Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Συνταρακτικές εξελίξεις στην υπόθεση των νεκρών βρεφών στην Αχαΐα: Κατέθεσε η μητέρα τους - «Ζητώ από την Εισαγγελέα διορισμό παιδιάτρων» (video)

Η 23χρονη περιέγραψε πώς έφυγαν από τη ζωή τα δύο «αγγελούδια», 2 μηνών και 20 ημερών αντίστοιχα

28 Οκτωβρίου 2023 18:01
Συνταρακτικές εξελίξεις στην υπόθεση των νεκρών βρεφών στην Αχαΐα: Κατέθεσε η μητέρα τους - «Ζητώ από την Εισαγγελέα διορισμό παιδιάτρων» (video)
Από Κυριάκος Μελλίδης

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου των δύο βρεφών, ηλικίας 2 μηνών και 20 ημερών στην Πάτρα, καθώς η 23χρονη μητέρα τους μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα στο Βραχάτι Κορινθίας ώστε να καταθέσει.

Η νεαρή περιέγραψε τη συμπτωματολογία που παρουσίασε το 20 ημερών βρέφος πριν φύγει από τη ζωή. Υπενθυμίζεται πως είχε νοσηλευτεί για έναν περίπου μήνα στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, αφού προηγουμένως είχε εισαχθεί στο Καραμανδάνειο και τελικά είχε αποφασιστεί η μεταφορά του στο νοσοκομείο της Αθήνας.

Σύμφωνα με όσα είπε, το βρέφος παρουσίαζε σπασμούς παρεμφερείς με αυτούς ενός επιληπτικού ατόμου, ενώ πρόσθεσε πως νοσηλευόταν σε δίκλινο δωμάτιο, μαζί με ένα ακόμα βρέφος. Μία τέτοια κρίση σπασμών παρουσιάστηκε και πριν τον θάνατο του με τους γιατρούς να προτρέχουν να το βοηθήσουν, όπως μεταδίδει το pelop.gr.

H δικηγόρος της 23χρονης Βούλα Δημητριάδου επεσήμανε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται και θα ζητηθεί να καταθέσουν για την υπόθεση και οι γιατροί που χειρίστηκαν το περιστατικό.

Η ίδια, θέλησε να βάλει και τέλος στα όσα ακούστηκαν περί πιθανής εισρόηφηση ως αιτίας θανάτου του βρέφους. Όπως επεσήμανε ακούγοντας μέσα από γνωστή εκπομπή ότι αναφέρθηκε πως ο θάνατος του 20 ημερών βρέφους μπορεί να οφείλεται σε εισρόφηση απευθήνθηκε σε παιδιάτρους, οι οποίοι την ενημέρωσαν πως αν κάτι τέτοιο φανεί κατά τη διάρκεια της εξέτασης στους ιστούς, είναι υποχρεωτικό να καταγραφεί και να γίνει αναφορά στο πόρισμα. «Τέτοια αναφορά δεν υπάρχει» επεσήμανε χαρακτηριστικά η Βούλα Δημητριάδου μιλώντας στο pelop.gr.

Τον διορισμό παιδιάτρων ζητεί η δικηγόρος της

Συνεχίζοντας η κ. Δημητριάδου προανήγγειλε και εξελίξεις στην υπόθεση από την ερχόμενη εβδομάδα επεσήμανε πως θα απευθυνθεί στην κ. Αθανασοπούλου, Εισαγγελέα υπεύθυνη για την έρευνα που διεξάγεται, ώστε να διοριστούν δύο παιδίατροι οι οποίοι θα ορίσουν τις πιθανές αιτίες και την συμπτωματολογία της ασθένειας που διαπίστωσε ο παθολογοανατόμος και το αν μπορεί τα συμπτώματά της είναι εμφανή ή όχι. Και αυτό γιατί όπως τόνισε η κ. Δημητριάδου τα συμπτώματα της διάμεσης πνευμονίτιδας παιδικής ηλικίας μπορεί να μην είναι εμφανή.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share