Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (22/11)

Όλη η επικαιρότητα της ημέρας!

22 Νοεμβρίου 2023 07:10
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (22/11)
Από Κυριάκος Μελλίδης

Οι κεντρικοί τίτλοι στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για σήμερα, Τετάρτη 22/11! Το Athensmagazine.gr σας φέρνει καθημερινά στο φως τα θέματα της ειδησεογραφίας, όπως αναδεικνύονται στον Ελληνικό Τύπο μέσα από την εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega ».

Ταυτοποιήθηκε ο «Δράκος των Εξαρχείων» – Έχει απασχολήσει ξανά τις Αρχές

Ταυτοποιήθηκε σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο «Δράκος των Εξαρχείων» που φέρεται να έχει πραγματοποιήσει τέσσερις επιθέσεις σε γυναίκες, ακόμα και ανήλικη, τις τελευταίες ημέρες. Μάλιστα έχει απασχολήσει ξανά τις Αρχές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πρόκειται για αλλοδαπό, κατά πάσα πιθανότητα με καταγωγή από τη Συρία. Ο άνδρας φέρεται μάλιστα να έχει απασχολήσει ξανά τις Αρχές, για παρόμοια αδικήματα πριν από λίγα χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας έχει ταυτοποιηθεί και, όπως ανέφεραν μάρτυρες, πρόκειται για νεαρό άτομο, ξανθό με γαλανά μάτια.

Φωτογραφία του άνδρα, ο οποίος είναι Σύρος, 23 ετών, εξασφάλισε το protothema.gr.

Ο δράστης είχε μπει φυλακή για απόπειρα βιασμού στα Γρεβενά και αποφυλακίστηκε τον Αύγουστο του 2023.

Βίντεο – ντοκουμέντο από την τέταρτη επίθεσή του

Βίντεο ντοκουμέντο φέρνει στο φως το MEGA, για τη δράση του «Δράκου των Εξαρχείων». Η γυναίκα, στην οποία γίνεται η νέα καταγεγραμμένη επίθεση, είναι γιατρός και πήγαινε στο ιατρείο που εργάζεται.

Ο γιατρός άκουσε τις φωνές της γυναίκας, βγήκε και ο δράστης τράπηκε σε φυγή. Ο άνδρας που καταζητείται, είναι ξανθός με κοντά μαλλιά, μετρίου αναστήματος με γαλάζια μάτια και μιλά σπαστά αγγλικά. Είναι μεταξύ 25 και 30 ετών.

Οι άλλες τρεις επιθέσεις

Η πρώτη φέρεται να έγινε στις 19 Νοεμβρίου, στις 14:05, όπου ανήλικη ανέφερε ότι καθώς ανέβαινε τις εξωτερικές σκάλες του γυμναστηρίου επί της οδού Βαλτετσίου στα Εξάρχεια, άγνωστος άνδρας, την άρπαξε από την περιοχή της μέσης και προέβη σε γενετήσιες πράξεις, χωρίς τη θέλησή της. Η ίδια φωνάζοντας, απέτρεψε τον δράστη σε περαιτέρω πράξεις και εκείνος τράπηκε σε φυγή.

Στη δεύτερη περίπτωση, στις 07:15 το πρωί της 20ής Νοεμβρίου, γυναίκα μετέβη στο Τ.Α. Εξαρχείων και κατέθεσε ότι, ενώ κινούταν πεζή επί της συμβολής των οδών Εμ. Μπενάκη και Νικηταρά, άγνωστος άνδρας, με χρήση σωματικής βίας, την ακινητοποίησε πετώντας της στο έδαφος και κλείνοντας της το στόμα, προέβη σε γενετήσιες πράξεις, τις οποίες δεν ολοκλήρωσε, καθώς στο σημείο προσήλθαν περίοικοι και διερχόμενοι πολίτες, με αποτέλεσμα ο δράστης να τραπεί σε φυγή.

Η τρίτη περίπτωση που καταγγέλθηκε την ίδια ημέρα, στις 07:25: Μια ακόμη γυναίκα έφτασε στο αστυνομικό τμήμα και κατέθεσε πως, καθώς κινούταν πεζή επί της οδού Ζ. Πηγής στα Εξάρχεια, άγνωστος άνδρας προσπάθησε να την ακινητοποιήσει, πιάνοντας της τα χέρια και με το χέρι του, της έκλεισε το στόμα. Καταβάλλοντας αντίσταση απελευθερώθηκε, με αποτέλεσμα ο δράστης να τραπεί σε φυγή.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share