Πέμπτη, 02 Μαΐου 2024

Ηχηρό «καμπανάκι» από την Χριστίνα Ρήγου: «Ολικός παγετός - Κάτω από το 0 η θερμοκρασία σε...» (video)

Η αναλυτική πρόγνωση της μετεωρολόγου

27 Νοεμβρίου 2023 08:38
Ηχηρό «καμπανάκι» από την Χριστίνα Ρήγου: «Ολικός παγετός - Κάτω από το 0 η θερμοκρασία σε...» (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός: Σήμερα Δευτέρα (27/11) προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις και ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως σε θαλάσσιες περιοχές, σύμφωνα με την πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου. Με την ευκαιρία, δείτε την πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Έτσι, τόσο στο Ιόνιο όσο και στο Αιγαίο μέχρι το μεσημέρι περιμένουμε να ψιχαλίζει ή να βρέχει τοπικά. Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα θα επικρατήσει λιακάδα, όμως σταδιακά το απόγευμα από τα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις που θα εξαπλωθούν γρήγορα στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές.

Το βράδυ θα πυκνώσουν στα βορειοδυτικά και θα εκδηλωθούν βροχές στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, με χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου.

Η θερμοκρασία θα κρατηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Θα φτάσει το μεσημέρι τους 5 – 9 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, 11 – 12 στα δυτικά και κεντρικά, 14 – 15 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 17 στο νότιο Αιγαίο. Παγετός αναμένεται στη βόρεια Ελλάδα το πρωί, καθώς οι ελάχιστες θα πέσουν κάτω από το μηδέν σε αρκετές περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 – 5 στο Αιγαίο και 6 μποφόρ. Το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν στο Αιγαίο, αλλά θα ενισχυθούν στο βόρειο Ιόνιο στα 6 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγη αραιή συννεφιά. Η θερμοκρασία θα φτάσει 14 βαθμούς και οι άνεμοι βόρειοι 3 – 5, το πρωί στον Σαρωνικό 6 μποφόρ, θα στραφούν σταδιακά το απόγευμα σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αίθριος καιρός με ηλιοφάνεια, αλλά το βράδυ θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Η θερμοκρασία έως 8 βαθμούς, με βόρειους ανέμους στον Θερμαϊκό 4 – 6 μποφόρ, θα στραφούν σε μεταβλητούς ασθενείς.

Η αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Από αργά το απόγευμα αραιές νεφώσεις που τη νύχτα θα πυκνώσουν και στη δυτική Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 7 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από -09 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στα παραθαλάσσια και τα νησιά του Ιονίου, όπου θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Από το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο οι βροχές θα ενταθούν και τη νύχτα θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, γρήγορα θα εξασθενήσουν και το απόγευμα θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 έως 15 βαθμούς Κελσίου και στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Από αργά το απόγευμα αραιές νεφώσεις που τη νύχτα θα πυκνώσουν.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ, βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Από αργά το απόγευμα αραιές νεφώσεις που τη νύχτα θα πυκνώσουν.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, γρήγορα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Από αργά το απόγευμα αραιές νεφώσεις που τη νύχτα θα πυκνώσουν.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το βράδυ αραιές νεφώσεις που τη νύχτα θα πυκνώσουν.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share