Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Θρίλερ στο Ζεφύρι: Πυροβολισμοί μεταξύ Ρομά - Τραυματισμένος ανήλικος διακομίστηκε στο «Παίδων»

Ακόμη ένα σοβαρό περιστατικό στην περιοχή

14 Οκτωβρίου 2023 20:09
Θρίλερ στο Ζεφύρι: Πυροβολισμοί μεταξύ Ρομά - Τραυματισμένος ανήλικος διακομίστηκε στο «Παίδων»
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Από Κυριάκος Μελλίδης

Άλλο ένα επεισόδιο με πυροβολισμούς μεταξύ Ρομά σημειώθηκε στο Ζεφύρι με συνέπεια ένα παιδί να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Μαρίνου Αντύπα στο Ζεφύρι όταν Ρομά άρχισαν μετά από επεισόδιο τους πυροβολισμούς. Μια αδέσποτη σφαίρα βρήκε ένα παιδί που μεταφέρθηκε τραυματισμένο στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού.

Πόλεμος στο Ισραήλ - Αποκάλυψη BBC: Χτυπήθηκε κομβόι αμάχων που εγκατέλειπαν τη Γάζα - Παιδιά 2 έως 5 ετών τα περισσότερα θύματα (video)

Πόλεμος στο Ισραήλ: Koμβόι αμάχων που έφευγε από τη βόρεια Γάζα χτυπήθηκε από πυρά, σύμφωνα με το BBC. Όπως περιγράφει το BBC, πυρά έπληξαν την αυτοκινητοπομπή πολιτών, αφήνοντας πίσω δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, μεταξύ αυτών και παιδιά. Μάλιστα, η πλειονότητα των θυμάτων αναφέρεται πως ήταν γυναίκες και παιδιά, με τα ανήλικα θύματα να είναι τα περισσότερα μεταξύ δύο έως πέντε ετών.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι 70 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο σημείο και κατηγορεί το Ισραήλ για την επίθεση, ενώ από την πλευρά της η Ισραηλινή Αμυντική Δύναμη (IDF) λέει ότι διεξάγει έρευνα και είπε ότι οι εχθροί της προσπαθούν να εμποδίσουν τους αμάχους να εγκαταλείψουν τον βορρά.

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι φεύγουν από τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, ενόψει της αναμενόμενης ισραηλινής χερσαίας επιχείρησης στην περιοχή αυτή, ενώ το Ισραήλ συνεχίζει τις αεροπορικές επιδρομές και δηλώνει ότι θα κρατήσει ανοιχτές δύο διόδους ώστε να μετακινηθεί ο πληθυσμός προς τα νότια.

Το Ισραήλ είχε ζητήσει την εκκένωση δίνοντας διορία έως τις 4 το απόγευμα του Σαββάτου. Η Χαμάς από την πλευρά της λέει στον κόσμο να μην φύγει επειδή οι δρόμοι δεν είναι ασφαλείς.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share