Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024

«Ψυχρός εκτελεστής» ο Τάσος Αρνιακός: «Δεν είναι μόνο το κρύο - Εδραιώνεται το χιόνι στη χώρα μέχρι…»

Η πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο του ΑΝΤ1

10 Δεκεμβρίου 2023 21:01
«Ψυχρός εκτελεστής» ο Τάσος Αρνιακός: «Δεν είναι μόνο το κρύο - Εδραιώνεται το χιόνι στη χώρα μέχρι…»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός: Ο Τάσος Αρνιακός έχει τον τρόπο του να μας μεταφέρει την πρόγνωση του καιρού και αυτή τη φορά ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1 ανέφερε ότι «στον νεαρό ακόμη χειμώνα θα προστεθεί και λίγο χιόνι, περισσότερο στις ορεινές περιοχές». Το καλό είναι όμως ότι τα φαινόμενα δεν θα διαρκέσουν πολύ.

«Η χειμωνιάτικη τροπή του καιρού εκτός από το κρύο και τους βοριάδες θα προσθέσει λίγο χιόνι στα βουνά ακόμη περισσότερο, ενώ οι βροχές και οι μπόρες στο Αιγαίο θα συνοδεύσουν τη νέα εμφάνιση στο προσκήνιο, του νεαρού ακόμη χειμώνα. Η οποία όμως, από ό,τι φαίνεται και αυτή δεν θα κρατήσει και αυτή για πολύ», ανέφερε ο Τάσος Αρνιακός, μεταξύ άλλων. Παράλληλα, θυμίζουμε την αντίστοιχη πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου.

«Βάφουν» κάτασπρη τη χώρα τα Μερομήνια: «Ο χιονιάς με τη μεγαλύτερη διάρκεια…»

Καιρός - Μερομήνια 2023-2024: Δεν θα κλείσει με καλό καιρό το 2023, σύμφωνα με τα Μερομήνια, καθώς έρχονται χιόνια και πολύ κρύο, στοιχεία που θα διατηρηθούν και το 2024!

Σύμφωνα με τα Μερομήνια, από πλευράς θερμοκρασιών ο μήνας που διανύουμε μέχρι το τέλος θα έχει απότομη πτώση. Συγκεκριμένα, μετά τις 15 του μήνα θα είναι έντονα τα φαινόμενα, με αρκετό χιόνι, πολύ κρύο και δυνατές βροχές.

Σύμφωνα με τα Μερομήνια, θα είναι ο πιο δύσκολος μήνας με πάρα πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Με την ευκαιρία μάλιστα, σας θυμίζουμε και την πιο πρόσφατη πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου για την Αττική.

Καιρός - Μερομήνια: Τι δείχνουν για το 2024

Το πολικό ψύχος θα χαρακτηρίζει τον Ιανουάριο, τουλάχιστον μέχρι τα Θεοφάνεια. Οι δυσκολίες θα είναι καθημερινές, ενώ δεν αποκλείονται και πλημμυρικά φαινόμενα. Οι θερμοκρασίες θα αυξομειώνονται ενώ στο τρίτο δεκαήμερο θα επανέλθει το ψύχος.

Άστατος θα είναι ο καιρός τον Φεβρουάριο, με πολλές καταιγίδες αλλά και συνέχεια στις χιονοπτώσεις. Τα πλημμυρικά φαινόμενα δεν αποκλείεται να συνεχιστούν, ενώ ανάλογες δυσκολίες θα αντιμετωπίσουν και άλλες μεσογειακές χώρες.

Ο πρώτος μήνας που θα έχει πιο ήπιο καιρό αναμένεται να είναι ο Μάρτιος. Μετά τα μέσα του μήνα, ωστόσο, τα φαινόμενα θα αρχίσουν να είναι ξανά έντονα κατά τόπους ενώ στο τέλος του θα υπάρχει ισχυρή κακοκαιρία σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

Με δύσκολο καιρό θα αρχίσει ο Απρίλιος, ωστόσο, στην πορεία θα αρχίσει να βελτιώνεται. Οι βροχές και ο αέρας θα εμφανίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι τα μέσα του μήνα, όταν και σταδιακά θα αρχίσει περαιτέρω βελτίωση.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share