Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Η αγάπη δε γνωρίζει σύνορα: Τουρκάλα βαπτίστηκε χριστιανή για να παντρευτεί τον Έλληνα σύντροφό της

«Δεν ήταν εύκολη απόφαση, όμως υπάρχει λόγος που την έλαβα και αυτός ήταν ο έρωτας»

22 Νοεμβρίου 2023 23:25
Η αγάπη δε γνωρίζει σύνορα: Τουρκάλα βαπτίστηκε χριστιανή για να παντρευτεί τον Έλληνα σύντροφό της
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η αγάπη δε γνωρίζει σύνορα. Έτσι μια Τουρκάλα βαπτίστηκε χριστιανή για να παντρευτεί τον Έλληνα σύντροφό της. Ο Κώστας Ανδρεάδης από τη Χίο και η Ντενίζ Ντελίτσε από τη Σμύρνη της Τουρκίας παντρεύτηκαν με θρησκευτικό γάμο.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν πριν από τρία χρόνια, ερωτεύτηκαν, ο κορωνοϊός, όμως είχε “κλείσει” τα σύνορα και δεν μπορούσαν να συναντηθούν.

Η αγάπη τους άντεξε και πριν από λίγες ημέρες ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας. Την ίδια στιγμή, βαπτίστηκε Χριστιανός και ο Ρονάλντο σε ηλικία 46 ετών.

Για να παντρευτεί τον άντρα της ζωής της η Ντενίζ βαπτίστηκε χριστιανή. «Δεν ήταν εύκολη απόφαση, όμως υπάρχει λόγος που την έλαβα και αυτός ήταν ο έρωτας» είπε χαρακτηριστικά.

Από πλευρά του ο γαμπρός, Κώστας Ανδρεάδης σημείωσε πως «προχώρησε και έκανε αυτήν την πολύ σπουδαία κίνηση για την οποία και αναγνωρίζει και με κάνει πάρα πολύ υπερήφανο για την ίδια».

Δείτε το βίντεο

Συγκίνηση στη Τέλενδο: Γαλλίδα τουρίστρια πήγε στο νησί για διακοπές και βαπτίστηκε Χριστιανή (Video)

Συγκίνηση επικράτησε χθες (13/7) στην Τέλενδο, στο μικρό νησί των Δωδεκανήσων που βρίσκεται απέναντι από την Κάλυμνο, μετά την απόφαση μιας Γαλλίδας τουρίστριας να βαπτιστεί Χριστιανή στα καταγάλανα νερά της.

Η βάπτιση της γυναίκας πραγματοποιήθηκε στην παραλία του νησιού, από τον ιερέα Μιχαήλ Κουκουβά ο οποίος εδώ και χρόνια ιερουργεί στο γραφικό νησί.

Κατά την διάρκεια του ιερού μυστηρίου το οποίο ξεκίνησε με τον ιερέα και την νεοφώτιστη από την παραλία, ακούστηκε για πρώτη φορά και το χριστιανικό όνομα που της δόθηκε και είναι αφιερωμένο στην Παναγιά, «Μαρία». Στον αντίποδα, μια τουρίστρια έχασε τις αισθήσεις στην Ακρόπολη από τον καύσωνα.

Η διαφορά από το συνηθισμένο τελετουργικό είναι πως αντί για κολυμπήθρα η βύθιση της νεοφώτιστης που γίνεται για τρεις φορές μέσα στο νερό, έγινε στη θάλασσα από τον ιερέα, με τους καλεσμένους να ξεσπούν σε χειροκροτήματα.

#Humanstories Στη Γειτονιά της #Τελένδου. H Τέλενδος είναι ένα ιδιαίτερο νησί. Έχει μια γοητεία. Παρότι δεν έχει αρχιτεκτονική ομορφιά, προσελκύει κάθε χρόνο ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Κι οι άνθρωποι που την επισκέπτονται επιστρέφουν ξανά σε αυτή. Κάθε χρόνο. Νιώθουν χαρά όταν έρχεται ο καιρός να ζήσουν ξανά στιγμές στη δική τους Τέλενδο. Να συναντήσουν εκεί τους φίλους τους, τους δικούς τους ανθρώπους. Να αφεθούν. Να ζήσουν την απλότητα. Αυτό ίσως να είναι και το μυστικό του μικρού αυτού νησιού. Απλότητα. Γι’ αυτό και μία Γαλλίδα, αγάπησε τόσο πολύ το μικρό αυτό παράδεισο που απέκτησε στην Τέλενδο ένα σπίτι. «Εδώ έρχεται αρκετά χρόνια και αποφάσισε να βαπτιστεί» Μας λέει η Μαρία κάτοικος της Τελένδου και συνεχίζει: «είναι πιστεύω ωραίες αυτές οι στιγμές από το νησί». Και μαζί με πάτερ #Μιχαήλ_Κουκουβα μας συγκίνησαν. Μία σκηνή, μία ιεροτελεστία μέσα στη θάλασσα. Αυτά τα όμορφα ζούμε στις γειτονιές της Ελλάδας. Τις μικρές. Τις πολλές φορές ξεχασμένες από το κράτος. Αλλά ποτέ ξεχασμένες από τους ανθρώπους που αγάπησαν πραγματικά αυτούς τους βράχους.

Posted by Human Stories on Thursday, July 13, 2023

Σύμφωνα με την ανάρτηση στην σελίδα Human Stories η Γαλλίδα δεν ήταν η πρώτη φορά που επισκέφτηκε την Τέλενδο. Η ίδια που πλέον φέρει το όνομα Μαρία είχε επισκεφτεί και παλαιότερα το νησί, όπου το αγάπησε τόσο πολύ όπως και τους κατοίκους του, που μπήκε στη διαδικασία να αγοράσει το δικό της σπίτι, το οποίο και επισκέπτεται συχνά.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share