Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024

Χαμογελά ξανά η 20χρονη τετραπληγική Ραφαέλα: Ένα ατύχημα στο τραμπολίνο την καθήλωσε στα 8 της - Οι σπουδές και η νέα ζωή της

«Ζητήσαμε βοήθεια, αρνήθηκαν να καλέσουν το ασθενοφόρο, δεν ήθελαν να εμπλακούν στο ατύχημα. Ο πατέρας μου αναγκάστηκε να με πάει στο νοσοκομείο με το αμάξι του»

6 Δεκεμβρίου 2023 18:15
Χαμογελά ξανά η 20χρονη τετραπληγική Ραφαέλα: Ένα ατύχημα στο τραμπολίνο την καθήλωσε στα 8 της - Οι σπουδές και η νέα ζωή της
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Χαμογελά ξανά η 20χρονη τετραπληγική Ραφαέλα, η οποία καθηλώθηκε σε αναπηρικό αμαξίδιο έπειτα από ένα ατύχημα σε τραμπολίνο στα 8 της. Η ίδια πλέον έχει μια νέα ζωή και σπουδάζει Βιολογία.

Το δράμα ξεκίνησε όταν ήταν μόλις 8 ετών. Η Ραφαέλα, μαζί με τον πατέρα και την αδερφή της, επισκέφτηκαν έναν παιδότοπο στα Χανιά. Εκεί, καθώς η 8χρονη Ραφαέλα έπαιζε σε ένα τραμπολίνο, υπέστη σοβαρό τραυματισμό στον αυχένα της.

“Όπως χοροπήδαγα γύρισε το κεφάλι μου πίσω και χτύπησα τον αυχένα μου στο κάγκελο. Στη συνέχεια δεν αισθάνθηκα πολύ καλά και ζήτησα να πάω τουαλέτα. Είχα καθυστερήσει και η αδερφή μου ήρθε να δει τι κάνω. Είχαν παραλύσει τα χέρια μου” είπε η ίδια μιλώντας σε εκπομπή του MEGA. Την ίδια στιγμή, έκκληση βοήθειας κάνει και η οικογένεια της μικρής Ζωής που παλεύει να νικήσει τη λευχαιμία.

“Ζητήσαμε βοήθεια, αρνήθηκαν να καλέσουν το ασθενοφόρο, δεν ήθελαν να εμπλακούν στο ατύχημα. Ο πατέρας μου αναγκάστηκε να με πάει στο νοσοκομείο με το αμάξι του. Μέχρι να πάω είχα παραλύσει ολόκληρη”.

Οι πρώτες εκτιμήσεις των γιατρών δεν ήταν καλές

Η Ραφαέλα μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο των Χανίων και στη συνέχεια στο νοσοκομείο στο Ηράκλειο. Η κατάσταση ήταν τόσο σοβαρή που στο ασθενοφόρο δεν επέτρεπαν σε κανέναν να μπει, φοβούμενοι ότι η Ραφαέλα θα μπορούσε να χάσει τη ζωή της κατά τη διαδρομή.

Η νεαρή κοπέλα παρέμεινε σε κώμα για 10 ολόκληρες ημέρες. Οι απεικονίσεις απέδειξαν τον σοβαρό τραυματισμό στον αυχένα, και οι προβλέψεις των γιατρών ήταν απαισιόδοξες.

“Σίγουρα ήταν σοκαριστική η επιστροφή μου. Ήθελα να κάνω ότι κάνουν και όλα τα υπόλοιπα παιδιά”, είπε.

Σπουδάζει Βιολογία στο ΕΚΠΑ

Η Ραφαέλα αντιμετώπισε προβλήματα προσβασιμότητας στην Κρήτη, ενώ οι αντιδράσεις του κοινού την έκαναν να νιώθει σαν να ήταν εξωγήινη.

Πλέον, η Ραφαέλα καταφέρνει να κάνει πραγματικότητα το όνειρό της και σπουδάζει Βιολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ). Παρά τη θετική εξέλιξη, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα προσβασιμότητας στην καθημερινότητά της, όπως σε καταστήματα ή δημόσιες υπηρεσίες. Παρ’ όλα αυτά, η Ραφαέλα δεν το βάζει κάτω και συνεχίζει τις προσπάθειές της

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share