Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2024

Τέτοια παραδείγματα θέλουμε: 42χρονη μητέρα τριών παιδιών νίκησε τον καρκίνο, έδωσε Πανελλήνιες, «σάρωσε» και πέτυχε τον στόχο της

Αποφάσισε να ακολουθήσει τα όνειρά της, και με την ανυποχώρητη στήριξη του συζύγου της, ξεκίνησε την προσπάθεια να επιστρέψει στις σπουδές της

28 Νοεμβρίου 2023 18:07
Τέτοια παραδείγματα θέλουμε: 42χρονη μητέρα τριών παιδιών νίκησε τον καρκίνο, έδωσε Πανελλήνιες, «σάρωσε» και πέτυχε τον στόχο της
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η 42χρονη Αναστασία Μπαστούνη από τη Μυτιλήνη αποτελεί ένα συγκινητικό παράδειγμα δύναμης και αποφασιστικότητας. Μητέρα τριών παιδιών, νίκησε τον καρκίνο, έδωσε Πανελλήνιες και «σάρωσε», πετυχαίνοντας το στόχο της. Και κάπου εδώ να πούμε πως τέτοια παραδείγματα θέλουμε και έχουμε ανάγκη σαν άνθρωποι.

Αποφάσισε να ακολουθήσει τα όνειρά της, και με την ανυποχώρητη στήριξη του συζύγου της, ξεκίνησε την προσπάθεια να επιστρέψει στις σπουδές της.

Με αναμνήσεις από τις δύσκολες στιγμές που πέρασε, η Αναστασία συγκέντρωσε στις Πανελλήνιες του 2023 εντυπωσιακό αριθμό μορίων, φτάνοντας τα 17.600, και περάσει με επιτυχία στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Η επιτυχία της αποτελεί ένα δυνατό μήνυμα ελπίδας και αποθέωσης της ανθρώπινης δύναμης, αποδεικνύοντας πως ποτέ δεν είναι αργά για να ακολουθήσεις τα όνειρά σου και να πετύχεις τους στόχους σου. Με την ευκαιρία, αυτά είναι τα δύο αδέρφια που σάρωσαν στις Πανελλαδικές.

Η ίδια εκφράζει απέραντη ευγνωμοσύνη προς όλους τους ανθρώπους που την στήριξαν και της παρέσχαν την απαραίτητη στήριξη και ενθάρρυνση για να καταφέρει να πετύχει τον στόχο της. Οι φίλοι, η οικογένειά της και ο σύζυγός της αποτέλεσαν ένα δυνατό κίνητρο και βράχο στη ζωή της, ενισχύοντας την αίσθηση της αλληλεγγύης και της συμπαράστασης. Με αυτήν την ενέργεια, η Αναστασία Μπαστούνη καταδεικνύει όχι μόνο την αξία της προσπάθειας και της επιμονής, αλλά και την δύναμη της αγάπης και της υποστήριξης στην ξεπέραση των δυσκολιών της ζωής.

Τα όνειρα δεν έχουν ημερομηνία λήξης: Μητέρα τριών παιδιών και γιαγιά πήρε πτυχίο στα 60 της από το Πανεπιστήμιο Πατρών

Η Πατρινή Γιώτα Γεωργοπούλου είναι το απόλυτο παράδειγμα για το ρητό που λέει ότι «τα όνειρα δεν έχουν ημερομηνία λήξης». Η ίδια στα 60 της κατάφερε να πάρει πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Πατρών, παρά το γεγονός ότι είναι μητέρα τριών παιδιών, αλλά και γιαγιά.

Από τότε που ήταν παιδί είχε όνειρο να ακολουθήσει τουριστικές σπουδές. Μπορεί να πέρασαν πολλά χρόνια μέχρι να τα καταφέρει όμως πλέον κρατά στα χέρια το πτυχίο από τη σχολή των ονείρων της, το Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού, του πανεπιστημίου Πατρών. Μητέρα τριών παιδιών και γιαγιά, κατάφερε να εργάζεται και παράλληλα να παρακολουθεί τα μαθήματά της έχοντας στο πλευρό της την οικογένεια της.

