Σάββατο, 02 Μαρτίου 2024

Ηράκλειο: Μαθητές πηγαίνουν με… σόμπες στο μουσικό σχολείο για να ζεσταθούν

Απίστευτο!

29 Νοεμβρίου 2023 10:09
Ηράκλειο: Μαθητές πηγαίνουν με… σόμπες στο μουσικό σχολείο για να ζεσταθούν
Από Βασίλης Σακουλέβας

Με τη θερμοκρασία να έχει υποχωρήσει απότομα τις τελευταίες ημέρες, ανάμεσα στα κτήρια που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στη θέρμανση, είναι και τα σχολεία της επικράτειας. Δείτε επίσης, έρχονται «Καλάθι Χριστουγέννων» και «Καλάθι Άγιου Βασίλη»: Πότε και πού θα τα βρείτε

Μία σοβαρή καταγγελία έρχεται στο «φως» από το Ηράκλειο, η οποία αφορά το μουσικό σχολείο. Συγκεκριμένα, λειτουργεί χωρίς θέρμανση και όπως λένε οι μαθητές, πολλές φορές τόσο εκείνοι, όσο και οι καθηγητές αναγκάζονται να φέρουν θερμαντικά σώματα από το σπίτι για να ζεσταθούν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ACTION24.

Ιδιαίτερα, όπως αναφέρουν, όταν θέλουν να παίξουν κάποιο μουσικό όργανο, τρέμουν τα δάκτυλά τους. Το τριμελές συμβούλιο του σχολείου, ο Πρόεδρος, Γιάννης Δαμιανάκης, ο Αντιπρόεδρος, Αλκιβιάδης Σπλιάκος και η Γραμματέας, Χάρις Ορφανού, αναφέρουν ακόμη πως το σχολείο δεν έχει αίθουσα σίτισης αλλά και πολλαπλών χρήσεων.

Επιπλέον, καταγγέλλεται ότι εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα στην αυλή και αν ένα σχολείο επισκεφθεί το Μουσικό, δεν υπάρχει χώρος για την παρουσίαση του μουσικού προγράμματος.

Βία ανηλίκων: «Έκρηξη» στους δείκτες - Προβληματισμός σε γονείς και Αρχές

Τεράστιες διαστάσεις έχουν πάρει τα περιστατικά σχολικού εκφοβισμού, με το φαινόμενο να έχει προκαλέσει προβληματισμό στους γονείς και στις Αρχές.

Για το θέμα μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Περιστερίου, Φίλιππος Φλουσκούνης, στο ΜΕΓΑ για τον σχολικό εκφοβισμό και τα περιστατικά βίας στα σχολεία, φαινόμενο που έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Ολοένα και περισσότερα περιστατικά έρχονται στο φως της δημοσιότητας και απεικονίζουν την άγρια πραγματικότητα, με ανηλίκους να εμπλέκονται σε περιστατικά βίας συνομηλίκων τους συμμετέχοντας πολλές φορές σε ανηλεείς ξυλοδαρμούς, περιπτώσεις που τα θύματα καταλήγουν βαριά τραυματισμένα.

Ο κ. Φλουσκούνης μίλησε γι΄αυτά τα φαινόμενα, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

«Ως γονείς μας προβληματίζουν αυτά τα περιστατικά, η έντασή τους σε ορισμένες περιπτώσεις αλλά και ο τρόπος που γίνονται. Αυτά τα περιστατικά ωστόσο που υπάρχουν δεν μπορούν να χαρακτηρίσουν συνολικά την νεολαία μας, τα παιδιά που είναι στα σχολεία. Εμάς τους γονείς δεν μας ανησυχεί απλά, προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε περιστατικά, με το να καλύψουμε κενά που έχουν δημιουργηθεί απ΄το ίδιο το κράτος και το υπουργείο Παιδείας με κάποιες δράσεις», είπε αρχικά.

Και συνέχισε ο κ. Φλουσκούνης: «Χρόνια τώρα λέμε ότι υπάρχουν περιστατικά στα σχολεία, να υπάρχουν ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί στα σχολεία. Αυτό που υπάρχει τώρα στα σχολεία είναι να είναι ένας ψυχολόγος μία μέρα την εβδομάδα σε κάθε σχολείο, και μία συγκεκριμένη μέρα. Ως γονείς και Ένωση Γονέων κάνουμε ημερίδες μέσα στα σχολεία και στο Περιστέρι και σε άλλες περιοχές, και να μιλούν ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί στους γονείς και στα παιδιά».

Αναφορικά με την ευθύνη των γονιών, υπογράμμισε πως, «έχουμε επικοινωνήσει σε κάποια περιστατικά. Δεν είναι όμως δική μας δουλειά να το κάνουμε αυτό. Η προσέγγιση είτε σε θύτη είτε σε θύμα – αν και τα παιδιά δεν χωρίζονται σε θύτες και θύματα, γιατί ο θύτης στο σχολείο μπορεί να είναι θύμα στο σπίτι ή κάπου αλλού – δεν πρέπει να είναι από εμάς προς τους γονείς, πρέπει να είναι από ειδικούς, από επιστήμονες, που ξέρουν πολύ καλύτερα από εμάς πως θα προσεγγίσουν το θέμα».

«Μετεξέλιξη του bullying τα περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων»
Ο Σταύρος Μπαλάσκας μίλησε για την στάση της ΕΛ.ΑΣ και τα στοιχεία για τα φαινόμενα βίας μεταξύ ανηλίκων, που σοκάρουν.

«Ιδιαίτερος σχεδιασμός από την αστυνομία ιδιαίτερα για τα θέματα των παιδιών δε μπορεί να υπάρξει. Αστυνόμευση και αστυνομοκρατία με τα παιδιά είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει. Το πρόβλημα είναι κοινωνικό, είναι μία μετεξέλιξη του bullying. το ανησυχητικό στο περιστατικό στο Περιστέρι με τις ανήλικες, είναι ότι δεν υπάρχει ένα αγόρι ή κάποιος άλλος να τις χωρίσει. Φημολογείται ότι εκεί υπήρχε και κάποιος καθηγητής», σχολίασε με την σειρά του.

Και προσέθεσε: «Η “εσωτερική αστυνόμευση” στο σχολείο είναι αποκλειστική υπόθεση των δασκάλων, των καθηγητών και των διευθυντών. Η διοίκησης της Άμεσης Δράσης Αττικής αποφάσισε να τριπλασιάσει τις περιπολίες στις εγκληματογόνες ζώνες για την παιδική εγκληματικότητα».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share