Τρίτη, 05 Μαρτίου 2024

Σπαράζει καρδιές η μητέρα της δολοφονημένης Ελένης Τοπαλούδη - «Να βάλουν τη λέξη “οικογενειοκτονία” γιατί μας δολοφόνησαν και εμάς» (video)

Συγκλονίζουν τα λόγια της Κούλας Αρμουτίδου

5 Δεκεμβρίου 2023 19:52
Σπαράζει καρδιές η μητέρα της δολοφονημένης Ελένης Τοπαλούδη - «Να βάλουν τη λέξη “οικογενειοκτονία” γιατί μας δολοφόνησαν και εμάς» (video)
Από Ανθή Κουρεντζή

«Σπάσε τη σιωπή» είναι το μήνυμα που απευθύνει το μορφωτικό ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ για την ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό με στόχο την ευαισθητοποίηση των αρχών και την παρότρυνση των παιδιών που βιώνουν τέτοιες καταστάσεις να σπάσουν τη δική τους σιωπή.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν οι γονείς των αδικοχαμένων γυναικών, της Ελένης, της Σοφίας, της Ντόρας και της Ερατούς.

Στο πλατό της εκπομπής Αλήθειες με τη Ζήνα βρέθηκαν οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη, Κούλα Αρμουτίδου και Γιάννης Τοπαλούδης και μίλησαν για το όνειρό τους και τη δημιουργία ιδρύματος κατά της κακοποίησης των γυναικών. Με την ευκαιρία, δείτε την συγκλονιστική εξομολόγηση του Γιάννη Τοπαλούδη για την αδικοχαμένη Ελένη.


«Ονειρεύομαι ένα συμβουλευτικό κέντρο στο Διδυμότειχο που μάλλον τα λεφτά του ΕΣΠΑ δεν φτάνουν εκεί πάνω οπότε θα μεσολαβήσουν πολλά χρόνια, ίσως να μην υπάρχω εγώ. Ένα συμβουλευτικό κέντρο κατά της έμφυλης βίας και της κακοποίησης αλλά δεν ακούγομαι. Και άλλο ένα όνειρο είναι ένα ίδρυμα που να φέρει το όνομα της Ελένης και να έχουμε πολλές δράσεις».

«Η γυναίκα είναι αγάπη, είναι ζωή… όταν μετριόμαστε να μην λείπει καμία. Φοβούνται να πουν τη λέξη γυναικοκτονία. Εκεί τους παρακαλώ να βάλουν και τη λέξη”οικογενειοκτονία” γιατί μας δολοφόνησαν και εμάς».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share