Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Περήφανοι για τον Χρήστο Ταραντίλη: Ένας Έλληνας ανάμεσα στους κορυφαίους επιστήμονες του κόσμου στον τομέα επιχειρησιακής έρευνας και τεχνητής νοημοσύνης

Η κατάταξη που δημοσίευσε το αμερικανικό πανεπιστήμιο του Stanford

17 Οκτωβρίου 2023 18:07
Περήφανοι για τον Χρήστο Ταραντίλη: Ένας Έλληνας ανάμεσα στους κορυφαίους επιστήμονες του κόσμου στον τομέα επιχειρησιακής έρευνας και τεχνητής νοημοσύνης
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Από Εύη Κουρίδου

Μεταξύ των κορυφαίων επιστημόνων στον τομέα της επιχειρησιακής έρευνας και της τεχνητής νοημοσύνης κατατάσσεται ο Χρήστος Ταραντίλης, εταίρος και επικεφαλής Τομέα Κεντρικής Διοίκησης και Δημοσίου της EY (Ernst & Young) Ελλάδος.

Η κατάταξη 2023 World’s Top 2% Scientists, του πανεπιστημίου Stanford των ΗΠΑ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, που δημοσιεύεται από ομάδα καθηγητών του πανεπιστημίου, αφορά τους κορυφαίους επιστήμονες σε όλον τον κόσμο, βάσει του αντίκτυπου που σημείωσε το ερευνητικό τους έργο διεθνώς, μέχρι το 2023.

Χρήστος Ταραντίλης
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI

Κριτήριο αξιολόγησης και κατάταξης των επιλεγέντων επιστημόνων, είναι οι αναφορές που έλαβε το ερευνητικό έργο τους στους εκάστοτε τομείς δραστηριοποίησής τους, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων Scopus, καλύπτοντας ένα σύνολο 22 επιστημονικών πεδίων και 174 υποπεδίων. Επίσης, Φοιτητές του ΑΠΘ σχεδίασαν τζελ που θα δίνει ζωή σε καμένες εκτάσεις

Με αφορμή τη συμπερίληψη του κ. Ταραντίλη στην κατάταξη του Stanford, ο Γιώργος Παπαδημητρίου, διευθύνων σύμβουλος της EY Ελλάδος, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που έχουμε στην ομάδα μας τον Χρήστο Ταραντίλη, έναν επιστήμονα με σημαντικό έργο, η ποιότητα και ο αντίκτυπος του οποίου επιβεβαιώνεται από διεθνείς διακρίσεις όπως αυτή. Στην EY, επενδύουμε διαρκώς στην εξαιρετική ποιότητα των υπηρεσιών μας, με ιδιαίτερη έμφαση σε ανθρώπους που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην αξιοποίηση της δύναμης της τεχνολογίας και της καινοτομίας – όπως, σε αυτή την περίπτωση, της τεχνητής νοημοσύνης – που είναι απαραίτητες παράμετροι για τον μετασχηματισμό των ελληνικών επιχειρήσεων, αλλά και του δημόσιου τομέα».

Μας έκανε περήφανους: Ο αγρότης από την Καστοριά που αναδείχθηκε ο καλύτερος βιοκαλλιεργητής της Ευρώπης (photos)

Ένας Έλληνας αγρότης από την Πολυκάρπη Καστοριάς φιγουράρει στην κορυφή της λίστας των «EU Organic Awards για το 2023» ως ο «καλύτερος παραγωγός βιολογικών προϊόντων».

Το Ευρωπαϊκό Βραβείο καλύτερου άνδρα βιοκαλλιεργητή έλαβε ο Θωμάς Μόσχος, ο οποίος μαζί με τον αδελφό του Χρήστο, διαθέτουν την καθετοποιημένη βιολογική κτηνοτροφική και τυροκομική μονάδα «Φάρμα Μόσχου» στην Καστοριά.

Αγρότης από την Καστοριά αναδείχθηκε ο καλύτερος βιοκαλλιεργητής της Ευρώπης

Σε όλη τη γραμμή παραγωγής από την καλλιέργεια γης έως το γάλα που παράγεται από τα ζώα και την παρασκευή γαλακτομικών προϊόντων, ο Θωμάς Μόσχος εφαρμόζει τα ευρωπαϊκά πρότυπα της βιολογικής γεωργίας και τους κανόνες της κυκλικής οικονομίας. Η φάρμα χρησιμοποιεί την κοπριά των προβάτων και των γειτονικών εκμεταλλεύσεων για τη λίπανση των χωραφιών της, βελτιώνοντας την οργανική ουσία του εδάφους και εξασφαλίζοντας υψηλότερες αποδόσεις.

Η Επιτροπή σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες παρουσίασε τους 8 νικητές και νικήτριες των φετινών βιολογικών βραβείων, τα οποία δίνονται για δεύτερη συνεχή χρονιά επ’ ευκαιρία της Ημέρας Βιολογικής Παραγωγής της ΕΕ.

Αγρότης από την Καστοριά αναδείχθηκε ο καλύτερος βιοκαλλιεργητής της Ευρώπης

Ο Θωμάς Μόσχος από το βήμα των φετινών βραβείων κι αμέσως μετά την βράβευσή του, αναφέρθηκε στο τεράστιο πλήγμα που δέχθηκε η Ελλάδα από τις φωτιές και τις πλημμύρες και απευθυνόμενος στον Επίτροπο Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάνους Βοϊτσεκόβσκι, έκανε έκκληση για βοήθεια στους πληγέντες. «Η χαρά μας ένεκα της σημερινής ημέρας είναι μεγάλη, αλλά ταυτόχρονα νιώθουμε τον κόμπο στο στομάχι, για την χώρα μας, που ακόμα αιμορραγεί από τις πλημμύρες και τις φωτιές του 2023, γεγονότα που μας γύρισαν στο σημείο μηδέν. Σας ζητούμε να βοηθήσετε», κατέληξε στον λόγο του.

Ο Θωμάς Μόσχος είναι τεχνολόγος γάλακτος και ο αδελφός του Χρήστος είναι κτηνίατρος. Το βραβείο που έλαβαν το αφιέρωσαν στις οικογένειές τους, που έπειτα από τόσα χρόνια βλέπουν τους κόπους και τις προσπάθειές τους να ανταμείβονται, αλλά και σε όλους όσους έχουν στηρίξει και συνεχίζουν να στηρίζουν την προσπάθειά τους, όπως οι εργαζόμενοι της φάρμας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share