Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Ενοίκιο με το... δωμάτιο στην Αθήνα: Απέναντι σε ακρίβεια και χαμηλούς μισθούς η λύση είναι η συγκατοίκηση (video)

Όλο και περισσότεροι αναζητούν εναλλακτικές για να βρουν μια στέγη χωρίς να «δώσουν το νεφρό» τους

4 Δεκεμβρίου 2023 10:44
Ενοίκιο με το... δωμάτιο στην Αθήνα: Απέναντι σε ακρίβεια και χαμηλούς μισθούς η λύση είναι η συγκατοίκηση (video)
Από Εύη Κουρίδου

Ιδανική λύση φαντάζει η συγκατοίκηση δύο ατόμων, με τα ενοίκια να είναι αυτήν τη στιγμή στα ύψη στην Αθήνα. Οι ενοικιαστές εύλογα αναζητούν εναλλακτικές και τους ιδιοκτήτες να νοικιάζουν με το... δωμάτιο.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση της 25χρονης Κατερίνας πους ήρθε από την Κρήτη για να βρει δουλειά, ωστόσο, από τη μία ο χαμηλός μισθός και από την άλλη η ακρίβεια, την οδήγησαν να συγκατοικήσει με δύο κοπέλες που μέχρι πριν λίγους μήνες δε γνώριζε.

Δείτε ακόμα: Κατάντια 2023: Μας κόψανε και το σουβλάκι - 1 στους 2 Έλληνες αντί για δύο τυλιχτά τρώει πλέον μόνο ένα!

«Δίνω 200 ευρώ, αλλά πλέον συμφέρει να βρεις ένα μεγάλο σπίτι και να το μοιραστείς από το να βρεις μόνος σου, γιατί έχουν αυξηθεί και το ρεύμα και το ίντερνετ και οι παροχές αυτές για να είναι βιώσιμο ένα σπίτι. Η ενοικίαση δωματίων ενός διαμερίσματος σε παραπάνω από ένα άτομο φαίνεται ότι δε συμφέρει μόνο τους ενοικιαστές αλλά και τους ιδιοκτήτες.

Η ενοικίαση δωματίων ενός διαμερίσματος σε περισσότερα άτομα από ένα φαίνεται ότι όχι μόνο συμφέρει τους ενοικιαστές αλλά και τους ιδιοκτήτες. «Το διαμέρισμά μου έμεινε για πολύ καιρό ανοίκιαστο, για αυτό αποφάσισα να κατεβάσω το ενοίκιο, να δώσω πιο οικονομικά το κάθε δωμάτιο, για να μπορώ να αποκομίσω και εγώ κάποια ενοίκια», είπε στο OPEN ιδιοκτήτης ακινήτου.

Υπάρχουν πλατφόρμες για συγκάτοικο

Για τον σκοπό αυτό, έχουν δημιουργηθεί πλατφόρμες όπου ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν συγκάτοικο. «Στην Αθήνα έχουμε χιλιάδες τέτοιες περιπτώσεις, γύρω στις 2500 δωμάτια. Συμβαίνει σε διαμερίσματα που παλιότερα ήταν Airbnb ή σε διαμερίσματα που έχουν παραπάνω από ένα δωμάτια», ανέφερε στο OPEN, ο μεσίτης Κοσμάς Θεοδωρίδης. Για παράδειγμα, αν κάποιος ψάχνει να νοικιάσει δωμάτιο στην Κυψέλη, τότε οι τιμές διαμορφώνονται από 350-380 ευρώ, στον Κολωνό από 200 ευρώ και στο Περιστέρι από 200-250 ευρώ.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share