Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024

Διδυμότειχο: «Αν έλεγαν "όχι" θα ντρεπόμασταν» - Συγκινεί το ζευγάρι ηλικιωμένων που δώρισε πάνω από 100.000 ευρώ σε νοσοκομείο (Video)

«Σε περίπτωση που χρειαστεί ασθενοφόρο και αυτό θα το κάνουμε, δεν είναι πρόβλημα»

28 Νοεμβρίου 2023 09:31
Διδυμότειχο: «Αν έλεγαν
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Περισσότερα από 100.000 ευρώ σε νοσοκομείο δώρισαν ο κ. Παναγιώτης Αραμπατζής, μαζί με τη σύζυγο του, κυρία Σωτηρία από το Διδυμότειχο καθώς είχαν στόχο ζωής να στηρίξουν τους πολίτες του τόπου τους που αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας.

Ο 93χρονος και η 90χρονη σύζυγός του ζούσαν χρόνια και δούλευαν στη Γερμανία και με τους κόπους μια ζωής αποφάσισαν αφού επέστρεψαν στον τόπο τους, να βοηθήσουν εκείνους που έχουν ανάγκη.

«Αν έλεγαν "όχι" θα ντρεπόμασταν»

Μιλώντας στο Open και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» ο κ. Αραμπατζής αναφέρει για τη συγκινητική τους κίνηση: «Το σκεφτόμασταν εδώ και χρόνια αν σε περίπτωση ερχόμασταν στην Ελλάδα, να κάναμε κάτι. Η γυναίκα μου ζήτησε ασθενοφόρο. Να το κρατήσει όμως το νοσοκομείο δεν είναι δυνατόν γιατί το παίρνει το ΕΚΑΒ. Αφού είχα ευκαιρία, πήγα στο νοσοκομείο και ζήτησα τους υπεύθυνους. Μου είπαν πως χρειαζόμαστε άλλα πράγματα.

Τους ευχαριστώ που δέχτηκαν την πρότασή μας, γιατί αν μου έλεγαν "όχι" θα ντρεπόμουν. Είναι αλήθεια ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν ανάγκη. Και σε μένα να βρεθεί ένας άνθρωπος να μου να σε βοηθήσω θα το δεχτώ γιατί καλό είναι».

«Σε περίπτωση που χρειαστεί ασθενοφόρο και αυτό θα το κάνουμε, δεν είναι πρόβλημα», τονίζει ο ηλικιωμένος.

Το νοσοκομείο πρότεινε στο ζευγάρι να χρησιμοποιηθούν για να αγοραστεί ένα μικρό λεωφορείο αντί για ασθενοφόρο, το οποίο θα μεταφέρει άτομα με ειδικές ανάγκες στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης Ορεστιάδας τα οποία δέχονται τις υπηρεσίες του Κέντρου σε τακτική βάση και το οποίο διοικητικά ανήκει στο Γενικό Νοσοκομείο και πράγματι δέχθηκαν.

Με τα χρήματα της δωρεάς έγιναν και οι εξής εργασίες:

  • Αγοράστηκε ιατρικό μηχάνημα (Υστεροσκόπιο) που τοποθετήθηκε στη Μαιευτική/Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου και τώρα αποτελεί βασικό ιατρικό εργαλείο του Νοσοκομείου
  • Αγοράστηκαν και τοποθετήθηκαν σε κατάλληλες θέσεις, όπου ήταν απαραίτητο και αναγκαίο, 20 κλιματιστικά, 17 Ηλεκτρονικοί υπολογιστές, και 5 εκτυπωτές, διευκολύνοντας πάρα πολύ τη λειτουργία του Νοσοκομείου, αφού τα κλιματιστικά έδωσαν λύσεις στις δύσκολες συνθήκες εργασίας των γιατρών, κυρίως των χειρουργών, αλλά και των άλλων υγειονομικών και βελτίωσαν και το περιβάλλον νοσηλείας των ασθενών, ενώ οι Η/Υ βοηθούν πλέον τους γιατρούς να προσαρμοστούν στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις των Νοσοκομείων προς όφελος όλων και κυρίως των ασθενών.
  • Βελτιώνεται ήδη ο Ιερός Ναός των Αγίων Αναργύρων που ανήκει στο Νοσοκομείο μας, βελτιώνοντας παράλληλα και την εν γένει εικόνα του Νοσοκομείου μας.
  • Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση του στεγάστρου προ της κεντρικής εισόδου του Νοσοκομείου
  • Ολοκληρώθηκε η βελτίωση και ανακαίνιση της εξωτερικής όψης του κτιρίου των Διοικητικών Υπηρεσιών του Νοσοκομείου, εφαρμόστηκε η πλέον σύγχρονη μέθοδος προστασίας του και επίσης πραγματοποιείται η ανάπλαση του αύλειου χώρου του Νοσοκομείου μας, και με τον τρόπο αυτό αποκαταστάθηκε η υγιεινή αλλά και η αισθητική των συγκεκριμένων χώρων του Νοσοκομείου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share