Τετάρτη, 01 Μαΐου 2024

Δικαίωση στη Θεσσαλονίκη: Ομόφωνα ένοχος χωρίς ελαφρυντικό ο οδηγός που σκότωσε την 21χρονη Έμμα (video)

Απέρριψαν το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς που αιτήθηκε ο ίδιος

1 Δεκεμβρίου 2023 14:07
Δικαίωση στη Θεσσαλονίκη: Ομόφωνα ένοχος χωρίς ελαφρυντικό ο οδηγός που σκότωσε την 21χρονη Έμμα (video)
Από Κυριάκος Μελλίδης

Ομόφωνα ένοχος για όλες τις πράξεις και χωρίς ελαφρυντικό, κρίθηκε ο 27χρονος οδηγός που παρέσυρε, τραυμάτισε θανάσιμα και εγκατέλειψε την 21 ετών Έμμα, πέρσι τον Νοέμβριο, στην Καμάρα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης τον έκριναν ένοχο για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο, εγκατάλειψη τροχαίου ατυχήματος και οδήγηση χωρίς άδεια, ενώ απέρριψαν το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς που αιτήθηκε, μέσω του συνηγόρου του, ο κατηγορούμενος.

Την ενοχή του για το σύνολο των παραπάνω πράξεων με απόρριψη ελαφρυντικού είχε ζητήσει και η εισαγγελέας της Έδρας. Η ποινή αναμένεται να ανακοινωθεί σε λίγη ώρα.

Κατάθεση οδηγού που παρέσυρε θανατηφόρα την 21χρονη Έμμα: «Δεν το “πάτησα”, βγήκε απότομα. Τρόμαξα κι έφυγα»

Με την απολογία του οδηγού συνεχίζεται η δίκη για την 21χρονη Έμμα που παρασύρθηκε θανατηφόρα πριν από έναν χρόνο στη Θεσσαλονίκη.

Ο κατηγορούμενος οδηγός ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ανέφερε ότι βρίσκεται 13 χρόνια στην Ελλάδα και δούλευε σε οικοδομές. Επίσης, «Του είπα άσε με να πάω στην κοπέλα και με τράβηξε - Φοβήθηκα τι μπορεί να μου κάνει» - Όσα υποστήριξε η συνοδηγός του αυτοκινήτου (video)

«Πήγαινα προς το σπίτι. Το είχα 3-4 μέρες το αυτοκίνητο. Ήμασταν στα παζάρια, θα έκανα έλεγχο σε μηχανικό για να το πάρω. Εδώ δεν είχα δίπλωμα, επειδή δεν είχα χαρτιά. Έχω εμπειρία στην οδήγηση από τα 18. Δεν ήξερα ότι το αυτοκίνητο ήταν πειραγμένο... Έκανε μόνο θόρυβο, νόμιζα ότι ήταν από την εξάτμιση.

Δεν το “πάτησα” για να τρέξω. Ήμουν στα φανάρια. Ξεκινάω με πράσινο. Ύστερα από 100 μέτρα, η κοπέλα βγήκε απότομα μπροστά μου, από Καμάρα. Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα, έτρεχα με 55 χιλιόμετρα, το πολύ. Τη βλέπω για 2 δευτερόλεπτα, πατάω φρένο να την αποφύγω.

Μετά, έστριψα το τιμόνι, γιατί αλλιώς θα την έπαιρνα από κάτω από το σασμάν. Ελιγμό δεν έκανα ποτέ. Δεν την είδα, μου βγήκε απότομα. Από μια μεριά ήταν σταθμευμένα ταξί, από την άλλη αμάξια. Είχε φώτα. Δεν ήταν σταματημένη, προχωρούσε αλλά δεν φαινόταν. Πρόσεχα.

Την ώρα που βγήκε μπροστά μου την είδα, στο ένα μέτρο. Όχι πιο πριν. Δε βγήκε από τη διάβαση. Έφυγε το πισινό μέρος του αμαξιού και βγήκα στο άλλο ρεύμα, χτυπώντας δύο αμάξια. Πήγα να φύγω. Τρόμαξα, τα έχασα. Δε συμβαίνει κάθε μέρα να χτυπάμε ανθρώπους… Δεν ήξερα πώς να φερθώ, ήταν λάθος», είπε ο οδηγός.

«Έφυγα από εκεί. Δεν έγινε ποτέ όπισθεν. Και να ήθελα, δε γινόταν. Τότε κατάλαβα ότι ήταν πειραγμένο το αμάξι, από το γκάζι που έπαιρνε, όταν έφυγα».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share