Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Νέο βίντεο από την τραγωδία στον Βόλο: Η σοκαριστική στιγμή που η μηχανή «διαπερνά» τον παππού με το βρέφος στην αγκαλιά του

Κόβει την ανάσα το νέο υλικό από τις κάμερες!

8 Νοεμβρίου 2023 09:08
Νέο βίντεο από την τραγωδία στον Βόλο: Η σοκαριστική στιγμή που η μηχανή «διαπερνά» τον παππού με το βρέφος στην αγκαλιά του
Από Εύη Κουρίδου

«Μουδιασμένη» παραμένει η τοπική κοινωνία του Βόλου από τη θανατηφόρα παράσυρση του 4 μηνών βρέφους, που βρισκόταν στην αγκαλιά του παππού του.

Το τροχαίο δυστύχημα έχουν καταγράψει μια σειρά από κάμερες στην οδό Ιάσονος και το υλικό βρίσκεται ήδη στα χέρια του ανακριτή. Ο 33χρονος δικυκλιστής υποστηρίζει πως οδηγούσε με προσοχή, χωρίς να έχει ξεπεράσει το ανώτατο όριο ταχύτητας. Τονίζει από την πρώτη στιγμή ότι δεν είδε τον 53χρονο παππού έγκαιρα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην φρενάρει από απόσταση. Αν το είχε κάνει όπως εξηγούν ειδικοί πραγματογνώμονες, το δυστύχημα θα είχε αποφευχθεί.

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο φέρνει στο φως της δημοσιότητας το thenewspaper.gr, για το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε στην οδό Ιάσονος, το βράδυ του Σαββάτου στις 22.00, όταν δικυκλιστής παρέσυρε 53χρονο άνδρα και το 4 μηνών εγγονάκι του, το οποίο σκοτώθηκε.

Το νέο βίντεο δείχνει καρέ – καρέ το τροχαίο δυστύχημα, αλλά και τη θέση που είχε νωρίτερα ο 53χρονος και η σύζυγός του. Ο 33χρονος οδηγός της μοτοσικλέτας απολογήθηκε χθες στην ανακρίτρια, λέγοντας ότι δεν έτρεχε και δεν έκανε επικίνδυνους ελιγμούς.

Όπως είπε, δεν είδε τον παππού, ο οποίος προσπάθησε να περάσει από το σημείο με αποτέλεσμα να μην κόψει ταχύτητα και να τον παρασύρει. Υποστήριξε ότι φορούσε προστατευτικό κράνος και δεν είχε υπερβεί το όριο ταχύτητας των 50 χιλιομέτρων, καθώς κινούνταν σε δρόμο που είχε αρκετή κίνηση και παντού υπήρχαν παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα. «Τέλειωσε η ζωή μου, αλλά δεν φταίω για ό,τι συνέβη» φέρεται να είπε.

Αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Ο δικηγόρος που τον εκπροσωπεί, τόνισε ότι πελάτης του οδηγούσε σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΟΚ. «Δεν αποδέχεται την κατηγορία της κακουργηματικής επικίνδυνης οδήγησης. Ερευνώνται οι συνθήκες, θεωρεί ότι η οδήγησή του ήταν σύννομη. Δεν έτρεχε με ταχύτητα υπερβολική».

«Η ταχύτητά του ήταν κοντά στα 45 – 50 χλμ.», σημειώνει ο ίδιος, υπογραμμίζοντας πως «δεν είναι η ταχύτητα που συνετέλεσε στο ατύχημα». «Ήταν διαυγής, απολύτως νηφάλιος. Η ανάκριση είναι σε εξέλιξη», κατέληξε. Το άτυχο αγγελούδι κηδεύτηκε χθες στο Κοιμητήριο Βόλου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share