Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

«Ζέστη πριν την χειμωνιάτικη εισβολή!» - Φέρνει το... καλοκαιράκι ο Κλέαρχος Μαρουσάκης (Video)

«Αφρικανική σκόνη και ζέστη το Σάββατο αλλά την Κυρικαή...»

1 Δεκεμβρίου 2023 08:19
«Ζέστη πριν την χειμωνιάτικη εισβολή!» - Φέρνει το... καλοκαιράκι ο Κλέαρχος Μαρουσάκης (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Καιρός σήμερα: Με ηλιοφάνεια αλλά και με τοπικές βροχές θα κυλήσει η μέρα σήμερα σύμφωνα με την πρόγνωση από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Συγκεκριμένα, τα φαινόμενα θα σημειωθούν στο ανατολικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο αλλά και στο βορειοδυτικό άκρο της χώρας, δηλαδή Ήπειρο και βόρεια Ιόνια Νησιά αλλά χωρίς κάτι το αξιόλογο. Οι νοτιάδες επίσης παραμένουν σε Ιόνιο και Αιγαίου με τοπικά ισχυρές εντάσεις και η θερμοκρασία κατά τόπους θα φτάσει τους 22 ακόμα και τους 24 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου μαλακώνει ακόμη περισσότερο ο καιρός τις επόμενες μέρες.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια και ισχυροί νοτιάδες προς το απόγευμα, κάτι το οποίο θα ανέβασει τον υδράργυρο στους 23 βαθμούς Κελσίου. Στην Θεσσαλονίκη, ηλιοφάνεια και πρόσκαιρες νεφώσεις με τον νοτιά να ενισχύεται στα 6 μποφόρ το απόγευμα και την θερμοκρασία σε υψηλές τιμές για την εποχή κοντά στους 20 με 22 βαθμούς.

Το Σαββατοκύριακο, μια θερμή μάζα από τη βόρεια Αφρική θα επηρεάσει την χώρα με αποτέλεσμα να έχουμε νεφώσεις, αφρικανική σκόνη και αυξημένες θερμοκρασίες, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΟΡΕΝ.

Από την Κυριακή το βράδυ έρχεται μια κακοκαιρία, επίσης μικρής διάρκειας με μικρή πτώση της θερμοκρασίας και βροχές η οποία θα κρατήσει μόνο δύο ημέρες. Και από την Τετάρτη ο υδράργυρος θα πάρει ξανά την ανηφόρα και θα επιστρέψουν οι νοτιάδες, κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share