Η ίδια μίλησε για το κατόρθωμά της στο thebest.gr, αλλά και για τους επόμενους στόχους της.

Πώς μπήκατε στη σχολή σας;

Το 2011 βρέθηκα στο Γυμνάσιο δεύτερης ευκαιρίας όπου πήγα για δύο χρόνια ενώ πήγα για τέσσερα χρόνια σε νυχτερινό σχολείο. To 2017 έδωσα Πανελλήνιες εξετάσεις για να μπω στη σχολή των ονείρων μου. Ενώ ήταν κλειστή για χρόνια, άνοιξε τη χρονιά που έδινα εξετάσεις. Δε μου φάνηκε καθόλου τυχαίο. Ήταν η διοίκηση τουρισμού και χρειάστηκαν πέντε χρόνια μέχρι να πάρω το πτυχίο μου. Η επιστροφή στο σχολείο ήταν πολύ σημαντική για εμένα. Όταν έγινε, είχα μεγαλώσει πλέον τα παιδιά μου. Και πάντα ήμουν αυστηρή με το διάβασμά τους γιατί είχα καταλάβει πόσο σημαντική είναι η γνώση. Τελικά τα παιδιά μου με διάβαζαν όταν επέστρεψα στο σχολείο, θυμάμαι ο γιος μου με βοηθούσε στα μαθηματικά. Μάλιστα ήμουν πολύ καλή μαθήτρια, υπήρξα και σημαιοφόρος κάποια στιγμή.

Γιώτα Γεωργοπούλου

Τι σας κέντριζε στον τουρισμό;

Από τότε που πήγαινα Γυμνάσιο, μου άρεσε ό,τι είχε να κάνει με τον τουρισμό, η επαφή με τον κόσμο, τα ταξίδια. Στην Ελλάδα άλλωστε ο τουρισμός είναι η μόνη βαριά μας βιομηχανία. Δεν κατάφερα να ασχοληθώ σε μικρότερη ηλικία και ήταν απωθημένο.

Πώς σας φάνηκε τελικά η σχολή;

Παρακολουθούσα κάθε μέρα τα μαθήματα από το πρωί, μέχρι το μεσημέρι. Τα διαδικτυακά μαθήματα μόνο με δυσκόλεψαν γιατί θέλω πάντα την ανθρώπινη επαφή, με τους καθηγητές, με τους συμφοιτητές. Είναι μία φανταστική σχολή στην οποία μπαίνουν κάθε χρόνο περίπου 120 άτομα απ΄ όλη την Ελλάδα.

Πώς ήταν η συνύπαρξη με τους συμφοιτητές σας;

Μπορεί να υπήρχε μία διαφορά ηλικίας αλλά πέρασα υπέροχα μαζί τους. Γνώρισα παιδιά τα οποία τα λάτρεψα, από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Ήμουν η «μαμά» του τμήματος.

Υπήρχαν δυσκολίες;

Δεν σταμάτησα να εργάζομαι ως καθαρίστρια σε ένα σχολείο. Ως μητέρα τριών παιδιών, όλα αυτά τα χρόνια που ήμουν στο σχολείο και τη σχολή, είχα πολλές υποχρεώσεις που σίγουρα δυσκόλευαν τα πράγματα. Τα παιδιά μου με βοήθησαν πολύ, όπως και ο σύζυγός μου

Σκέφτεστε να αξιοποιήσετε το πτυχίο σας;

Θέλω να δουλέψω σε ένα ταξιδιωτικό γραφείο, θέλω να οργανώνω εκδρομές. Γνωρίζω αρκετό κόσμο και θα ήθελα όσο περισσότερους μπορώ στο μαγικό κόσμο των ταξιδιών.

Τι άλλο στόχο έχετε;

Να μάθω ξένες γλώσσες. Το πρώτο όνειρό μου πραγματοποιήθηκε. Βέβαια είμαι 60 χρονών πλέον.

 

Best of Network

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share