Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024

Γιώργος Τράγκας: Δεν είχαν δηλώσει 2,7 εκατομμύρια ευρώ! Το θρίλερ με την κληρονομιά του και ο «χορός» των εκατoμμυρίων (Video)

Οι υψηλές δανειακές συμβάσεις με συγκεκριμένη τράπεζα στην Ελλάδα

4 Δεκεμβρίου 2023 18:36
Γιώργος Τράγκας: Δεν είχαν δηλώσει 2,7 εκατομμύρια ευρώ! Το θρίλερ με την κληρονομιά του και ο «χορός» των εκατoμμυρίων (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι αποκαλύψεις φοροδιαφυγής συνεχίζονται όπως και οι σφοδρές συγκρούσεις των δύο κληρονόμων του Γιώργου Τράγκα, για την αμύθητη περιουσία του.

Με φόντο πανάκριβα αυτοκίνητα, μετρητά και υπερπολυτελή ακίνητα σε ορισμένους από τους πιο εμπορικούς δρόμους του κόσμου, οι ελεγκτές εντός συνόρων συνεχίζουν να «ξεψαχνίζουν» μια σειρά από στοιχεία, που φέρνουν στο φως νέες άγνωστες αλήθειες, 2 χρόνια μετά τον θάνατο του εκδότη και δημοσιογράφου.

Δεν είχαν δηλώσει 2,7 εκατομμύρια ευρώ

Σύμφωνα με πληροφορίες Γιώργος Τράγκας και Μαρία Καρρά, φέρονται να μην δήλωσαν 2,7 εκατομμύρια ευρώ για τα φορολογικά έτη 2016 και 2017. Με τους ίδιους τότε να υποστηρίζουν ότι δεν έκαναν δηλώσεις γιατί ζούσαν στο εξωτερικό και τους ελεγκτές να διαπιστώνουν ότι βρίσκονταν στην Ελλάδα.

Με τη συνδρομή 4 χωρών που έστειλαν στοιχεία στις ελληνικές Αρχές, διαπιστώθηκε ότι το 2016 ο Γιώργος Τράγκας βρισκόταν επί 184 μέρες στην Ελλάδα όταν βάσει νόμου βασική προϋπόθεση για να δηλώσει κάποιος κάτοικος εξωτερικού, είναι η διαμονή του, εκτός συνόρων για τουλάχιστον 183 ημέρες.

Το 2017 ο Γιώργος Τράγκας φέρεται να μην προσκόμισε στις αρχές πιστοποιητικό φορολογικής κατοικίας από το Μονακό και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα στοιχεία που αποκλείουν και την ιδιότητα της Μαρίας Καρρά ως μόνιμης κατοίκου εξωτερικού τότε, αποκαλύφθηκαν αδήλωτα εισοδήματα ύψους 2,7 εκατ. ευρώ.

Τα 2,7 εκατομμύρια ευρώ που όπως διαπιστώθηκε δεν είχαν δηλωθεί επιβαρύνουν πλέον τη «χρυσή» κληρονομιά που άφησε πίσω ο εκδότης. Με τις συγκρούσεις των δύο κληρονόμων, της Μαρίας Καρρά και του Γιάννη Τράγκα, να συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Η Μαρία Καρρά παραμένει στη Νίκαια της Γαλλίας και όπως φαίνεται ψάχνει αγοραστές για ορισμένα από τα υπερπολυτελή αυτοκίνητα που είχε αποκτήσει ο σύζυγός της και η ίδια δεν χρειάζεται. Φέρεται αποφασισμένη όμως να κρατήσει τα δύο αγαπημένα της. Μια Ferrari Portofino και μια Bentley, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 400.000 ευρώ.

Η Ferrari που οδηγεί των 4.000 κυβικών και των 600 ίππων, κάνει το 0-100 σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα και έχει κοστολογηθεί στα 220.000 ευρώ.

Όπως αποκάλυψε το Live News ο Γιάννης Τράγκας κατέθεσε μήνυση σε βάρος της χήρας Μαρίας Καρρά, ενός Ελβετού δικηγόρου από τη Γενεύη και μιας συμβολαιογράφου στο Μονακό, για απιστία κακουργηματικού χαρακτήρα. Τους κατηγορεί ότι την ώρα που η περιουσία – μαμούθ του Γιώργου Τράγκα έχει δεσμευθεί, εκείνοι βάζουν χέρι στα χρήματα.

Οι υψηλές δανειακές συμβάσεις με συγκεκριμένη τράπεζα στην Ελλάδα

Ένα επιπλέον κεφάλαιο που απασχολεί την Οικονομική Εισαγγελία είναι οι υψηλές δανειακές συμβάσεις που είχε συνάψει ο Γιώργος Τράγκας με συγκεκριμένη τράπεζα στην Ελλάδα, οι οποίες αποπληρώθηκαν με την καταβολή μόνο του 1/3 του ποσού, με τα υπόλοιπα χρήματα να του χαρίζονται. Ενδεικτικά για δάνειο 2 εκατομμυρίων που έλαβε το 2008, 10 χρόνια μετά φαινόταν να το έχει αποπληρώσει, με την τράπεζα να του χαρίζει 600.000 ευρώ.

Φύλλο και φτερό γίνονται και τα πόθεν έσχες που υπέβαλαν κάθε χρόνο τόσο ο Γιώργος Τράγκας όσο και η Μαρία Καρρά, λόγο της δημοσιογραφικής τους ιδιότητας. Από το 2002 μέχρι το 2020, ο εκδότης δήλωσε εισοδήματα 5,5 εκατομμυρίων και η σύζυγός του, 446.000 ευρώ. Ποσά που είναι αδύνατον να δικαιολογήσουν όλα όσα απέκτησαν.

Μετά τις αποκαλύψεις για τα 2,7 εκατομμύρια ευρώ που ήταν αδήλωτα, ο φορολογικός έλεγχος επεκτείνεται σε παλαιότερα έτη, με τις Αρχές να τονίζουν πως θα είναι ενδελεχής.

Ο δικηγόρος του Γιάννη Τράγκα στο LIVE NEWS

Ο Νίκος Αγαπηνός, δικηγόρος του Γιάννη Τράγκα, μίλησε στο LIVE NEWS για την υπόθεση.

«Η προσπάθεια του εντολέα μου είναι να αποκαλυφθεί τοπ πραγματικό συμβολικό της περιουσίας. Γιατί ένα μεγάλο μέρος της περιουσίας δεν άνηκε στο όνομα του Γιώργου Τράγκα ως φυσικό πρόσωπο αλλά σε εταιρείες. Αυτό που θέλει ο Γιάννης Τράγκας να αποκαλυφθεί το ποσό και να συμμετάσχει και εκείνος μετά στο παθητικό. Ένας βασικός λόγος που επιβλήθηκαν μηνύσεις είναι για να ενισχύσουμε και να κινητοποιούσε τους μηχανισμούς του ελληνικού δημοσίου για να αποκαλυφθεί το συνολικό ενεργητικό. Η εκτίμηση μου είναι πως μιλάμε για κάτω από 50 εκατομμύρια».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share