Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024

Πρεμιέρα σήμερα για τον Δακτύλιο, ποια αυτοκίνητα «μπαίνουν» ελεύθερα και ποιοι πληρώνουν VIP "εισιτήριο"

Ποιους δρόμους αφορά;

16 Οκτωβρίου 2023 07:45
Πρεμιέρα σήμερα για τον Δακτύλιο, ποια αυτοκίνητα «μπαίνουν» ελεύθερα και ποιοι πληρώνουν VIP
Από Βασίλης Σακουλέβας

Επιστρέφει από σήμερα Δευτέρα 16/10 ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας μετά από Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Υποδομών και Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Προστασίας του Πολίτη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο δακτύλιος με την εκ περιτροπής κυκλοφορία θα ισχύει από Δευτέρα έως Πέμπτη κατά τις ώρες 07:00 – 20:00 και την Παρασκευή από 07:00-15:00.

Σύμφωνα με την απόφαση από τους περιορισμούς εξαιρούνται και θα μπαίνουν ελεύθερα στο κέντρο της Αθήνας:

Τα, εκ κατασκευής, αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα, οχήματα φυσικού αερίου και υγραερίου.

Τα αυτοκίνητα EURO 6, πλην των παραπάνω τεχνολογιών κίνησης, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 120 γρ./χλμ. (τιμή συνδυασμένου κύκλου, σύμφωνα με το Νέο Ευρωπαϊκό Κύκλο Οδήγησης- New European Driving Cycle/NEDC), τα οποία έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά σε κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης έως και την 31/12/2020.

Τα αυτοκίνητα EURO 6, πλην των παραπάνω τεχνολογιών κίνησης, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 145 γρ./χλμ. (τιμή συνδυασμένου κύκλου σύμφωνα με την Παγκοσμίως Εναρμονισμένη Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων – Worldwide Light Test Procedure/WLTP), τα οποία ταξινομούνται για πρώτη φορά σε κράτος- μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την 01/01/2021 και εφεξής.

Όσοι έχουν τη σχετική άδεια δακτυλίου

Σε ό,τι αφορά στους περσινούς κατόχους αδειών δακτυλίου, από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επισημαίνεται ότι θα μπορούν να κάνουν χρήση της περσινής άδειας για δέκα εργάσιμες ημέρες.

Μέχρι τότε θα υπάρξει ελαστικότητα στους ελέγχους, με την επίδειξη της περσινής άδειας εισόδου στο δακτύλιο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share