Κυριακή, 26 Μαΐου 2024

Έκρηξη στον Πειραιά: «Πάει η γατούλα μου, δεν υπάρχει πια» - Ραγίζει καρδιές ιδιοκτήτρια καταστήματος (video)

«Το μαγαζί που ισοπεδώθηκε ήταν δικό μας»

13 Δεκεμβρίου 2023 11:11
Έκρηξη στον Πειραιά: «Πάει η γατούλα μου, δεν υπάρχει πια» - Ραγίζει καρδιές ιδιοκτήτρια καταστήματος (video)
Από Εύη Κουρίδου

Δεν υπάρχουν μόνο υλικές απώλειες, όπως φαίνεται, από την έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (13/12) σε πολυκατοικία στον Πειραιά.

Η ΕΛΑΣ έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών που τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό στο κέντρο του Πειραιά, ενώ μέσα στο κτήριο έχει σχηματιστεί κρατήρας σαράντα –περίπου– εκατοστών. Ιδιοκτήτρια καταστήματος, το οποίο ισοπεδώθηκε, μίλησε στον ΣΚΑΪ και ράγισε καρδιές, καθώς μετά την έκρηξη έχασε τη γάτα της.

«Το μαγαζί που ισοπεδώθηκε ήταν δικό μας. Έχει καταστρεφεί ολοσχερώς, το ωστικό κύμα τα πέταξε όλα έξω. Το 2020 είχαν τοποθετήσει γκαζάκια, αλλά δεν ήταν κάτι. Πού να πάει το μυαλό μου, μία ήσυχη γειτονιά είμαστε, όλοι γνωριζόμαστε με όλους, είμαστε τόσα χρόνια. Δεν είχαμε θέματα και δεν το είχαμε ασφαλίσει. Ψάχνω τη γάτα μου, η οποία γάτα δεν υπάρχει πλέον, πάει η γατούλα μου», είπε η ιδιοκτήτρια.

Έκρηξη στον Πειραιά: Με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης η βόβμα στην οδό Φίλωνος - Προκάλεσε κρατήρα 40 εκατοστών (video)

Μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης χρησιμοποίησαν οι άγνωστοι που τοποθέτησαν βόβμα τα ξημερώματα της Τετάρτης στον Πειραιά, όπου προκλήθηκαν τεράστιες υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η πρώτη εκτίμηση των αστυνομικών που ανέλαβαν την έρευνα κάνει λόγο για μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών που πιθανότατα πυροδοτήθηκε από βραδύκαυστο φυτίλι, με τον εκρηκτικό μηχανισμό να πιστεύεται ότι είχε τοποθετηθεί σε μεταλλικό δοχείο.

Έκρηξη στον Πειραιά τα ξημερώματα Τετάρτης

Έκρηξη στον Πειραιά τα ξημερώματα Τετάρτης

Έκρηξη στον Πειραιά τα ξημερώματα Τετάρτης

Έκρηξη στον Πειραιά τα ξημερώματα Τετάρτης

Έκρηξη στον Πειραιά τα ξημερώματα Τετάρτης

Ενδεικτικό είναι ότι από την έκρηξη της βόμβας λίγο πριν τη 01:30 τα ξημερώματα που είχε τοτοποθετηθεί δίπλα στην είσοδο καταστήματος με παπούτσια, το οποίο βρίσκεται στο ισόγειο του 7οροφου κτηρίου στην Φίλωνος, δημιουργήθηκε κρατήρας 40 εκατοστών.

Οι φωτογραφίες από το κτήριο αποτυπώνουν ξεκάθαρα την ισχύ της έκρηξης και το μέγεθος των καταστροφών που προκάλεσε.

Σημειώνεται ότι στο κτήριο της οδού Φίλωνος φιλοξενούνται, μεταξύ άλλων, δικηγορικά γραφεία, ναυτιλιακή εταιρεία, ασφαλιστική εταιρεία κ.ά. ενώ στο ίδιο σημείο είχαν τοποθετηθεί γκαζάκια το 2020.

«Προφανώς, δεν ήμασταν εμείς στόχος», δήλωσε στην ΕΡΤ η ιδιοκτήτρια του καταστήματος, η οποία έκανε λόγο για ολική καταστροφή της επιχείρησής της.

Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια του καταστήματος με τα παπούτσια στο ισόγειο του κτηρίου, σε ένα από τα καταστήματα υπάρχει κάμερα ασφαλείας από την οποία οι αστυνομικοί θα προσπαθήσουν να αναζητήσουν υλικό που θα τους οδηγήσει στον δράστης ή στους δράστες.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share