Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024

Ρέντη: «Τον χτύπησα και τον είδα να γονατίζει» - Τα πρώτα λόγια του 18χρονου που τραυμάτισε τον 31χρονο αστυνομικό

«Δεν τον είχα για αυτό το πράγμα, αν το ήξερα θα το είχα πει εγώ στους αστυνομικούς», λέει ο πατέρας του 18χρονου

10 Δεκεμβρίου 2023 12:48
Ρέντη: «Τον χτύπησα και τον είδα να γονατίζει» - Τα πρώτα λόγια του 18χρονου που τραυμάτισε τον 31χρονο αστυνομικό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο 18χρονος που παραδέχτηκε ότι χτύπησε τον 31χρονο αστυνομικό με ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια στου Ρέντη, έδωσε λεπτομερή κατάθεση. Στα πρώτα του λόγια ανέφερε πως χτύπησε το θύμα και το είδε να γονατίζει.

Ο νεαρός δράστης είπε πως τη φωτοβολίδα με την οποία χτύπησε τον αστυνομικό, του την έδωσε ένας μεγαλύτερος και του έδειξε πώς να τη ενεργοποιήσει και να ρίξει την ευθεία βολή. Στη συνέχεια, όπως είπε, μπήκε στο γήπεδο. «Τον χτύπησα και τον είδα να γονατίζει» ήταν τα λόγια του σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Δημήτρη Πώποτα και της Άριας Καλύβα στο newsit.gr.

Ο δράστης δήλωσε πως από μικρός βρίσκεται στα οπαδικά και πως τον καθοδηγούσαν μεγαλύτεροι.

Για τη νύχτα της δολοφονικής επίθεσης, ο 18χρονος ισχυρίστηκε πως υπήρχαν άτομα που είχαν σχέδιο και έδιναν κατευθυντήριες γραμμές στις ομάδες.

Υποστήριξε ότι τους έδωσαν οι καθοδηγητές την εντολή να βγουν έξω και πως προμηθεύτηκαν από άλλα άτομα, τα αντικείμενα που εκτόξευσαν στους αστυνομικούς.

«Δεν τον είχα για αυτό το πράγμα, αν το ήξερα θα το είχα πει εγώ στους αστυνομικούς», λέει ο πατέρας του 18χρονου

Ο πατέρας του σε κατάσταση σοκ απο την ομολογία του γιου του μίλησε στο protothema.gr για όσα γνωρίζει σχετικά με τη σύλληψη του 18χρονου.

«Τον έπιασαν χθες το βράδυ στο σπίτι της κοπέλας του. Ηταν σε αυτούς που είχαν πιάσει την Πέμπτη αλλά τον άφησαν την Παρασκευή το βράδυ. Εγώ το έμαθα από την κοπέλα του που με πήρε και μου είπε να πάω στην ΓΑΔΑ για να του φέρω φαγητό. Ήρθαν και κάτι αστυνομικοί από εδώ, από το σπίτι, και μου είπαν ότι έχουν πιάσει και άλλα 15-20 άτομα. Τίποτα άλλο δεν ξέρω. Τώρα είναι και ο μικρός μου ο γιος στην ΓΑΔΑ, 16 χρονών, ήταν και αυτός στο γήπεδο, και δίνει κατάθεση», λέει ο πατέρας του 18χρονου ενώ τονίζει πως αν ο γιος του έχει κάνει την πράξη για την οποία κατηγορείται θα πήγαινε να μιλήσει ο ίδιος από την πρώτη στιγμή.

«Το παιδί αυτό είναι 18 χρονών, μόνο πορτοκαλάδα έπινε. Πήγαινε στη σχολή να γίνει υδραυλικός, δεν τον είχα να κάνει αυτό το πράγμα. Αν μου το είχε πει ο γιος μου θα είχα πάει από μόνος μου να καταθέσω, να αλαφρύνω τη θέση του. Αν όντως το έχει κάνει αυτός πάει, κατέστρεψε τη ζωή του», αναφέρει ο ίδιος.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share