Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Σπάνιος κεραυνός με διπλό «red sprite» πάνω από το Αιγαίο - Η συγκλονιστική φωτογραφία

Απίστευτη εικόνα πάνω από την Ικαρία

10 Νοεμβρίου 2023 22:27
Σπάνιος κεραυνός με διπλό «red sprite» πάνω από το Αιγαίο - Η συγκλονιστική φωτογραφία
Από Κυριάκος Μελλίδης

Ένα σπάνιο φαινόμενο με κεραυνούς καταγράφηκε εν μέσω κακοκαιρίας με καταιγίδα στο Αιγαίο. Εντοπίστηκε στην Ικαρία και πρόκειται για ένα διπλό red sprite. Μάλιστα, όπως σημειώνεται στην ανάρτηση του meteo, είχε ένταση 76kA.

Δείτε επίσης: «Ορμητικός χείμαρρος» ο Τάσος Αρνιακός - «Κουβέρτα νερού πάνω από όλη τη χώρα!»

Δείτε την εικόνα που συγκλονίζει με τους κεραυνούς εν μέσω της καταιγίδας στο Αιγαίο το βράδυ της Παρασκευής (10/11):

Πώς κινείται η κακοκαιρία

Το σκηνικό του καιρού άλλαξε απότομα, ενώ από το μεσημέρι της Παρασκευής 10/11 ισχυρές καταιγίδες πλήττουν σημεία της χώρας.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας επελαύνει στον Ελλαδικό χώρο με τα έντονα φαινόμενα να εντείνονται τις επόμενες ώρες, σήμερα Παρασκευή 10/11 με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, αρχικά στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Πελοπόννησο και βαθμιαία στην υπόλοιπη δυτική χώρα.

Τα έντονα φαινόμενα σύμφωνα με την ΕΜΥ πρόκειται να επεκταθούν σταδιακά προς τα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά καθώς και στο ανατολικό Αιγαίο, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι ενισχυμένοι.

Σύμφωνα με το Meteo, τα φαινόμενα έως το βράδυ θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη Πελοπόννησο, τμήματα της Θεσσαλίας, την Ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Με βάση την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για την Παρασκευή 10/11, κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική). Πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι η κατηγοριοποίηση αναφέρεται στη χώρα ως σύνολο και ότι τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και συνιστάται προσοχή.

Πηγή: ieidiseis.gr

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share