Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024

«Λευκό σημάδι» από τον Γιάννη Καλλιάνο: «Θα βλέπουμε χιόνια πια - Σκηνικό που ήρθε για να μείνει…»

Προσοχή συνιστά ο γνωστός μετεωρολόγος

9 Δεκεμβρίου 2023 20:55
«Λευκό σημάδι» από τον Γιάννη Καλλιάνο: «Θα βλέπουμε χιόνια πια - Σκηνικό που ήρθε για να μείνει…»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Γιάννης Καλλιάνος συνέχισε να προειδοποιεί για χειμωνιάτικο σκηνικό πλέον στον καιρό, αφού οι θερμοκρασίες ήδη βλέπουμε πως είναι σε φυσιολογικά επίπεδα για μέσα Δεκέμβρη.

Ο μετεωρολόγος του Mega επεσήμανε μέσω ανάρτησής του αρχικά το τι μας περιμένει το προσεχές διάστημα, ενώ στην πρόγνωσή του στο Live News, μίλησε για γενική ηλιοφάνεια αυτό το Σαββατοκύριακο, που δε σημαίνει πως δε θα δούμε και χιόνια στα ορεινά της χώρας, όπου επικρατούν πολικές θερμοκρασίες.

Γιάννης Καλλιάνος: Η ανάρτησή του

«Θα "μυρίσει" περισσότερο χειμώνας τις επόμενες ημέρες

Βίντεο με την εξέλιξη του καιρού έως και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Χειμωνιάτικο αναμένεται το σκηνικό του καιρού για τις επόμενες ημέρες με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες κυρίως στο νοτιο και νοτιοανατολικό Αιγαίο, τους ενισχυμένους βοριάδες από την Παρασκευή, τα χιόνια στα ορεινά (τοπικά και σε ημιορεινά) και την πτώση της θερμοκρασίας στα επίπεδα των 10-14°C ως μέγιστες τιμές στα πεδινά ηπειρωτικά.»

Γιάννης Καλλιάνος: Η αναλυτική του πρόγνωση στο Mega

Μες στο χιόνι η Βόρεια Ελλάδα: Πάγωσαν όλα στη Δυτική Μακεδονία - Στους -8,4 βαθμούς η θερμοκρασία στη Βλάστη Κοζάνης

Πολικές θερμοκρασίες επικράτησαν στη βόρεια Ελλάδα το πρωί του Σαββάτου (9/12), με τον υδράργυρο να «καταποντίζεται» ακόμη και στους μείον 8 βαθμούς Κελσίου.

Η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στους -8,4 βαθμούς Κελσίου στη Βλάστη Κοζάνης, ενώ χαμηλές θερμοκρασίες επικράτησαν και στη Φθιώτιδα.

Καιρικός «όλεθρος» από τα Μερομήνια: «Χιόνια μέχρι τον Φλεβάρη...»

Τα Μερομήνια προβλέπουν καιρικό «όλεθρο» για τον φετινό χειμώνα, καθώς θα έχουμε πολικό ψύχος και χιόνια μέχρι τον Φλεβάρη. Οι βροχές και ο αέρας θα εμφανίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι τα μέσα του Απριλίου, όταν και σταδιακά θα αρχίσει περαιτέρω βελτίωση.

Ο φετινός χειμώνας χαρακτηρίζεται από έντονες χιονοπτώσεις και αρκετό κρύο. Σύμφωνα με τα Μερομήνια, αναμένεται μια απότομη αλλαγή του καιρικού σκηνικού από τα τέλη του Νοεμβρίου και την έναρξη των χιονοπτώσεων, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις αρχές Απριλίου. Με την ευκαιρία, δείτε την πρόγνωση του καιρού από τον Τάσο Αρνιακό.

Αναλυτικά:

Νοέμβριος 2023

Ο Νοέμβριος μπαίνει με απότομη αλλαγή και πολλές βροχές, κυρίως στη νησιωτική Ελλάδα. Σύμφωνα με τα μερομήνια, από πλευράς θερμοκρασιών ο μήνας θα είναι ήπιος ενώ προς τα τέλη θα υπάρξει η πρώτη πτώση καθώς έρχεται ο χειμώνας.

Δεκέμβριος 2023

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας θα καταγραφεί στις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου. Μετά τις 10 του μήνα θα είναι έντονα τα φαινόμενα, με αρκετό χιόνι, πολύ κρύο και δυνατές βροχές. Σύμφωνα με τα μερομήνια, θα είναι ο πιο δύσκολος μήνας με πάρα πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Ιανουάριος 2024

Το πολικό ψύχος θα χαρακτηρίζει τον Ιανουάριο, τουλάχιστον μέχρι τα Θεοφάνια. Οι δυσκολίες θα είναι καθημερινές, ενώ δεν αποκλείονται και πλημμυρικά φαινόμενα. Οι θερμοκρασίες θα αυξομειώνονται ενώ στο τρίτο δεκαήμερο θα επανέλθει το ψύχος.

Φεβρουάριος 2024

Άστατος θα είναι ο καιρός τον Φεβρουάριο, με πολλές καταιγίδες αλλά και συνέχεια στις χιονοπτώσεις. Τα πλημμυρικά φαινόμενα δεν αποκλείεται να συνεχιστούν, ενώ ανάλογες δυσκολίες θα αντιμετωπίσουν και άλλες μεσογειακές χώρες.

Μάρτιος 2024

Ο πρώτος μήνας που θα έχει πιο ήπιο καιρό αναμένεται να είναι ο Μάρτιος. Μετά τα μέσα του μήνα, ωστόσο, τα φαινόμενα θα αρχίσουν να είναι ξανά έντονα κατά τόπους ενώ στο τέλος του θα υπάρχει ισχυρή κακοκαιρία σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

Απρίλιος 2024

Με δύσκολο καιρό θα αρχίσει ο Απρίλιος, ωστόσο, στην πορεία θα αρχίσει να βελτιώνεται. Οι βροχές και ο αέρας θα εμφανίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι τα μέσα του μήνα, όταν και σταδιακά θα αρχίσει περαιτέρω βελτίωση.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share