Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024

«Τον στριμώξανε στις τουαλέτες του σχολείου, τον φιλάγανε στο στόμα και...» - Η σπαρακτική εξομολόγηση μητέρας για τη σ@ξου@λική κακοποίηση του 18χρονου ΑμεΑ παιδιού της (Video)

«Μιλάει μόνος του με ανθρώπους που δεν υπάρχουνε, μιλάει σε κάποιον Προκόπη, του λέει θέλει να κάνει σ@ξ...»

4 Δεκεμβρίου 2023 21:59
«Τον στριμώξανε στις τουαλέτες του σχολείου, τον φιλάγανε στο στόμα και...» - Η σπαρακτική εξομολόγηση μητέρας για τη σ@ξου@λική κακοποίηση του 18χρονου ΑμεΑ παιδιού της (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Τον δικό της αγώνα δίνει η μητέρα ενός 18χρονου ΑμεΑ με την ίδια να καταγγέλλει σ@ξουαλική κακοποίηση του γιου της από δάσκαλο σε ειδικό σχολείο. Παράλληλα, συγκλονίζει για όσα βίωσε η 35χρονη ΑμεΑ θύμα του youtuber από το Κερατσίνι.

«Αισθάνεται μέχρι τώρα εγκλωβισμένος και το ζούμε αυτό 24 ώρες το 24ωρο.Μιλάει μόνος του με ανθρώπους που δεν υπάρχουνε, μιλάει σε κάποιον Προκόπη, του λέει θέλει να κάνει σεξ με τον Προκόπη… Τον στριμώξανε στις τουαλέτες του σχολείου και τον φιλάγανε στο στόμα και δεν ξέρω τι του κάνανε», τονίζει χαρακτηριστικά η μητέρα του νεαρού αγοριού σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα.

Βασανισμός ΑμεΑ στο Κερατσίνι: Καμία δομή δε δέχεται τα θύματα του 42χρονου Youtuber - Οι «φθηνές» δικαιολογίες τους (video)

Στις φυλακές Γρεβενών αναμένεται να οδηγηθεί ο 42χρονος Youtuber που κατηγορείται για την κακοποίηση ζευγαριού με νοητική υστέρηση σε ζωντανή μετάδοση.

Εν τω μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα του Τμήματος Αντιμετώπισης Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας για την εν λόγω υπόθεση στο Κερατσίνι. Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στην πρωινή εκπομπή του OPEN «Τώρα Μαζί», παρά την άμεση κινητοποίηση των Αρχών, καμία δομή δεν έχει δεχτεί να φιλοξενήσει την 21χρονη και τον 24χρονο που κακοποιήθηκαν.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τις τελευταίες ημέρες στην προσπάθειά τους να βρουν δομή για αυτούς τους ανθρώπους έχουν ακούσει απίστευτες ατάκες, όπως: «Δεν είναι αλλοδαποί και δεν τους δεχόμαστε», «δεν έχουν κάνει εξετάσεις αίματος», «πρέπει να χαρακτηριστούν ως ΑμεΑ», «δεν έχουν χαρτιά», «πρέπει να έχουν ασφαλιστική ή φορολογική ικανότητα», κ.ά.

«Το αποτέλεσμα είναι αυτή τη στιγμή να βρίσκονται σε ακατάλληλο χώρο, όπου κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δε θα πέσουν ξανά θύματα διαδικτυακής εκμετάλλευσης. Τα παιδιά αυτά αισθάνονταν σημαντικά και δεν ήταν σε θέση να κατανοήσουν την κακοποίησή τους. Τους έδινε ένα μικρό χαρτζιλίκι και κάτι να φάνε, ενώ τα εκμεταλλευόταν και τα είχε σε βορά αχόρταγων χρηστών που πλήρωναν για να βλέπουν τον βασανισμό τους», τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Και συμπληρώνουν: «Όταν μιλάμε για θύματα ρατσιστικής βίας αναφερόμαστε σε ανθρώπους που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, δηλαδή άτομα που στερούνται ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε αγαθά και κυρίως μεγαλύτερες πιθανότητες να είναι θύματα βίας. Όταν, δε, μιλάμε για άτομα με αναπηρία, τότε έχουμε να κάνουμε με πολλαπλές ευαλωτότητες και διακρίσεις».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share