Παρασκευή, 03 Μαΐου 2024

Φρικτός θάνατος εργαζομένου στη Λαμία: Πιάστηκε το ρούχο του σε γρανάζια διαμέτρου 3 μέτρων και διαμελίστηκε

Σύμφωνα με αξιωματικό της πυροσβεστικής ο άτυχος εργάτης προσπαθούσε να βάλει γράσο στα μεγάλα γρανάζια

7 Νοεμβρίου 2023 13:20
Φρικτός θάνατος εργαζομένου στη Λαμία: Πιάστηκε το ρούχο του σε γρανάζια διαμέτρου 3 μέτρων και διαμελίστηκε
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Ο υποδιοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Φθιώτιδας ανέφερε τον θάνατο ενός 62χρονου εργάτη το πρωί της Τρίτης σε ένα εργοτάξιο στην περιοχή της Νέας Μαγνησίας στη Λαμία. Ο θάνατος αυτός χαρακτηρίστηκε φρικτός.

Όπως περιέγραψε ο αξιωματικός της πυροσβεστικής στον Lamia Polis 87.7, το δυστύχημα συνέβη όταν ένας εργάτης, δυστυχώς, προσπάθησε να εφαρμόσει γράσο σε μεγάλα γρανάζια με διάμετρο τριών μέτρων από μηχανή που παράγει δομικά υλικά.

Κατά την ίδια μαρτυρία τα γρανάζια έπιασαν κάποιο από τα ρούχα του 62χρονου με αποτέλεσμα το μηχάνημα να τον τραβήξει και να τον διαμελίσει.

«Περίπου στις 8 το πρωί ειδοποιηθήκαμε σε μια τοπική επιχείρηση στην περιοχή της Νέας Μαγνησίας, ένας εργάτης 62χρονος Έλληνας προσπάθησε να γρασάρει σε τεράστια γρανάζια που φτιάχνουν δομικά υλικά, με μια πρώτη εκτίμηση δικιά μας, κάποιο ρούχο του πιάστηκε στο γρανάζι τον τράβηξε μέσα και δυστυχώς τον διαμέλισε και βρεθήκαμε μπροστά σε ένα αποτροπαίο θέαμα. Με την συνδρομή της 7ης ΕΜΑΚ και της δικιά μας υπηρεσίας της Π.Υ Λαμίας, ολοκληρώθηκε μια πολύ δύσκολη επιχειρηση που κράτησε σχεδόν 2 ώρες» περιέγραψε το σκηνικό ο Γιώργος Κρομμύδας.

«Ξέρετε αυτά τα γρανάζια είναι τεράστια. Μιλάμε το μηχάνημα έχει κύκλο που είχε διάμετρο πάνω από 3 μέτρα. Η δύναμη ήταν τεράστια. Δυστυχώς ο άτυχος άνδρας δεν μπόρεσε να αντισταθεί. Ο θάνατος δυστυχώς επήλθε ακαριαία» πρόσθεσε ο αξιωματικός της πυροσβεστικής.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Α.Τ Λαμίας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share