Σάββατο, 02 Μαρτίου 2024

Απεργούν οι γιατροί των νοσοκομείων - Ποια είναι τα αιτήματά τους

Τι διεκδικούν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία;

29 Νοεμβρίου 2023 09:10
Απεργούν οι γιατροί των νοσοκομείων - Ποια είναι τα αιτήματά τους
Από Βασίλης Σακουλέβας

Σήμερα (29/11) και αύριο (30/11), η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας πραγματοποιεί 48ωρη απεργία, ενώ, πανελλαδική στάση εργασίας για την Πέμπτη ανακοίνωσε και η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Για σήμερα έχουν προγραμματισθεί κινητοποιήσεις από εργαζομένους σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, ενώ, στις 12:00 της Πέμπτης γιατροί και εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί, εκτός από αυξήσεις και προσλήψεις, ζητούν μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών, αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο Σύστημα Υγείας. Τέλος, υπογραμμίζουν την ανάγκη να μη συγχωνευθεί και να μην κλείσει κανένα τμήμα, καμία κλινική και κανένα νοσοκομείο.

Διπλασιασμό των μισθών αλλά και του ιατρικού προσωπικού των νοσοκομείων διεκδικεί η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας ότι τα κενά σε οργανικές θέσεις γιατρών στα νοσοκομεία της πόλης ανέρχονται σε 30%.

Αμπελόκηποι: Διαρρήκτης εισέβαλε σε διαμέρισμα και επιτέθηκε με μαχαίρι σε αστυνομικούς

Ήταν λίγο μετά τις 23:00 όταν ένας 34χρονος εισέβαλε σε σπίτι με μαχαίρι 23 εκατοστών. Το σπίτι βρίσκεται επί της οδού Βάλτου στους Αμπελόκηπους, όταν ο 34χρονος παραβίασε την πόρτα, μπήκε στο ημιυπόγειο διαμέρισμα και αποπειράθηκε να αρπάξει πράγματα αξίας.

Οι αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο και βρέθηκαν μπροστά σε ένα περίεργο θέαμα. Συγκεκριμένα, η πόρτα ήταν σπασμένη και η κάσα είχε ξηλωθεί σχεδόν ολοκληρωτικά, ενώ το σπίτι ήταν ανάστατο. Ρούχα, παπούτσια και άλλα μικροαντικείμενα ήταν όλα στο πάτωμα.

Οι αστυνομικοί άρχισαν να ψάχνουν τα δωμάτια και, μετά από λίγο, εντόπισαν τον διαρρήκτη στην κουζίνα να προσπαθεί να διαφύγει. Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης τον εντόπισαν στο σημείο και του ζήτησαν να πετάξει το μαχαίρι αλλά εκείνος αρνήθηκε. Οι αστυνομικοί κατάφεραν τελικά να του αποσπάσουν το μαχαίρι 23 εκατοστών με λάμα 9 εκατοστών.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share