Τρίτη, 05 Μαρτίου 2024

Το μέλλον στα Νότια Προάστια: Έτσι θα είναι η υπογειοποιημένη λεωφόρος Ποσειδώνος στο Ελληνικό (photos&video)

Μία από τις πιο σύγχρονες υπόγειες διαδρομές στην Ευρώπη, με μήκος 1,5 χλμ

28 Νοεμβρίου 2023 13:46
Το μέλλον στα Νότια Προάστια: Έτσι θα είναι η υπογειοποιημένη λεωφόρος Ποσειδώνος στο Ελληνικό (photos&video)
Από Κυριάκος Μελλίδης

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα για την υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος στην περιοχή του Ελληνικού. Πριν από λίγες ημέρες δόθηκαν στη δημοσιότητα πλάνα με την πρόοδο των εργασιών.

Το υπογειοποιημένο τμήμα της Ποσειδώνος, το οποίο θα αποτελέσει μία από τις πιο σύγχρονες υπόγειες διαδρομές στην Ευρώπη, θα έχει μήκος 1,5 χλμ.. Θα ξεκινά από την παραλία Αλίμου και θα φθάνει έως το ύψος της μαρίνας του Ελληνικού.

Οι λωρίδες ανά ρεύμα κυκλοφορίας θα είναι τρεις, όπως δηλαδή είναι και σήμερα στο υφιστάμενο τμήμα. Η ταχύτητα του υπόγειου τμήματος θα είναι μέχρι 70 χλμ/ώρα. Στο σύνολό της η υπογειοποίηση της Ποσειδώνος θα έχει μήκος 1.500 μέτρα εκ των οποίων τα 1.300 θα είναι το υπόγειο τμήμα και τα υπόλοιπα οι προσβάσεις.

Δείτε επίσης: Πώς θα είναι οι πλατείες σε Κολωνάκι και Εξάρχεια μετά τις αναπλάσεις λόγω Μετρό - Τι απαντούν οι αρχιτέκτονες για τα δέντρα

ελληνικο-υπογειοποιηση-ποσειδωνοσ
Το έργο της υπογειοποίησης της λεωφόρου Ποσειδώνος στο Ελληνικό

Όπως έχουν ήδη αναφέρει τα στελέχη της Lamda Development, όταν τελικά ολοκληρωθεί το έργο δεν θα χρειαστεί να διακοπεί η κυκλοφορία της Λεωφόρου και θα επιλεχθεί ένα βράδυ για να «κουμπώσει» ο υφιστάμενος άξονας με το νέο υπογειοποιημένο τμήμα του.

Σύμφωνα με τη Lamda Development, τα έργα εκσκαφής έχουν προχωρήσει ήδη στο 70%, ενώ έχουν χρησιμοποιηθεί περισσότερα από 7.600 κυβικά μέτρα σκυροδέτησης τοιχίων και 20.500 κυβικά μέτρα σκυροδέτησης πλάκας βάσης. Ακόμη, το τούνελ θα έχει ύψος έως και 6 μέτρα και έχει σχεδιαστεί με υψηλές προδιαγραφές πυροπροστασίας.

Με την υπογειοποίηση θα καταργηθούν τουλάχιστον 6 φωτεινοί σηματοδότες κατά μήκος της Λεωφόρου Ποσειδώνος οι οποίοι, κατά τις ώρες αιχμής, προκαλούν μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση, καθιστώντας δύσκολες τις μετακινήσεις των πολιτών.

Δείτε το βίντεο για την εξέλιξη των έργων υπογειοποίησης της Λεωφόρου Ποσειδώνος στο Ελληνικό:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share