Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024

Προς οριστική λύση το μυστήριο με το χάσκι στην Αράχωβα: Έρευνες καταλήγουν πως δέχθηκε επίθεση από αγέλη σκύλων ο Όλιβερ (video)

Ολική ανατροπή στο θρίλερ - Νέα στοιχεία με βίντεο που εξασφάλισαν οι αστυνομικοί

11 Δεκεμβρίου 2023 18:18
Προς οριστική λύση το μυστήριο με το χάσκι στην Αράχωβα: Έρευνες καταλήγουν πως δέχθηκε επίθεση από αγέλη σκύλων ο Όλιβερ (video)
Από Κυριάκος Μελλίδης

Μεγάλη είναι η ανατροπή που παίρνει η υπόθεση του Όλιβερ, του χάσκι που έχασε τη ζωή του στην Αράχωβα, με εμφανή σημάδια κακοποίησης που σόκαραν το πανελλήνιο.

Υπενθυμίζουμε ότι η πρώτη ιατροδικαστική εξέταση έκανε λόγο για τραυματισμό του ζώου στον πρωκτό με αιχμηρό αντικείμενο, ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε από την δεύτερη, με αποτέλεσμα να κληθεί για συμπληρωματική κατάθεση η ιατροδικαστής που εξέτασε αρχικά το ζώο.

Παράλληλα, την υπόθεση ανέλαβε η διεύθυνση Ανθρωποκτονιών της Ελληνικής Αστυνομίας, με τους άνδρες της αστυνομίας να εξετάζουν από την αρχή την υπόθεση, συγκεντρώνοντας μαρτυρίες, καταθέσεις και υλικό που καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας που υπήρχαν στην περιοχή.

Όπως φάνηκε από τα βίντεο που συνέλεξαν οι αστυνομικοί τελικά το άτυχο χάσκι έπεσε θύμα αγέλης ζώων που του επιτέθηκε, προκαλώντας του θανάσιμους τραυματισμούς. Στο οπτικό υλικό απεικονίστηκε ο Όλιβερ να έρχεται σε επαφή με μια αγέλη σκύλων, ενώ δεν φαίνεται να του επιτίθεται κάποιος άνθρωπος.

Η εκδοχή αυτή φαίνεται να ταιριάζει με τις μαρτυρίες δύο ανδρών, οι οποίοι την προηγούμενη εβδομάδα είχαν αναφέρει πως άκουσαν γαβγίσματα την ώρα που υπολογίζεται ότι ο Όλιβερ δέχτηκε επίθεση, υποστηρίζοντας ότι αυτά τα γαβγίσματα παραπέμπουν σε επίθεση σκύλων.

Ο υφυπουργός μίλησε σήμερα, Δευτέρα 11/12, στην ΕΡΤ για τις μέχρι τώρα εξελίξεις από τις έρευνες του τμήματος Ανθρωποκτονιών που βρίσκεται στην περιοχή για να διερευνήσει τι συνέβη.

«Έχουν ήδη έχουν ανέβει εδώ και αρκετές μέρες ανώτατοι αξιωματικοί της Ασφάλειας και του Εγκληματολογικού. Έχουν πάρει μαρτυρικές καταθέσεις από όλους τους περίοικους, έχουν εξετάσει βιντεοληπτικό υλικό και εντός της ημέρας, το πολύ και αύριο, θα υπάρχουν ανακοινώσεις γύρω από αυτή την υπόθεση. Εξετάζονται ενδελεχώς και έχουμε καταλήξει στο ποια είναι η αιτία όπου έχασε τη ζωή του ο συγκεκριμένος σκύλος», είπε ο ίδιος.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share