Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Επεισόδια στου Ρέντη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη μεταφορά του τραυματία αστυνομικού - Ζητούν υλικό από τη μετάδοση του αγώνα (video)

Νέες αποκαλύψεις στο «φως»

8 Δεκεμβρίου 2023 20:03
Επεισόδια στου Ρέντη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη μεταφορά του τραυματία αστυνομικού - Ζητούν υλικό από τη μετάδοση του αγώνα (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σημαντικές πληροφορίες για τα οπαδικά επεισόδια στου Ρέντη και τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού από ναυτική φωτοβολίδα, μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN.

Την ίδια ώρα παρουσίασε και βίντεο ντοκουμέντο που δείχνει τη μεταφορά του άνδρα της ΕΛ.ΑΣ. στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο.

Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας είναι λίγα λεπτά μετά την παραλαβή του αστυνομικού από το ασθενοφόρο και προσπαθεί με όσο περισσότερη ταχύτητα μπορεί και με τη συνοδεία αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να μεταφέρει στο πλησιέστερο νοσοκομείο τον τραυματία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι Αρχές λένε σχεδόν με βεβαιότητα ότι ανάμεσα στους προσαχθέντες βρίσκεται και ο δράστης που εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα.


Τονίζεται ότι οι αστυνομικοί έχουν στη διάθεσή τους μαρτυρίες που αναφέρονται στα ρούχα που φορούσαν αυτοί που βρίσκονταν στο επίμαχο σημείο της κερκίδας.

Επίσης έχουν ζητήσει από την κρατική τηλεόραση να πάρουν όλο το υλικό από τη μετάδοση του αγώνα, καθώς μέσα στο γήπεδο δεν υπήρχαν κάμερες. Οι αρμόδιοι θα επικεντρωθούν σε αυτό, καθώς απ’ όλη την εξέδρα υπάρχει ένα τμήμα, το λεγόμενο «πέταλο» όπου βρισκόταν μία ομάδα ατόμων που σύμφωνα με τις πρώτες έρευνες στο βίντεο, ξαφνικά μετακινείται προς την έξοδο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες σε αυτή υπήρχαν άτομα τα οποία στο παρελθόν είχαν απασχολήσει τους αξιωματικούς της αθλητικής βίας.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των αστυνομικών, δέχθηκαν επίθεση με τρεις φωτοβολίδες και η μία από αυτές έπεσε στον μηρό του άτυχου αστυνομικού.

Ο αστυνομικός ο οποίος βρισκόταν δίπλα στον τραυματία δήλωσε λίγο μετά το περιστατικό: «Προσπαθούσαμε να προστατευθούμε από αυτά που μας πετούσαν. Ξαφνικά τον κατάλαβα να πέφτει στο οδόστρωμα και στο πόδι να είναι καρφωμένη η φωτοβολίδα. Στην αρχή είχε τις αισθήσεις του και ούτε και ο ίδιος κατάλαβε τι έγινε. Φώναξε στον υπαστυνόμο “υπαστυνόμε βγάλ’το”. Του κάναμε τουρνικέ σε δύο σημεία να σταματήσουμε την αιμορραγία».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share