Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024

Αράχωβα: «Ήταν ημιλιπόθυμος και αιμορραγούσε. Πονούσε φριχτά, είχε πολλά τραύματα. Όλο το χωριό κλαίει» - Συγκλονίζει ο ιδιοκτήτης του χάσκι «Όλιβερ» (Video)

«Έχω δει πολυτραυματίες σκύλους από δαγκώματα, από τροχαία, από δηλητηρίαση. Αυτό ήταν κάτι που ξέφευγε από αυτό που περίμενα να αντικρίσω»

6 Δεκεμβρίου 2023 10:37
Αράχωβα: «Ήταν ημιλιπόθυμος και αιμορραγούσε. Πονούσε φριχτά, είχε πολλά τραύματα. Όλο το χωριό κλαίει» - Συγκλονίζει ο ιδιοκτήτης του χάσκι «Όλιβερ» (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Συγκλονισμένος είναι ο ιδιοκτήτης του χάσκι «Όλιβερ» που κακοποιήθηκε βάναυσα στην Αράχωβα με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του, αφού δεν άντεξε στα τραύματα.

Ο άνδρας μίλησε στην εκπομπή «Live News» και είπε πως «προσπαθούσαμε επί μία ώρα να ηρεμήσουμε τον σκύλο και δεν μπορούσαμε. Μου λέει η κτηνίατρος "έχει πάθει τόσο στρες, είναι τόσο σοκαρισμένο το σκυλάκι σου που δεν το πιάνει το ηρεμιστικό"».

«Ήταν άνθρωπος και τον ήξερε όλο το χωριό. Όλο το χωριό κλαίει. Όλα τα παιδιά, Γυμνασίου, Λυκείου και Δημοτικού, τον ξέρανε τον Όλιβερ. Όχι μόνο τα παιδάκια, τον ήξερε όλη η Αράχωβα» συμπλήρωσε συντετριμμένος ο ιδιοκτήτης του Χάσκι, σημειώνοντας πως ο Όλιβερ ήταν «κάτι παραπάνω από ένα κατοικίδιο. Ο φίλος, η παρέα μου»

Σοκάρει η κτηνίατρος που περιέθαλψε το χάσκι

Ο κτηνίατρος που περιέθαλψε το χάσκι, μιλά για αδιανόητη κτηνωδία σε βάρους του Όλιβερ και για λεπτομέρειες που δεν μπορούν να ειπωθούν στην τηλεόραση.

«Ήρθε ζωντανό αλλά σε πολύ κακή κατάσταση, με αφόρητους πόνους και αιμορραγία» είπε για τον Όλιβερ η κτηνίατρος που κλήθηκε επειγόντος από τους κηδεμόνες του χάσκι να του προσφέρει ιατρική βοήθεια. Κατάλαβα και «αμέσως έβγαλα φωτογραφίες, πήρα γενετικό υλικό και κάλεσα την αστυνομία» περιγράφει η κτηνίατρος, μιλώντας στον Ant1.

«Έχω κάνει λεπτομερή κατάθεση, δεν θέλω να πω περισσότερες λεπτομέρειες στην τηλεόραση» είπε φανερώνοντας τα πόσα σοκαριστικά αντίκρυσε. «Έχω δει πολυτραυματίες σκύλους από δαγκώματα, από τροχαία, από δηλητηρίαση. Αυτό ήταν κάτι που ξέφευγε από αυτό που περίμενα να αντικρίσω» είπε περιγράφοντας την κακοποίηση που υπέστη ο Όλιβερ.

Σύμφωνα με την κτηνίατρο, το χρονικό διάστημα κατά το οποίο τα κτήνη τον κακοποιούσαν, «μπορεί και να μην ήταν μεγάλο αλλά βασανίστηκε» με την ίδια να προσθέτει «πιστεύω ότι το ξυλοκόπησαν με αντικείμενα». Η κτηνίατρος ανέφερε ότι έλειπε το περιλαίμιο του σκύλου που δεν βγαίνει με τίποτα «προφανώς για να μην υπάρχουν αποτυπώματα». Ο Όλιβερ «κατέληξε σε 11-12 ώρες από τη στιγμή που μου το έφεραν, δεν άντεξε η καρδιά του» εκτίμησε η κτηνίατρος.

Ανθρωποκυνηγητό για τον κακοποιητή του χάσκι στην Αράχωβα

Θέμα χρόνου είναι η σύλληψη του κτήνους που βίασε και κακοποίησε μέχρι θανάτου τον Όλιβερ, το αξιαγάπητο χάσκι στην Αράχωβα. Εντός της εβδομάδας αναμένεται να καταθέσει ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει μιλήσει στις αρχές, καθώς βρίσκεται υπό καθεστώς φόβου. Μάλιστα, πηγές φιλοζωικών σωματείων, αναφέρουν πως η αποκάλυψη του δράστη του βιασμού του σκύλου, θα προκαλέσει έκπληξη όχι μόνο στην τοπική κοινωνία, αλλά και στην κοινή γνώμη της χώρας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share