Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

«Κεραυνοί» τα νεότερα στοιχεία του Meteo: Χαλάζι μεγάλου μεγέθους απόψε (3/11) και το Σάββατο - Κύματα 4 μέτρων στο Βόρειο Αιγαίο!

Όλοι συνιστούν πλέον τεράστια προσοχή τις επόμενες ώρες και μέρες

3 Νοεμβρίου 2023 17:46
«Κεραυνοί» τα νεότερα στοιχεία του Meteo: Χαλάζι μεγάλου μεγέθους απόψε (3/11) και το Σάββατο - Κύματα 4 μέτρων στο Βόρειο Αιγαίο!
Από Κυριάκος Μελλίδης

Νεότερα στοιχεία για το κύμα κακοκαιρίας που καταφτάνει το επόμενο 24ωρο δίνει το Meteo. Σύμφωνα με αυτά, θα ξεσπάσουν χαλαζοπτώσεις, κυρίως στα δυτικά και βόρεια και υψηλός κυματισμός στις θάλασσες στο Βόρειο Αιγαίο.

Συστήνεται στους πολίτες να είναι προσεκτικοί, καθώς αναμένονται:

Α. Χαλαζοπτώσεις με πιθανότητα για χαλάζι σχετικά μεγάλου μεγέθους: Τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 03/11 στα Βόρεια Επτάνησα και την Ήπειρο και το Σάββατο 04/11 σε περιοχές της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας, και σε νησιωτικά τμήματα του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται η γεωγραφική κατανομή των φαινομένων κατά τα τρίωρα 05:00-08:00, 11:00-14:00 και 14:00-17:00 του Σαββάτου 04/11.

Β. Υψηλός κυματισμός με σημαντικό ύψος κύματος άνω των 4 μέτρων το Σάββατο 04/11 στο Βόρειο Αιγαίο, λόγω των θυελλωδών νοτίων ανέμων, όπως φαίνεται στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί:

Επιβεβαίωσε τα πάντα ο Γιάννης Καλλιάνος: «Αυτό συμβαίνει μια φορά κάθε 5 χρόνια - Με ανησυχεί πάρα πολύ…»

Καιρός - Ξεκινά η επέλαση της κακοκαιρίας τύπου «Π»: Πιο ανήσυχος από ποτέ τις τελευταίες μέρες εμφανίστηκε σήμερα (3/11) ο Γιάννης Καλλιάνος στο Live News και σε ακόμη μία έκτακτη προειδοποίησή του για τα φαινόμενα των επόμενων ωρών.

Ο μετεωρολόγος τόνισε χαρακτηριστικά πως αυτό που έρχεται στη χώρα συμβαίνει μια φορά κάθε 5 χρόνια, αναφερόμενος στην ένταση των καταιγίδων που θα πλήξει κυρίως τη Δυτική Ελλάδα, ενώ το ευχάριστο είναι πως όλο αυτό το σύστημα θα περάσει γρήγορα και δε θα γίνει στροβιλισμός, όπως στις κακοκαιρίες του Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικότερη πρόγνωση του καιρού από τον Γιάννη Καλλιάνο:

Υγρός «εφιάλτης» από τον Θοδωρή Κολυδά: Συνονθύλευμα καταιγίδων, χαλαζιού και άνοδος της θερμοκρασίας - Πότε θα βελτιωθεί ο καιρός;

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 02-11-2023/13.00 Β επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Επισημαίνεται πως δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό δελτίο.

Η επιδείνωση του καιρού θα ξεκινήσει από τις απογευματινές ώρες σήμερα Παρασκευή (03-11-23) έως και το μεσημέρι της Κυριακής (05-11-23) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, αρχικά στα βορειοδυτικά, βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά και βόρεια με επέκταση των φαινομένων στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι.

Πιο αναλυτικά:

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Την Παρασκευή (03-11-23)

α. Από τις απογευματινές ώρες στην περιοχή της Κέρκυρας-Παξών.
β. Από τις βραδινές ώρες στην Ήπειρο και κατά τη διάρκεια της νύχτας στη δυτική Στερεά.

Το Σάββατο (04-11-23)

α. Από τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Μακεδονία.
β. Από το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη καθώς και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και πιθανόν πρόσκαιρα τη Θεσσαλία.
γ. τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές και θα περιοριστούν στη Θράκη, το βορειοανατολικό Αιγαίο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Την Κυριακή (05-11-23)

α. Τις πρωινές ώρες στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Β. Από το πρωί του Σαββάτου οι νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά στα ανατολικά, ακόμα και πάνω από τις ηπειρωτικές περιοχές της Ελλάδας, φθάνοντας τα 7 με 8 μποφόρ. Τοπικά στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο προβλέπονται πρόσκαιρα εντάσεις έως και 9 μποφόρ.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share