Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2024

Κόλαφος η Βικτόρια Χίσλοπ: «Ήταν απίστευτο, αγενές και χωρίς σεβασμό αυτό που έκανε ο Σούνακ – Θεωρώ ότι φοβάται την αλήθεια»

«Λατρεύω την Ελλάδα. Έχω σκεφτεί πολλά χρόνια για το θέμα του επαναπατρισμού των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα»

28 Νοεμβρίου 2023 18:34
Κόλαφος η Βικτόρια Χίσλοπ: «Ήταν απίστευτο, αγενές και χωρίς σεβασμό αυτό που έκανε ο Σούνακ – Θεωρώ ότι φοβάται την αλήθεια»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κόλαφος ήταν η Βικτόρια Χίσλοπ για τα Γλυπτά του Παρθενώνα και την ακύρωση συνάντησης του Βρετανού πρωθυπουργού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Ήταν απίστευτο, αγενές και χωρίς σεβασμό αυτό που έκανε ο Σούνακ. Θεωρώ ότι φοβάται την αλήθεια» ανέφερε χαρακτηριστικά η συγγραφέας.

Στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου, «Live News» μίλησε το απόγευμα της Τρίτης 28/11 η βραβευμένη βρετανίδα συγγραφέας Βικτώρια Χίσλοπ, με αφορμή την απόφαση του Βρετανού ομόλογου Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει την προγραμματισμένη του συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Λατρεύω την Ελλάδα. Έχω σκεφτεί πολλά χρόνια για το θέμα του επαναπατρισμού των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα» ανέφερε στη συνέντευξή της η Βικτόρια Χίσλοπ.

Μάλιστα, χθες το βράδυ η κ.Hislop όταν μαθεύτηκε η ακύρωση της συνάντησης ήταν μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό σε μία βραδιά που ήταν εις μνήμη του σπουδαίου έργου του Γιώργου Σεφέρη.

«Ήμασταν μαζί στο σπίτι του πρέσβη της Ελλάδας. Ήταν μία δεξίωση για τον κ. Μητσοτάκη και την ίδια ώρα και για τον Γιώργο Σεφέρη. Το θέμα της βραδιάς ήταν η φιλία ανάμεσα στην Ελλάδα με την Βρετανία. Όταν μαθεύτηκε ( η ακύρωση) η ατμόσφαιρα ξαφνικά άλλαξε. Ο κ. Μητσοτάκης έπρεπε να φύγει αιφνιδιαστικά» ανέφερε η Βρετανίδα συγγραφέας.

Η βρετανίδα συγγραφέας και δημοσιογράφος τόνισε σε άλλο σημείο: «Σοκαριστήκαμε. Ήταν κάτι πολύ αγενές και χωρίς σεβασμό προς τον κ. Μητσοτάκη».

Ερωτηθείσα εάν μπορεί να δώσει κάποια εξήγηση στην κίνηση αυτή που έκανε ο Ρίσι Σούνακ η Βικτώρια Χίσλοπ απάντησε: «Λένε ότι επειδή είχε μιλήσει ο κ. Μητσοτάκης με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης το απόγευμα σχετικά με τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Και επίσης ίσως λόγω της συνέντευξης που έδωσε την Κυριακή στο BBC. Νομίζω επίσης ότι o Ρίσι Σούνακ φοβάται την αλήθεια. Μπορεί να μην συμφωνούμε με κάποιον, αλλά πρέπει να υπάρχει συζήτηση. Ο Ρίσι Σούνακ έπρεπε να ακούσει την άποψη του Έλληνα πρωθυπουργού».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share