Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

Τέμπη: Ξεσπά ο τραγικός πατέρας των δίδυμων που «έφυγαν» στο δυστύχημα - «Θα πάρουν τους μισθούς τους και θα συνεχίσουν τη ζωή τους, κανένα πολιτικό πρόσωπο δεν έχει ευθύνη;» (video)

«Τα ψηφοδέλτια για εμάς δεν είναι συγχωροχάρτια»

6 Νοεμβρίου 2023 21:53
Τέμπη: Ξεσπά ο τραγικός πατέρας των δίδυμων που «έφυγαν» στο δυστύχημα - «Θα πάρουν τους μισθούς τους και θα συνεχίσουν τη ζωή τους, κανένα πολιτικό πρόσωπο δεν έχει ευθύνη;» (video)
Από Κυριάκος Μελλίδης

Έχουν περάσει 8 μήνες από την τραγωδία στα Τέμπη, όταν δύο τρένα συγκρούστηκαν στην ίδια σιδηροδρομική γραμμή αφήνοντας πίσω τους 57 θύματα και δεκάδες τραυματίες.

Ο Νίκος Πλακιάς έχασε τις δίδυμες κόρες τους αλλά και την ανιψιά του που ταξίδευαν πρώτη φορά με το τρένο. Μιλώντας στη Ζήνα Κουτσελίνη και την εκπομπή, Αλήθειες με τη Ζήνα, ξεσπά αφού όλο αυτό το διάστημα έχει ξεχαστεί μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες στη χώρα μας.

Δείτε επίσης: Τραγωδία στα Τέμπη: Εκτεθειμένα σε χωράφι τα συντρίμμια από τα βαγόνια "θανάτου" οκτώ μήνες μετά - «Το κράτος υποτιμά τα συναισθήματά μας» - Ξεσπά η Ευδοκία Τσαγκλή (Video)

«Είναι πρωτόγνωρες οι καταστάσεις. Είναι ένα δύσκολο κομμάτι της ζωής μας που πρέπει να διαχειριστούμε αλλά με αξιοπρέπεια για τα παιδιά μας. Για αυτό βγήκα να μιλήσω μετά από τόσους μήνες. Έχουν ξεχαστεί τα Τέμπη αλλά θα προσπαθήσουμε να τα φέρουμε στην επιφάνεια.

Τα Τέμπη δεν θα ξεχαστούν ποτέ γιατί δεν πρέπει. Μιλάμε για ένα έγκλημα που συγκλόνισε την Ελλάδα. Όσο και αν πάνε να το συγκαλύψουν, εμείς είμαστε εδώ. Τα θέματα τρέχουν, η ζωή προχωρά αλλά τα Τέμπη δεν μπορούν να ξεχαστούν. Τα ψηφοδέλτια για εμάς δεν είναι συγχωροχάρτια.

Δεν ζητάμε τον πόνο, την λύπηση ή την συμπόνοια από τον καθένα. Απαιτώ τον σεβασμό και την αξιοπρέπεια από όλους! Ο σεβασμός και η αξιοπρέπεια στα παιδιά μου, όχι σε μένα. Ακούμε αερολογίες, το ανακριτικό έργο προχωράει. Δεν ήταν πολιτικό τα Τέμπη; Ποιος έφταιγε; Θα χτυπάμε το κεφάλι στον τοίχο και θα λέμε “πώς βάλαμε τα παιδιά στο τρένο;”.

Φταίτε και εσείς οι δημοσιογράφοι. Ξαφνικά μετά τα Τέμπη μας έπαιρναν τηλέφωνο για τις παθογένειες των σιδηροδρομικών σταθμών. Γιατί να μην το μάθω πιο πριν; Έπρεπε να χυθεί αίμα για να μας παίξουν τα κανάλια; Θα μπορούσαμε να το είχαμε προλάβει.

Μας πήραν τηλέφωνο για ψυχολογική υποστήριξη μια φορά; Ένας πατέρας που έχασε τα παιδιά του, τι να τον κάνει η ψυχολογική υποστήριξη από το τηλέφωνο; Δεν ήρθε κανείς άλλος! Καλύτερα έτσι. Τα ψεύτικα χτυπήματα στην πλάτη δεν λένε κάτι. Καλύτερα μάτια αληθινά, καρδιά καθαρή παρά ψέματα. Τι μπορείς να πεις σε έναν πατέρα που έχασε δύο παιδιά; Αν χρειάζομαι κάτι; Τρομάζω στην σκέψη ότι χάσαμε τρία παιδιά στην οικογένεια!

Αμέλεια; Αδιαφορία; Στην Ελλάδα ζούμε, τα λέγαμε κάθε μέρα. Αυτά που κοροϊδεύαμε, τα βιώσαμε. Και όλα αυτά γιατί; Για 15 άχρηστους θρηνούμε τα παιδιά μας; Πού είναι ο ανακριτής; Έχουν περάσει την πόρτα του ανακριτή 15 άτομα και ξέρετε πόσα άτομα είναι μέσα; Δύο! Θα βγουν και οι δύο. Το ότι θα βγει δεν σημαίνει ότι θα τελειώσει το θέμα. Αλλά θα είναι έξω, θα πάρουν τους μισθούς τους και θα συνεχίσουν τη ζωή τους. Κανένα πολιτικό πρόσωπο δεν έχει ευθύνη;».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share