Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024

Σιβηρικό «ποδαρικό» από τα Μερομήνια: «Η χειρότερη μέρα του χρόνου! Έτσι μπαίνει το 2024...»

Τι μας περιμένει αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά;

5 Δεκεμβρίου 2023 10:06
Σιβηρικό «ποδαρικό» από τα Μερομήνια: «Η χειρότερη μέρα του χρόνου! Έτσι μπαίνει το 2024...»
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Άλλαξε άρδην το σκηνικό του καιρού μετά το τέλος Νοεμβρίου, με τα Μερομήνια να δείχνουν ότι ο Δεκέμβρης συνεχίζει πιο... χειμωνιάτικα από αυτή την εβδομάδα, φέρνοντας μαζί του τσουχτερό κρύο, χιόνια και αρνητικές θερμοκρασίες ρεκόρ. Με την ευκαιρία, δείτε την πρόγνωση του καιρού από τον Τάσο Αρνιακό.

Παρότι σε καμία των περιπτώσεων δεν πρόκειται για επιστημονική μέθοδο πρόβλεψης των καιρικών συνθηκών, τα Μερομήνια καταγράφουν τάσεις, σύμφωνα με τις οποίες ο χειμώνας θα είναι αρκετά ψυχρός.

Όπως μετέδωσε η εκπομπή του Κώστα Τσουρού “Ακόμη δεν είδες τίποτα”, τα μερομήνια προβλέπουν μεν χιόνια και πολικό ψύχος, αλλά τα φετινά Χριστούγεννα δεν θα είναι ντυμένα στα λευκά. Κατά τις ίδιες πηγές, τα πρώτα χιόνια θα πέσουν το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και τον Δεκέμβριο, ενώ ιδιαίτερα κρύος προβλέπεται ο Ιανουάριος με τσουχτερό κρύο και χαμηλές θερμοκρασίες που θα σπάσουν κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Όπως ανέφερε ο αναλυτής καιρού, Θεοφάνης Χατζηγρίβας ερωτηθε΄ίς για τον καιρό του Νοεμβρίου «Τις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου ο καιρός θα είναι αρκετά μαλακός και σχετικά ζεστός για την εποχπή του. Το διάστημα 6-13 του μήνα αναμένεται το πρώτο κρύο, με κάποιες χιονοπτώσεις, οι οποίες θα κατέβουν σε αρκετά χαμηλά υψόμετρα, κυρίως της Μακεδονίας. Στη συνέχεια, ο καιρός θα “ξαναγλυκάνει”, με τα σκαμπανεβάσματα να είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα του Νοεμβρίου, ο οποίος θα περνά από τη ζέστη στο κρύο.»

Μερομήνια: Τι δείχνουν για το 2024

Τα μερομήνια, που από τις πρώτες 12 ημέρες του Αυγούστου, προβλέπεται ο καιρός για τον υπόλοιπο χρόνο, έδειξαν τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν μέχρι τον Φεβρουάριο του 2024.

Ο συγγραφέας – λαογράφος Μιχάλης Γεροντής, με επιστολή του, προχώρησε σε καιρικές προβλέψεις, την οποία τιτλοδοτεί «Οι καιρικές προβλέψεις ως τα μέσα Φεβρουαρίου 2024».

Όπως υπογράμμισε:

«Επανερχόμαστε και φέτος στην καιρική πρόβλεψη, μετά από μια καταστρεπτική χρονιά ανομβρίας που μας άφησε ένα τετράμηνο πολύ λίγων βροχών, ως τη χιονιά του Μάρτη 2023 και μετά σχεδόν τίποτα ουσιαστικό σε όψιμες βροχές που αναμέναμε.

Πολύ διαφορετική η φετινή πρόβλεψη για μεγάλο διάστημα ως τα μέσα του Φεβρουαρίου 2024.

Τα σημάδια, που για 40 χρόνια παρακολουθώ, έδειξαν άλλα πράγματα.

Η σπουδαιότερη παρατήρηση για τη Νότια Ελλάδα κυρίως, ήταν οι άπνοιες για 6 μέρες, μέρα-νύχτα και οι έντονες ζέστες!

Ξεκινώ με ένα καύσωνα του τέλους του Αυγούστου ή των αρχών του Σεπτέμβρη, με συννεφιές και σημάδια ανομβρίας.

Ο καιρός συνεχίζει να φθινοπωριάζει με σκαμπανεβάσματα στη θερμοκρασία και την κατάσταση της ατμόσφαιρας, ως τα τέλη Σεπτεμβρίου και τις αρχές Οκτωβρίου.

Απότομη αλλαγή καιρού και θερμοκρασίας στα μέσα Οκτωβρίου.

Προς τα τέλη Οκτωβρίου πάλι αλλαγή καιρού με συνεχείς εναλλαγές, σύννεφα από ΒΔ έντονα και ψιλοβρόχια, ίσως και έντονη βροχή από ΒΔ».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share