Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Μαρίνα Ελευθερουδάκη: Ήξερε ότι θα συλληφθεί - Αυτό είναι το ποσό της εγγύησης για να αφεθεί ελεύθερη

Ελπίζει μόνο σε έναν διακανονισμό

25 Οκτωβρίου 2023 17:24
Μαρίνα Ελευθερουδάκη: Ήξερε ότι θα συλληφθεί - Αυτό είναι το ποσό της εγγύησης για να αφεθεί ελεύθερη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στη φυλακή βρίσκεται η Μαρίνα Ελευθερουδάκη μετά από 22 καταδικαστικές αποφάσεις. Η ίδια ήξερε ότι θα συλληφθεί, ενώ ο δικηγόρος της αποκάλυψε το ποσό της εγγύησης που πρέπει να καταβληθεί για να αφεθεί ελεύθερη.

Τα τελευταία 5 χρόνια, η Μαρίνα Ελευθερουδάκη ήξερε ότι έρχεται η στιγμή που οι άνδρες της Ασφάλειας θα χτυπήσουν την πόρτα του σπιτιού της στο Παλαιό Ψυχικό και θα της ζητούσαν να τους ακολουθήσει στη ΓΑΔΑ.

Ήξερε ότι με 22 καταδικαστικές αποφάσεις, η φυλακή ήταν μονόδρομος καθώς δεν υπάρχουν τα χρήματα για να εξαγοραστεί η ποινή της.

Έτσι, όταν το μεσημέρι της Δευτέρας (23/10) οι αστυνομικοί του Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής, έφθασαν στο ακριβότερο προάστιο της Αθήνας και τη «μπλόκαραν» στην οδό Διαμαντοπούλου, η 64χρονη, τους ακολούθησε αμίλητη και βυθισμένη σε έναν απέραντο ωκεανό απελπισίας…

Ούτε, όταν ο δικηγόρος της, σύμφωνα με πληροφορίες, της ανακοίνωσε ότι απαιτούνται κάτι λιγότερο από 15.000 για να εξαγοράσει την ποινή της, αντέδρασε.

Έδειχνε απαθής, χαμένη στον δικό της μοναχικό κόσμο και υποταγμένη στη μοίρα που της έδειχνε το κελί της φυλακής, αφού ήξερε καλά ότι τα χρήματα, ήταν αδύνατο να συγκεντρωθούν. Μόνη της ελπίδα, να γίνει διακανονισμός.

Το ποσό, να «σπάσει» σε δόσεις και να αποπληρωθεί -με τη βοήθεια των λιγοστών φίλων- σε βάθος χρόνου και έτσι η 64χρονη, να μπορέσει να επιστρέψει στο σπίτι της.

Ένα ακίνητο, που στην ουσία την φιλοξενεί, μέχρι να αποκτήσει νέο ιδιοκτήτη καθώς όλη η περιουσία έχει κατασχεθεί και είναι θέμα χρόνου να αλλάξει χέρια και να γίνει και τυπικά η έξωση της.

Πληροφορίες του newsit.gr, λένε πως το κλιμάκιο των αστυνομικών του Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής, την παρακολουθούσε ημέρες μέχρι να προχωρήσουν στη σύλληψη της καθώς σε βάρος της εκκρεμούσε ένταλμα για 22 ανεκτέλεστες καταδικαστικές αποφάσεις για αδικήματα που αφορούν σε: Παράβαση της νομοθεσίας περί επιταγών, μη καταβολή εργατικών εισφορών με συνολική ποινή φυλάκισης 24 έτη και 11 μήνες και συνολική χρηματική ποινή 38.800 ευρώ.

Σύμφωνα με τα ενημερωτικά σημειώματα της ΕΛ.ΑΣ: «Η ανωτέρω συλληφθείσα τυγχάνει επιχειρηματίας ως συνιδιοκτήτρια εκδοτικού οίκου και αλυσίδας βιβλιοπωλείων στην περιοχή των Αθηνών εξέδιδε κατ’ εξακολούθηση ακάλυπτες επιταγές προς εξόφληση οικονομικών υποχρεώσεων της εν λόγω επιχείρησης, δεν κατέβαλλε έγκαιρα τις δεδουλευμένες αποδοχές των υπαλλήλων καθώς και τις προβλεπόμενες εργοδοτικές εισφορές στους ασφαλιστικούς φορείς ΙΚΑ Και και εισφορές ασφάλισης των εργαζομένων».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share