ, άλλη μία ανατροπή προέκυψε στην υπόθεσή του. Η πρώτη κτηνίατρος που τον εξέτασε επιμένει στη γνωμάτευσή της, λέγοντας πως μόνο ένας άνθρωπος μπορεί να προκαλέσει αυτό που συνέβη.

Ο σύζυγος της κτηνιάτρου Ιτέας Κλεονίκης Τόλα, Νίκος Γιαννέτσος, κρατάει επί σειρά ετών το ιατρείο και την βοηθάει στα περιστατικά που αντιμετωπίζει με τα ζώα σε καθημερινή βάση. Ήταν ο πρώτος που ενημερώθηκε από την σύζυγό του για τον τραυματισμό του Όλιβερ και ήταν παρών στη νεκροτομή δυο μέρες μετά τον θάνατο του χάσκι, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιωτικό κτηνιατρείο στη Λιβαδειά, καθώς δεν υπήρχε κατάλληλος χώρος στο κτίριο της Π.Ε. Βοιωτίας.

Ο κ. Γιαννέτσος ισχυρίζεται στην ανάρτησή του ότι από τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει και έχει καταθέσει στην αστυνομία, «θα θιγούν άτομα, υπηρεσίες, θα αποκαλυφθούν γεγονότα».

Όπως η σύζυγός του, η κτηνίατρος Ιτέας Κλεονίκη Τόλα, έτσι κι εκείνος εμμένουν στην αρχική της γνωμάτευση, που αναφέρει ότι το χάσκι κακοποιήθηκε με έναν ιδιαίτερα άγριο τρόπο, από τον πρωκτό του, με αμβλύ αντικείμενο. Απορρίπτουν, δε, το συμπέρασμα του τελικού πορίσματος που υπογράφει ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ και καθηγητής κτηνιατρικής, Νίκος Παπαϊωάννου, από το οποίο συμπεραίνεται ότι δεν ευθύνεται ανθρώπινος παράγοντας για την κακοποίηση του χάσκι.

Όλιβερ Αράχωβα

«Όμως, να ξέρετε ότι όσα γνωρίζω δεν ταιριάζουν όλα με όσα λέγονται κι ας διαρρέουν από Αρχές, καθηγητές ή όποιον άλλον. Έχω βεβαιότητα για το πώς και τι συνέβη με τον Όλιβερ. Μετά μάλιστα από έρευνα γνωρίζουμε και τον τρόπο και την αιτία που μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο, όπως συνέβη στον άτυχο Όλιβερ και μόνο άνθρωπος μπορεί να το προκαλέσει» γράφει, μεταξύ άλλων, στην ανάρτησή του.

Η ανάρτηση του συζύγου της κτηνιάτρου

«Είναι η δεύτερη φορά που θέλω να πω δύο λόγια για το θέμα του Όλιβερ. Ήμουν παρών απο την αρχή μέχρι το τέλος στη νεκροτομή του. Έχω όλα τα στοιχεία, πώς έγινε τί ειπώθηκε, ποιος την έκανε, αν ήταν σωστή και γιατί. Συγκρατιέμαι πολλές μέρες, δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες. Θα θιγούν άτομα, υπηρεσίες, θα αποκαλυφθούν γεγονότα. Δεν είναι αυτός ο σκοπός μου. Καλό θα είναι όμως να μην το παρακάνουν κάποιοι επειδή η σύζυγός μου δεν θέλει δημοσιότητα και αντιπαράθεση, αλλά να εξασκεί το επάγγελμα που αγαπάει με ηρεμία και αφοσίωση. Μην το εκλαμβάνετε ως αδυναμία. Γνωρίζω και εγώ σχεδόν τα πάντα για αυτό το περιστατικό με τον Όλιβερ, δεν θέλω να σπαταλάται ο χρόνος μου για να αποδείξω τα αυτονόητα. Όμως να ξέρετε οτι όσα γνωρίζω δεν ταιριάζουν όλα με όσα λέγονται κι ας διαρρέουν από αρχές, καθηγητές ή όποιον άλλο. Έχω βεβαιότητα για το πως και τι συνέβη με τον Όλιβερ. Μετά μάλιστα από έρευνα γνωρίζουμε και τον τρόπο και την αιτία που μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο όπως συνέβη στον άτυχο Όλιβερ και μόνο άνθρωπος μπορεί να το προκαλέσει. Παρακαλώ πολύ, ας αφήσουμε τις Αρχές να κρίνουν. Έχουν δοθεί όλα τα στοιχεία. Πιστεύω ότι όλα θα γίνουν δίκαια και ανάλογα με τις αποδείξεις. Δεν μπορούμε να καταδικάζουμε κανέναν εμείς. Δικαιολογημένα υπάρχουν διάφορα σχόλια με δυσαρέσκεια για το τι λέγεται ή αποκαλύπτεται σχετικά. Όμως τίποτα δεν είναι οριστικό πριν ανακοινωθεί επίσημα από τις Αρχές. Έχουν γνώση και οι φύλακες. Υπομονή, Καλά Χριστούγεννα με ηρεμία και αγάπη».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share